Şimdi Ara

--Wir Leben Autos!--Club Insignia...(134 Üye) (634. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.676
Cevap
19
Favori
987.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sufy

Çukura düşünce yanak dar olduğundan eğrilir..!!!!

dış etkenlerden dolayı sonradan jant eğilmesiyle olsa 140 km'ye gelmeden de hissettirir diye düşündüm.
    zaten eğrilik gözle de görülebilir sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet05

Ballısın arkadaşım. Sport istemişin cosmo göndermişler. Park asistanı takmışlar ... Bir dolu jest yapmışlar...
    4 tanede tekeri var ...

quote:

Orijinalden alıntı: Goday

"17 Mart 2009; 10:20:06
    1.6 180 hp sport + premium paket + metalik boya + sunroof + dvd800 navi = 61.000 fiyat verdiler."

Konudaki ilk mesajımmış. 18 Mart'ta sipariş vermiştim.

Sipariş vermek için Eskişehir'e yola çıkmadan "Cosmo al" önerisiyle son dakikada tercihimi değiştirmiştim. 61.000 TL'ye Cosmo + Flexride Şasi + DVD800 + Spor Deri Koltuk + Sunroof + Teknik Gri aldım. Forum arkadaşlarıma teşekkür ederim bu vesileyle.

• quote:

quote:

Ballısın arkadaşım. Sport istemişin cosmo göndermişler. Park asistanı takmışlar ... Bir dolu jest yapmışlar...
    4 tanede tekeri var ...

quote:

1.6 180 hp sport + premium paket + metalik boya + sunroof + dvd800 navi = 61.000 fiyat verdiler."

Sipariş vermek için Eskişehir'e yola çıkmadan "Cosmo al" önerisiyle son dakikada tercihimi değiştirmiştim. 61.000 TL'ye Cosmo + Flexride Şasi + DVD800 + Spor Deri Koltuk + Sunroof + Teknik Gri aldım. Forum arkadaşlarıma teşekkür ederim bu vesileyle.

aynı fiyata ilk seçenekten daha fazlasını nasıl verdiler

• Turquaz72,
    Aynı titreme bazen bende de oluyordu.Kar lastiklerini taktırınca kesildi.
    Üzerindeki Bridgestone'lardan kaynaklanıyor galiba.
    15.000 bakımında göstereceğim.

Benim arabada orta göğüsten gelen çıtırtı sesi çok arttı.
    Bu şekilde sorunu olup da çözüm bulan var mı?
    Bakımda söktüreceğim galiba. Çünkü artık bayağı rahatsız etmeye başladı.
  • Goday, Mehmet artık resim filan koymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mturgut

Goday, Mehmet artık resim filan koymaz.

Adamın yeni bir arabası oldu. Bizimle takılmaz oldu. 2010 model herif ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: celikler05

gecen gun ankaraya gıttım otobana gırdım aracı deneme fırsatım olmamıstı bır asıldım 255 i rahat gorduk dahada gıdıyordu ama vırajlardan cok korkuyorum o yuzden yavaslamak zorunda kaldım ama super oluyo 250 km hız

Hız kesici yok mu 250 km/h olarak..
  • quote:

Turquaz72,

Haklısın Bridgestone ları görüne çok sevinmiştim. Ama Polonya yapımlı olan bu lastikler hiç iyi performans göstermiyorlar.
    Biraz daha kullanayım olmazsa değiştiricem.

Bende Orta göğüsten fena ses geliyordu. Facomx de yoktu.
    Sonra servisteki bir teknisyen işin pratik çözümünü bulmuş, uyguladı ses kesildi.
    Nasıl mı?

