Şimdi Ara

WİRELESS MODEM İLE İNTERNET PAYLAŞIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski masa üstü bilgisayarımın usb girişi düzgün çalışmıyor, usb modemden randıman alamıyorum. Evdeki motorola wireless modem ile masaüstü pc nin sürekli bağlantısı kopuyor 20 TL ye Tplink marka wireless router modem buldum. Tplink wireless modemi ethernet ile masaüstü pc ye bağlasam motoroladaki interneti tplink e paylaştırabilirmiyim bir çeşit acces point gibi

• Sorunuzu biraz daha açıklayabilir misiniz?
  • inan benim de kafa karisti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendisback23

inan benim de kafa karisti...

Masaüstü pc nin usb si iyi çalışmıyor. Usb modem kllandığım için ara ara kesiliyor. Evde internetin bağlı olduğu bir wireless modem var. İkinci bir wireless modem alıp bunu masaüstü pc nin ethernetinden bağlasam, ikinci modemle birinci modem arasında interneti paylaştırp, ikinci modeme ethernetle bağladığım masaüstü pc ile internete girebilirmiyim. Bunun için ikinci alacağım modemin içerisinde paylaştırmakla ilgili gerekli ayarlar varmıdır menüsünde. İkinci modemi de şifrelemem lazım yetreince güvenli olur mu?
  • quote:

Bir masaüstü pc var. Üzerinde usb wireless alıcı var. Usb leri pek iyi çalışmadığından internet bağlantısı ara ara kopuyor. İnternetin bağlı olduğu motorola wireless modemim var. Şimdi 20 tl ye bahsettiğim tplink bildiğimiz telefon hattından çalışan üzerinde wireless router bir sıfır modem buldum. Bu tplink i masaüstü pc ye ethernet ile bağlayacam. Motoroladaki interneti bu tplink aracılığla masaüstü pc de kullanabilir miyim.

Şu şekilde:
    1. İnternet

---->

2. Motorola wireless modem (uydunet) (İnternet bağlantısı mevcut)

--------wifi üzerinden diğer modeme internet paylaşımı------>

3. Tplink wireless bildiğimiz standart modem (tel kablosu bağlanandan ama ben sadece internet paylaştırmak için wifisini kullanacağım)

------tplink in ethernet üzerinden masaüstü pc ye internet gidecek---->

4. Masaüstü PC (usbsi düzgün çalışmayan pc ye ethernetten internet olacak)

Bu tplink wireless router yazıyor üstünde. Bir tanede anteni var. Bahsettiğim işe yarar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ege01tr

quote:

Masaüstü pc nin usb si iyi çalışmıyor. Usb modem kllandığım için ara ara kesiliyor. Evde internetin bağlı olduğu bir wireless modem var. İkinci bir wireless modem alıp bunu masaüstü pc nin ethernetinden bağlasam, ikinci modemle birinci modem arasında interneti paylaştırp, ikinci modeme ethernetle bağladığım masaüstü pc ile internete girebilirmiyim. Bunun için ikinci alacağım modemin içerisinde paylaştırmakla ilgili gerekli ayarlar varmıdır menüsünde. İkinci modemi de şifrelemem lazım yetreince güvenli olur mu?

• Dostum anladığım kadarıyla uydunetten gelen interneti tplink modem ile ethetnetle pcye bağlayacaksın bunun yerine uğraşma bi tane pci wireless alıcısı al daha iyi uğraştığına deymez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ıI CiN Iı.

quote:

quote:

Hocam elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum fazla bir bilgim yok ama olay basit.

Bir tane usb girişleri düzgün çalışmayan masaüstü pc ile internetini bağlamaya çalıştığım kablosuz bağlantı özellikli modem var. Masaüstü pc de usb wireless adaptör kullanamıyorum, antenli olanlar bile verimsiz çalışıyor. Tek çözüm interneti kabloyla ethernetten pc ye bağlamak. Modem uzak yerde ve bu mümkün görünmüyor.

Simdi, uygun bir kablosuz modem daha alsam. Bu aldığım modemi masaüstü pc ye ethernetten kablo ile bağlasam. Evdeki asıl modemden bu ikinci modeme wireless üzerinden interneti paylaştırsam olur mu?

• Dostum anlattığını anladım zaten benim söylemeye çalıştığım wireless card niye almıyorsun onu çözemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: glerli

Dostum anladığım kadarıyla uydunetten gelen interneti tplink modem ile ethetnetle pcye bağlayacaksın bunun yerine uğraşma bi tane pci wireless alıcısı al daha iyi uğraştığına deymez

Evet hocam söylediğiniz şekilde yapacağım. Masaüstü pc biraz eski. Anakart Asus P4PE2-x. Bahsettiğiniz pci wireless alıcılar bu anakarta uyar mı?

Usb deki sorun sanırım powersupply nin gücü yetmiyor. İşlemciye yük binince internet kopuyor. Eskiden daha iyidi zamanla iyice kopmaya başladı. Format driver vs baya birşey denedim olmadı. Mesafe yeterli ama yinede kesiyor.

Şimdi bu pci ı alsam yine ara ara kesilir mi?
  • Yok bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum aynı usb sıkınısını bendede yapıyor aynı dertten muzdaribim

• arkadaşlar yardım edin. ben konu açamıyorum hiç bi yere. neden ? teknik destek alıcam. pc özellikleri ile ilgili sorunum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: profancy

arkadaşlar yardım edin. ben konu açamıyorum hiç bi yere. neden ? teknik destek alıcam. pc özellikleri ile ilgili sorunum var.

Dostum tam üyelik almadan direkt konu açamazsın forumda tam üyelikle ilgili kısımları incele telefonla doğrulama filan yapıyorsun ondan sonra direk konu açabiliyorsun yoksa onay bekliyor diyerek açtığın konu forum yöneticisince onaylanmayı bekler

• tamam kardeş saol bakayım
  • quote:

Yok bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum aynı usb sıkınısını bendede yapıyor aynı dertten muzdaribim

İnternette gezinirken flash vs olunca arkada bir iki küçük işlem yapınca işlemci %100 oluyor. Bir uygulama vs çalıştırınca kopuyor ve bazen gelmiyor bir süre .

Benim anakarta bu pci wrless kartlar uygun dur sanırım, haliyle biraz eski . Uyar derseniz gidip bir tane alacağım. (asus p4pe2-x)

• Uyar dostum bir sıkıntı çıkmaz yalnız makinenin içine bak boş pci slotun olsun sonra sıkıntı yaşama

• quote:

Uyar dostum bir sıkıntı çıkmaz yalnız makinenin içine bak boş pci slotun olsun sonra sıkıntı yaşama

Pci x4 yazıyor özelliklerde. Biraz uzunca -------------/---- şeklinde girişi olan beyaz yuva. Şuan biri dolu üçü boş.

Güzel antenli bir tane alır takarım, tşk ederim.
  • Önemli değil dostum yardımcı olabildiysem ne mutlu hayırlı geceler

• quote:

Önemli değil dostum yardımcı olabildiysem ne mutlu hayırlı geceler

Sağolun hcm, hayırlı geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ıI CiN Iı.

quote:

quote:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.