Şimdi Ara

Wireless Modemin Sinyal Gücünü Yan Binada Nasıl Artırırım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Size bir sorum olacaktı. Ben komşum ile interneti ortak kullanıyorum şimdilik. Komşum ile aramızda sadece bir sokak yolu var, yani karşılıklı oturuyoruz. Komşum ikinci katta ben üçüncü kattayım, aramızda sadece evimizin duvarları var.
    Evdeki leptopumda şu an iki diş çekim alabiliyorum. Komşumdaki modem Airties RT210.
    Sorum şu:
    1:) Acaba güclü bir modem alsam verim alabilirmiyim?
    2:) Şu anki modem 54mbps, 300mbps olanları daha uzak mesafeyemi aktarabiliyor?
    3:) Araya, mesela benim bulunduğum eve sinyal güçlendirici takılabiliyor mu?
    4:) Modem ve sinyalgüçlendirici varsa tavsiyeniz nedir acaba?
    5:) Mesela Airties Air5440 modem alsam araya benim eve router diyorlar galiba, bağlasam sinyali güçlü bir şekilde alabilirmiyim... Tarif edebilirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiRaMit61 -- 27 Eylül 2011; 0:02:52 >

• 2 diş çekmesi size bi problem yaşatıyorsa;
    Daha iyi bi modem alabilirsiniz, evinize repeater tarzı bi alet alarak güçlendirebilirsiniz.Veya Laptopunuza Wireless Adaptör alabilirsiniz.
    Fakat şunu unutmayın piyasadaki 40-50 liralık wlan adaptörler bile size aman aman bi fark yansıtmıcaktır.
    Kısacası probleminiz sadece 2 diş çekiyor ama nette bi problem yok diyorsanız kullanmaya devam edin..
    Ayrıca önümüz kış yağmurlu havalarda sinyal gücü dahada düşebilir.
  • Evet önümüz kış olduğu için ben şimdiden önlem almak istiyorum. Sonuçta ortak para ödeyeceğim nete...
    Bu modem işinden pek fazla anlamıyorum. Bana bu işi biraz daha detaylı açıklayıcı anlatırsanız sevinirim.
    Mesela komşumdaki modemi değiştirip hangi modemden almalıyım.
    Ben kendi evime de ne almalıyım, bu alacağım şey nereye takılır? nasıl çalışır?
    Bunların bana maliyeti ne olur acaba? bunlara değer mi??
  • Modemi değiştirirsen çok daha iyi modem alman gerekir çünkü rt-210 çok kötü bi modem değil..
    Repeater önermiştim.Repeater;Düşük gelen sinyali güçlendirmeye yarar..Birde Access pointler vardı bunlarda kablolu modemi kablosuz yapar fakat şuda var Access pointlerin çoğunda "Repeater" özelliği mevcut..Sana önerim Repeater özellikli Access point yada Repeater almak..Buda aynı modem gibi fakat daha kücüktürler, adaptörüne takıosn kurulumunu vb. klavuzdan yaparsınız..
    Hangi marka, model diye sorarsan Tp-Link markası var ucuz fakat modemle aynı marka alman senin için daha iyi olur, kurulumunuda kolaylaştırır..
  • Acaba böyle bir cihaz benim rahatlıkla işimi görürmü? Bu iş için yapılmış bir cihazmıdır?? Başka önerebileceğiniz bir cihaz var mı?
    http://www.vatanbilgisayar.com/modemler/airties-air-5340+air-4310-150mbps-kablosuz-n-genis-ev-paketi-%28air-5340-modem-+-air-4310-erisim-noktasi%29/productdetails.aspx?I_ID=53061

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PiRaMit61 -- 25 Eylül 2011; 21:24:35 >
  • ?????.....
  • merhabalar
    öncelikle arkadaşınızın evindeki modemin wireless dağıtım gücünü arttırabilirsiniz.forumda çözümü mevcut bi aralar görmüştüm.
    sanırım laptop kullanıyorsunuz.yine forumumuzda 2000W usb wireless adaptör satanlar var.iyi çekiyor diyorlar.buda 50-80TL arası bişey bunuda alabilirsiniz.

bu 2 si işinizi görecektir diye düşünüyorum.usb wifi adaptör hiç kullanmadım.onuda iyi araştırmak lazım.ancak 200-250TL vermeninde anlamı yok gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O cihazlardan satan arkadaşla görüşmüştüm, bir daha görüşeyim bakalım ne diyecek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.