Orta konsolu yan tırnaklarından çıkartıyor ve arkasına kapı ve pencerelerde kullanılan iki tarafı yapışkanlı
    fitil yapıştırıyor. Çerçeve halinde dört bir yanına yapıştırıyor. Sonra orta konsolu yerine ittiriyor.
    Biraz eliyle ittirerek oturmasını sağlıyor ve toplam 10 dk. ses kesiliyor.
    Şu an çok memnunum. Servisde eli yatkın bir teknisyeni bul yaptır.
    Hatta sen bile uygulayabilirsin. Yanlız bilmen gereken orta konsolu çıkartırken tırnakların nerede olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquaz72 -- 19 Mart 2010; 22:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dctcagri

quote:

quote:

4 tanede tekeri var ...

quote:

aynı fiyata ilk seçenekten daha fazlasını nasıl verdiler

bu fiyatlar şuan hayal dimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: turquaz72

Arkadaşlar,

Benim araçta 140 km/h. civarına kadar direksiyonda hiç titreme yok ama bu süratin üzerinde titreme oluyor.
    Çok rahatsız edici değil ama var. Servise götürüp lastik ve rot balans ayarlarına baktırmayı düşünüyorum.
    Son servisi yaparken Servisi yapan teknisyen jantlarda eğilme durumuna göz kontrolü ile baktı ama gözden kaçırmış olabilir.
    Sizin araçlarda yüksek hızlarda direksiyonda titreme var mı?

140 km hızdan sonra bende de var titreme olayı .Daha önce yoktu ne olduda titreme başladı. Balans desen yapıldı. ?????????
  • quote:

Turquaz72,

Çıtırtı problemi bende de var. Servis bu sesi kısa süreliğine kesti ,Sonra yine başaldı yarın birkez daha götürüp gelen çıtırtılara baktrıcam. İlkinde çıtaları değiştirmişlerdi ses kesildi gibi oldu bir hafta sonra eskisine göre daha da arttı. Bu bölgeler sökülüp takıldıkça ses olayıda artıyor mu acaba. İlk haliyle mi bıraksaydık diyorum.. ikinci kontrolde ne olacak bakalım daha sonra sonuçları yazarım.

• mturgut dediği gibi lastikleri full değiştirip kontrol ettirmek gerekiyor.

ya da

2. ihtimal jantlarda eğilme var, rot balansa girip baktırmak gerekiyor. Ben yarın Sefaköyde tanıdığım bir rot balans yerine gidip baktırıcam.
    Yanaklar çok ince olunca her şey olabilir.

3. İhtimal ön takımlar bozulmuş olabilir. Düşük ihtimal veriyorum ama olabilir. İnşallah değildir.

quote:

Orijinalden alıntı: krz45

quote:

Orijinalden alıntı: turquaz72

Arkadaşlar,

Benim araçta 140 km/h. civarına kadar direksiyonda hiç titreme yok ama bu süratin üzerinde titreme oluyor.
    Çok rahatsız edici değil ama var. Servise götürüp lastik ve rot balans ayarlarına baktırmayı düşünüyorum.
    Son servisi yaparken Servisi yapan teknisyen jantlarda eğilme durumuna göz kontrolü ile baktı ama gözden kaçırmış olabilir.
    Sizin araçlarda yüksek hızlarda direksiyonda titreme var mı?

140 km hızdan sonra bende de var titreme olayı .Daha önce yoktu ne olduda titreme başladı. Balans desen yapıldı. ?????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquaz72 -- 19 Mart 2010; 23:03:22 >

• Benim aracım daha 5000 km de bende de 140 km yi geçince titreme oluyor hoş ben jant ve lastikleri değiştirmişdim. 17 inç den 18 e geçtim Bridgestone potenza adrenalin taktırdım.Balansda yapıldı ancak 140'ı geçince titreme başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DROPistanbul

Benim aracım daha 5000 km de bende de 140 km yi geçince titreme oluyor hoş ben jant ve lastikleri değiştirmişdim. 17 inç den 18 e geçtim Bridgestone potenza adrenalin taktırdım.Balansda yapıldı ancak 140'ı geçince titreme başlıyor.

