1.Laptop(wireless mevcut) 2.PC (wireless USB olarak takılı)
USB:AirTies WUS 200
Her iki bilgisayarda internet kablolu olarak mevcut fakat PC nin internetini paylaşıma açıp Laptop'ı ew içinde serbest olarak kullanmak istiyorum.
Bunun için Şifreli bi workgroup kurmam lazım ama nasıl yapıcağımı bilmiorum , yardımcı olursanız çok sevinirim..
wireless modemin war mı acaba? Eğer warsa birşey yapmana gerek yok direk paylaşırsın we modemine wpa şifre koyarsın bu şekilde korunmuşta olursun
sorunda zaten orda modemim 4 portlu kablolu bir modem bu şekilde laptop'ımı kablosuz internete baplamak istiorum , acaba nasıl ?
elindeki usb ile bağlantı kurabilen arkadaşlar var tabi normal bi şekil değil. ben bilmiyorum bir bilene sormak lazım iki wireless nasıl birbirine bağlanır diye. fakat access pointi modemine bağlayarak wireless yayın yapabilirsin ve laptop ve usb aracılığı ile pc de kablosuz internete kavuşabilirsin
ewet o da aklıma geldi ama elimdekilerle bağlanabilmem lazım fakat beceremdm eğer böle oluyosa boşuna access point e 100 ytl wermiym :)
bu linkte iki laptop bağlanmış . iki wireless birbirine ad hoc denilen yöntemle bağlanıyormuş . tabi burada sadece iki bilgisayar arası transfer soz konusu. sen de bir dene birinde olan interneti diğeri kullanabilecek mi. nasılsa parça almana gerek yok. denemesi bedava:)
ad-hoc yaparak bilgisayarları birbirine gördürttüm çok gzl bağlanıolar fakat bu seferde interneti paylaştıramadım ona da çözüm bulursak çok sevinicem arkadaşlar..
masaüstü bilgisayarından ethernet kartının özelliklerinde daha doğrusu yerel ağ bağlantısında interneti paylaş diye bir yazı var onu tikle
faydası olmuyor gelişmiş ayarlardan bişi yapmak gerekio mu acaba?
Adhoc ağ kurulduktan sonra PC'de kablosuz ağ sihirbazını çalıştır. Oradan "bu bilgisayar internete direk bağlanır, diğer bilg. bu bilg. üzerinden bağlanır" gibilerinden bir seçenek olacak onu seç, ayarları Flash diske kaydet. Daha sonra flashdiski laptopa tak çalıştır. Daha sonra girmesi lazım. Explorer da da ayarlar bölümünde network'u seçmen lazım. Bir dene bakalım...
Bir de TCP/IP ayarlarından (Network bağlantısı sağ tık özellikler) IP seçeneklerini otomatik olarak ayarlaman lazım.
Hallettm ama şifre yazınca interneti paylaşmıyo
İki bilgisayarda da şifreleme türü aynı olacak, WEP, WPA, WPA2 gibi...
ok deniyorum saol
ok hallettm saolun arkadaşlar
Kolay gelsin...
sürekli kesintiler oluyo bağlantıda sebebi ne olabilir?
Bağlantı hızı kaç genelde?
bağlantı hızı derken? Adsl bağlantı hızını kastediosan 1024 sınırsız ve norml bağlnıyo bağlı olduğu zamanlarda..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme