Arkadaşlar, Casper Nirvana bir notebook'um var. Aldığım günden sonra ilk defa format attım. Windows 7 kuruluydu, tekrar windows 7 home ultimate kurdum.
Fakat bilgisayarı başlattığımda, FN+F2 tuşlarına basarak wirelessi aktif etmedikçe, wireless aktif olmuyor. (Daha önceden kurulu olarak geldiğinde sistem böyle değildi.)
Driverlarla alakalı bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Çünkü bir çok yazılım denedim.
Ne yaptıysam sorunun çözümünü bulamadım. Daha önce başına gelen arkadaşlar olmuş, forumda arattım. Fakat onların açtıkları konularda da pek bir sonuç bulamadım.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa müteşekkir olurum.
ısletım sıstemının guncellemelerıyle alakalı olabılr .. nette bıraz baktım genelde cevap ve cozum bu yonde olmus drıver sorunu yoksa ısltem sıstemı ıle ılgılı olabılecegı ..
ağ ve paylaşım merkezi sol üstte kablosuz ağları yönet kaldır de bidahaki sefer bu ağı kaydet tikini işaretleme her seferinde şifre sorar hatta otomatik olarak ta bağlanmaz
bunuda bır kontrol edersen .. otomatık baglnamasını ıstemyen bır arkadasa cevap olarak yazılmıs sız tam tersını yapacaksınız ..
quote:
Orijinalden alıntı: nıggaa
ısletım sıstemının guncellemelerıyle alakalı olabılr .. nette bıraz baktım genelde cevap ve cozum bu yonde olmus drıver sorunu yoksa ısltem sıstemı ıle ılgılı olabılecegı ..
İşletim sisteminin güncellemelerini eksiksiz yapmama rağmen bu şekildeydi.
İkinci önerinizi deneyeceğim inşallah. Birde daha önceden bağlandığım ağa FN+F2 ile wirelessi aktif ettiğimde şifre sormaksızın bağlanıyor zaten.
Sorun Wireless aktif olarak açılmıyor bilgisayarda. Sağ üst köşedeki Wireless sinyal ışığı FN+F2 yapana kadar sönük. Fn+F2 yaparsam wireless aktif oluyor ve varsayılan modeme otomatik bağlanıyor.
Acayip kötü bir durum, bilgisayar beklemeye geçtiğinde güç kesildiğinden ötürü wireless kapanıyor. Dolayısıyla download dahi sıkıntılı bir halde.
quote:
Orijinalden alıntı: nıggaa
ağ ve paylaşım merkezi sol üstte kablosuz ağları yönet kaldır de bidahaki sefer bu ağı kaydet tikini işaretleme her seferinde şifre sorar hatta otomatik olarak ta bağlanmaz
bunuda bır kontrol edersen .. otomatık baglnamasını ıstemyen bır arkadasa cevap olarak yazılmıs sız tam tersını yapacaksınız ..
Sizin bahsettiğiniz otomatik bağlanma, wirelessin ağı bulup ona bağlanması. Benim bahsettiğim pasif olma durumunda, ağları bulma gibi bir şansı zaten yok. Wirelessin sinyal ışığı tamamen sönük. Fn+F2 kombinasyonu ile wireless ağları bulabilecek duruma geliyor.
Dolayısıyla sizin söylediğiniz yerle olacak birşey değil.
İlginiz için teşekkür ederim.
Başlat-çalıştır a girip msconfig yazın,gelen pencerede başlangıç sekmesine tıklayın.Orada çalışan programların içinde ''KeNofity Aplication'' aktif olup olmadığına bir bakar mısınız.