Şüpheli bir durum, bende daha önce yoktu. Böyle bir arabanın yapmaması gerekiyor. Ben de bir balans rot kontrolü yaptırayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

mturgut, Murat abi fiyat almıştı, 1.6 Turbo Cosmo'ya 61.000 demişler, yanlış hatırlamıyorsam opsiyonel donanım yoktu
  • quote:

quote:

Çukura düşünce yanak dar olduğundan eğrilir..!!!!

dış etkenlerden dolayı sonradan jant eğilmesiyle olsa 140 km'ye gelmeden de hissettirir diye düşündüm.
    zaten eğrilik gözle de görülebilir sanırım?

ufak bir çukura düştüm hızım 140 üzeriydi..sanırım jantta eğilme oldu düzelttirince sıkıntım gitti.. yanak dar olduğu için bu problemin meydana geldiğini söylediler.. yanakları sert laastik kullanmam gerektiğini söylediler.. ilginç geldi .. çukurlara düşmemeye özen göstermeye çalışıyorum..
    saygılar

• Jant eğrilii için Lastikleri söktürüp balans yapılan yerde kontrolu yapılırsa iyi olur.. 2 cisi de balans yapılırken dikkat ettim . balans tutmayınca somunları gevşetip tekrar sıktılar balans tuttu.(.lastikler araba üstünedeyken yapılan balansta)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sufy -- 20 Mart 2010; 1:02:39 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: facomx

quote:

Orijinalden alıntı: CanM

Goodyear ya da Michelin neden büyük ölçülü kış lastiği yapmıyor? 245/40/19 Pirellide ve Bridgestone'da gördüm.Pirellideki eski model bridgestone'daki de pahalı olduğu için almadım.Şansıma daha kar falan yağmadı Ankarada.Yoksa zor kış lastiksiz.

Aynı sorunu bende yaşadım dediğiniz gibi popiler lastik üreticileri bu pazarı ufak gördüğü için üretim yapmıyorlar yada Türkiyeye getirmiyorlar bende Bridgestone 255/30/19 lastik aldım 245/40/19 bulamadım fiyat olarakta 465 tl lastik tabanı 1 cm büyüdü yanak yüksekli düştü şü ana kadar yağmurlu havalarda test ettme imkanım oldu gayet başarılı.

çap küçüldüğüne göre şuan göstergelerde gördüğün hızda da hata payı büyümüştür değil mi abi?
    yakıt tüketimi de artar sanırım?

insigniada 16 jant seçeneklerde var.. jantla beraber lastik alınırsa başlangıçta aynı para . daha sonra 2 ci alstik alımında ucuza gelir. 16 jant için..üstelik her sökülüp takılmada lastik zarar grmez. vede balans ücreti ödenmez tasarruf edilmiş olur

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: facomx

quote:

Orijinalden alıntı: CanM

Goodyear ya da Michelin neden büyük ölçülü kış lastiği yapmıyor? 245/40/19 Pirellide ve Bridgestone'da gördüm.Pirellideki eski model bridgestone'daki de pahalı olduğu için almadım.Şansıma daha kar falan yağmadı Ankarada.Yoksa zor kış lastiksiz.

Aynı sorunu bende yaşadım dediğiniz gibi popiler lastik üreticileri bu pazarı ufak gördüğü için üretim yapmıyorlar yada Türkiyeye getirmiyorlar bende Bridgestone 255/30/19 lastik aldım 245/40/19 bulamadım fiyat olarakta 465 tl lastik tabanı 1 cm büyüdü yanak yüksekli düştü şü ana kadar yağmurlu havalarda test ettme imkanım oldu gayet başarılı.

çap küçüldüğüne göre şuan göstergelerde gördüğün hızda da hata payı büyümüştür değil mi abi?
    yakıt tüketimi de artar sanırım?

insigniada 16 jant seçeneklerde var.. jantla beraber lastik alınırsa başlangıçta aynı para . daha sonra 2 ci alstik alımında ucuza gelir. 16 jant için..üstelik her sökülüp takılmada lastik zarar grmez. vede balans ücreti ödenmez tasarruf edilmiş olur

bu arada tekrar gündeme gelmişken, Fatih abi senin kışlık lastiklerden dolayı büyük bir hata payı çıkıyor.

önceki dediklerim hala geçerli, göstergede gerçek hızı görememe ve yakıt tüketimi. doğru değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dctcagri -- 20 Mart 2010; 3:07:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

mturgut, Murat abi fiyat almıştı, 1.6 Turbo Cosmo'ya 61.000 demişler, yanlış hatırlamıyorsam opsiyonel donanım yoktu

şu benim aldığım fiyat 60.000 tl ve üzerine daha pazarlık yapılmamış fiyat . benim demek istediğim üstteki paketlerle 61.000 tl olma ihtimali şuan varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.