Şimdi Ara

Wireless'ten saldırı mı alıyorum??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Bende Linksys WRT54G wireless router var. Birkaç yıldır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamamıştım. Ama şu son birkaç haftadır ciddi bir sıkıntı yaşıyorum. Evde birkaç bilgisayar var. Bazısı kabloyla, bazısı wireless'ten bağlanıyor.

    Router'ımı ilk günden beri WPA ile şifreli kullanıyorum. Ama işte dediğim gibi birkaç haftadır bağlantım aşırı yavaş. Modemi resetliyorum, router'ı resetliyorum. En fazla bir dakika geçiyor, sonra tekrardan yavaşlıyor. Sonra şu dikkatimi çekti. Hiçbir işlem yapmadığım halde modemimin uplink bağlantı ışığı neredeyse sönmeyecek şekilde hızlı yanıyordu. Aynı şekilde router'ımın Wireless ışığı da çok hızlı yanıyordu. Ancak hiçbir işlem yapılmadığı halde bu durum gerçekleşiyor.

    Hemen router'ın kullanıcı tablosuna baktım. Burada sadece benim bilgisayarlar gözüküyor ayrıca router'ın panel şifresi de standart değer değil (girip silmiş olabileceklerini sanmıyorum). Yani wireless şifremi kırsalar bile herhangi bir şekilde karşılarında bir de bu şifre var. Her neyse dedim. Bir şekilde deneyerek şifreyi bulan programlar var. Belki birkaç hafta kasıp çözmüştür manyağın biri dedim.

    Hemen şifreyi değiştirdim. Birkaç dakika yine bağlantıda sorun yok. Sonra yine bakıyorum ışıklar inanılmaz şekilde yanıp sönüyor. Başka bir şifreleme yöntemine geçtim hemen WPA2'ye. O akşam bir sorun olmadı. Bir süre öyle kaldı. Ben sorunu çözdüm sanıyordum.

    Bugün yine aynı sorun başladı. Ya dedim şifreyi mi kırıyorlar napıyorlar. Wireless'i devredışı bıraktım. Sadece LAN'dan girmeye kalkınca gayet hızlı giriyorum. Yani wireless devredışı olunca bağlantımda sorun yok. Sonra WEP şifrelemeyi ayarladım. Yine baktım bir süre sonra aynı sorun çıkıyor. 128bitlik şifreleme bu arada bu. Yani öyle çat diye çözülemeyecek birşey olduğunu gayet iyi biliyorum.

    Dedim belki orda oturum açmıştır falan bir şekilde düşmüyordur. Router'ı resetledim, ardından benim wireless ile bağlandığım bilgisayarımın ve cep bilgisayarımın MAC adreslerini router'a ekledim. Sadece onlardan gelen bağlantıları kabul etsin diye. Cep bilgisayarının amacı şu, laptop'un wireless'ini devredışı bırakıp sorunun tamamen router'dan kaynaklı olduğunu tespit etmek. Herneyse yine baktım sorun devam ediyor.

    Kesinlikle sorun router'dan kaynaklanıyor. Son firmware güncellemesini yaptım yine fayda etmedi. Wireless'in çalışma frekanslarını değiştirdim yine olmadı. Ne yapacağımı şaşırdım. Birisi mi saldırıyor ne oluyor anlamıyorum. Bu dediğim olay hep akşam saatinde oluyor. Zaman konusunda bir sınırlama olması da beni düşündürüyor. Yani sanki hep aynı zamanlarda oluyor.

    Uzun oldu biraz ama kusura bakmayın. Fikri olan var mı acaba?







  • bence modeminde sorun var
  • bende bu sorun vardı arka planda akıllı aktarım hizmeti çalışıyormuş onu kapattım kurtuldum.. son sürat birşeyler indiriyordu sürekli...
  • Evet sorun modeminde gözüküyor...
  • Ama sanırım çok net yazmamışım. Kablo internet ile bağlanıyorum. Kablo modemim var. Bağlantıyı paylaşmak ve kablosuz kullanabilmek için wireless router takılı ucuna. Yani bir sorun varsa router'da olması gerekiyor bence. Ama sorun ne onu anlayamıyorum. Router'ın panelinden wireless bağlantıyı kapatınca kabloyla bağlanan bilgisayarlar normala dönüyor.

    @casual
    Dediğini şimdi deniyorum. Şu anda zaten sorun yoktu o yüzden farketti mi anlayamıyorum. İşte bazen oluyor, bazen olmuyor. Bakalım ne olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 21 Kasım 2008; 21:55:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.