Şimdi Ara

Wireless Sorunu (Airties RT210)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim yeni aldıgım airties 210 adsl modemle ilgili bir kaç sorum olucaktı.

    Öncelikle bugun aldıgım cihazı fazla kurcalama sansım olmadı ama bend eyarattıgı ilk etki hicte iyi diil. söle acıklıyım; evde 2 adet laptop var ve ev biraz labirentimsi (yani bol duvar uzun koridorlar vs) ben arada 3 duvar ve tahmini 5 metre olan diğer oda da kesinlikle baglantı alamıyorum. (laptopta belkin 54mb/s usb wireless var) ancak 2 duvar ötedeki salonda %50 cekim gücüyle nete bağlanabiliyoırum ve hız da tatmin edici düzeyde fakat; ne zaman bilgisayarlarımdan birinden digeri bir dosya atmak istesem nerdeyse 1 kb/s ın altında oluyor baglantı hızı (bir jpeg resmi 2 dk de attı ya) ustelik bu baglantının 20 mb/s a yakın olması gerekirken. bilmiyorum belki ben bi yerde bi ayarlar yapmadım ama su an 2 laptop ve modem arasında 20 ser cm var. ancak paylasım hızı gercekten cok cok dusuk. net konusunda hızlar gayet normal sayfa acmada vs. download kablosuzken 10 kb civarında ama kabloyla lan baglantısı yapınca 26 civarında geziniyo.

    sorum su: bu 2 laptop arasında veri alışverişini hızlandırmak icin ne yapabilirim? (laptop 1 kabloyla modeme baglı laptop 2 de belkin 54 mb/s wireless usb stick var)

    2. bu airties modem 3 duvar ve 4 metre mesafeyi asamıycak kdr basit bir aletmi? (apt. 20 senelik tugla betonarme karısımı öle super kalın nukleer santral duvarlarından diil :)

    özellikle bu urune sahip arkadaslar ilgi gostrirlerse sevinirim. (belki yapmam gereken ayar vs vardır..)







  • bide aklıma takılan acaba bu belkin marka usb wireless stick airties modemle uyumsuz olabilir mi? mesela gidip airties marka usb wireless stick alsam sorun duzelir mi?
  • çok fazla duvar varsa sıkıntı olur. laptopların olası ençok bulunacakları yeri düşünerek modemi oraya koymanı tavsiye ederim
  • Bence kurulum ile ilgili yada laptopla ilgili sorun var. Çünkü bahsettiğin modemi bende kullanıyorum. 3-4 Duvar arasında 5 kademe çekim ile download yapıyorum. ve şuana kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım. 2 Kat yukarıda bile hiç bir sorun yaşamıyorum.
  • Bir ihtimal Belkin usb adaptörün driverindan da olabilir. Bir arkadaş geçen gün foruma yazmıştı benzer bir sorunu vardı pcmcia kartın driver update ini yaptım düzeldi demişti.
    İstersen belkinde driver update varmı bir bak , yoksa 2 centrino notebookla denemende fayda var.
  • modemdendir modemden.. 22 sinde usr 9108 aldım vatandan. yan odandan cekmiyodu. simdi bugun gittim degistirdim baska bi usr 9108 le.. tahmin ediyorum aydan bile ceker. cunku evin her yerinde mukemmel cekiyo.
    modemdendir modemden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.