Arkadaşlar ben komşumla ortak internet kullanıyorum fakat son zamanlarda şöyle bi sorunum var.
Eskiden sinyalim 4 çizgiydi ve rahatlıkla interneti kullanıyordum, fakat son zamanlarda sinyal 2 çizgiye düştü ve kopmalar yaşıyorum, az once farkettiğim bişey de artık yeter dedirtti, bağlantıyı kestiğim zaman sinyal 4 çizgi oluyo fakat ağa bağlan diynce bağlandıgı anda sinyal 2 çizgiye düşüyor.
Not: Modem ayarlarından kanal ayarlarının ( 1-13 ) hepsini denedim ya daha kötü oldu yada aynı oldu.
Ne yapmam gerekiyor?
Buna benzer bir sorunu bende yaşıyorum.. Net hızınızda bir değişiklik oldumu yada ping de
Aynı frekansta çevrende başka bir modem yayın yapmaya başladıysa daha önce 4 çeken bir kablosuzun 2'ye düşmesi normaldir. Ortamda ne kadar çok yayın varsa kablosuz menzil verimliliği o kadar düşer.
quote:
Orijinalden alıntı: memocqn
Buna benzer bir sorunu bende yaşıyorum.. Net hızınızda bir değişiklik oldumu yada ping de
Herzaman olmuyo yani sinyal 2 çizgi olmasına ragmen hızım yine aynı oluyo fakat bazen oyle bi yavaşlıyo ki delirtiyo insanı.
quote:
Orijinalden alıntı: ismailyildiz
Aynı frekansta çevrende başka bir modem yayın yapmaya başladıysa daha önce 4 çeken bir kablosuzun 2'ye düşmesi normaldir. Ortamda ne kadar çok yayın varsa kablosuz menzil verimliliği o kadar düşer.
Aklıma gelmedi değil ama eskiden bu gune yeni gelen 1 tane modem var o da full çekiyo zaten ama o kapalıyken de aynı sorunu yaşıyorum sorun orda.
İsmailyıldız ın dediği gibi olabilir. Sizin modeminizin( ki çogu modemlerin kullandıkları portlar aynıdır) kullandığı portlarla diğer modem ve accses pointlerin yayınlarını aynı porlardan yapmaları sizin sinyalinizin düşmesine neden olabilir.