Şimdi Ara

WİRELESS ADAPTÖR KARARSIZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Dizüstü bilgisayarıma daha güçlü çekim sunsun diye wifi adaptör almak istiyorum. biraz araştırma yaptım. içindeki çipseti, mW si, anteni derken bilmediğim bir çok konu olduğunu gördüm. kendi çapımda int de dolaştım bir kaç model beğendim. hangisi daha iyidir bilmiyorum. adaptörden beklentim kopmalar olmadan daha güçlü çekim ve daha hızlı dowloand. menzili de biraz uzun olursa daha iyi olur. :)

    1-http://www.gold.com.tr/U215766/Tp-Link-TL-WN8200ND-Adaptor

    2-http://www.hepsiburada.com/liste/inca-iuwa-300n-300mbps-11n-10dbi-cift-anten-wireless-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd301050&categoryId=103939&SKU=BD301050

    3-http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-alfa-awus036nh-2000mw-taksitli-alisveris-100323464/detay

    bunlardan hangisini seçmeliyim. ben bu ürünleri buldum ama 65 tl yi geçmeyecek bunlardan daha iyi tavsiyeleriniz varsa onları da alabilirim.







  • Aldığın wireless adapterle gelen antenler genelde standart. Adapterden ziyade anten önemli. Db değeri yüksek olan hangisiyse onu seç. Yada ayribir anten al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rhall

    Aldığın wireless adapterle gelen antenler genelde standart. Adapterden ziyade anten önemli. Db değeri yüksek olan hangisiyse onu seç. Yada ayribir anten al.

    siz olsanız bu seçeneklerden hangisini alırdınız?
  • Ben olsam inca yı elerdim. Alfa için çok iyi diyorlar ama onunda sahtesi çok oluyormuş sanırım. Almayı düşünürsen orjinalini nereden alabileceğini araştır bence dikkat et. Ama ben olsam tplinki alırdım çünkü ben bi önce modeli 7200nd yi kullanıyorum memnunum. 8200nd de en az onun kadar iyidir tahminim hatta daha iyidir. bunun haricinde arkadaşın dediği gibi 500mw, 1000mw, 2000mw bence çok uçurum bi fark yaratmıyor. Menzil konusu biraz antene bakıyor. Adaptör ve üzeindeki standart omni anteniyle mucize performans beklenmemeli bence.
  • hım anladım. bana da tp-link mantıklı geliyor fakat onunda 500 mW olduğunu okuyunca aklım karışmıştı. biraz daha araştırayım olmazsa bunu alırım.
  • 500mw 1000mw 2000mw nasıl fark yaratmıyor yaratmazmı menzili etkiliyor onlar çıkış gücü değerleridir.Şifre kırma ve benzeri işlerle uğraşmayacaksan 500mw gücünde bir wifi adaptör yeterli olur sana önerim inca iuwa 150 olur rt3070 çipsetlidir sorunsuz kullanırsın rt8187l olanlar ısınınca performansdan düşüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderboyksk

    500mw 1000mw 2000mw nasıl fark yaratmıyor yaratmazmı menzili etkiliyor onlar çıkış gücü değerleridir.Şifre kırma ve benzeri işlerle uğraşmayacaksan 500mw gücünde bir wifi adaptör yeterli olur sana önerim inca iuwa 150 olur rt3070 çipsetlidir sorunsuz kullanırsın rt8187l olanlar ısınınca performansdan düşüyor

    şifre kırma işlerinde gözüm yok. :)
    laptopumun çekmediği uzaktaki ağlara kopmalar olmadan sorunsuz bağlanıp hızlı dowloand yapabileyim yeterli.
  • Değerli Müşterimiz ;

    TL-WN7200ND ve TL-WN8200ND cihazımız High Power özelliğine sahip kablosuz adaptörlerimizdendir. Bağlanmak istediğiniz nokta mesafesi uzak ise Ekstra 8 dbi vs. antenler ile destekleyebilirsiniz çekim alanını genişletebilirsiniz.Daha tedaylı bilgi için Çağrı merkezimiz (0850 724 44 88) üzerinden yada mail adresimiz üzerinden bilgi alabilirsiniz. iyi günler dileriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

    Değerli Müşterimiz ;

    TL-WN7200ND ve TL-WN8200ND cihazımız High Power özelliğine sahip kablosuz adaptörlerimizdendir. Bağlanmak istediğiniz nokta mesafesi uzak ise Ekstra 8 dbi vs. antenler ile destekleyebilirsiniz çekim alanını genişletebilirsiniz.Daha tedaylı bilgi için Çağrı merkezimiz (0850 724 44 88) üzerinden yada mail adresimiz üzerinden bilgi alabilirsiniz. iyi günler dileriz.

    ilk mesajda bahsettiğim gibi laptobumdan daha fazla çekim alanına sahip ve öyle ekstra antenle falan ek masraf çıkarmadan daha güçlü ve kesintisiz bağlantı istediğim için harici adaptör almak istiyordum. Sizin bahsettiğiniz Hing Power ürünü olan TL-WN8200ND üründen aldım fakat benim bilgisayar daha iyi çekime sahipti. benim bilgisayar daha fazla ağ buluyordu. hiç memnun kalmadım. güncel driveri yüklememe rağmen durum değişmeyince bende ürünü geri yolladım geri iade aldılar. şimdi ALFA kullanıyorum menunum.




  • Bende bu hafta denemek için 8dbi TL-ANT2408CL omni anteni aldım. inSSIDer ve WirelessMon programlarını kullanarak 7200ND adaptörde kendi 5dbi anteniyle yaptığım karşılaştırmalarda,8 dbi antenin 5dbi antenden hiç bi farkı olmadığını kanaat getirdim. Hatta bazı ağların 5dbi antenle azda olsa daha fazla sinyal gösterdiğini gördüm. Dolayısıyla bende bu anteni kimseye tavsiye etmiyorum, gereksiz bi ürün...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.