Merhaba, Teknik bakımını üstlendiğim bir eczanede kullanılan Panasonic KX-P1150 (Dot Matrix Printers) ile başım belada. Epey uğraşmama rağmen yazıcıyı WinXPye sorunsuzca tanıtım kullanamadım.
Yazıcı WinXPnin yazıcılar listesinde göründüğü halde otomatik olarak bulunmuyor, elle sürücünü yüklemek zorunda kalıyorum. Herhangi bir metin bastırmak istediğimde garip, alakasız şekiller basıp duruyor hemde delirmişcesine kapatana kadar sayfalarca yaz, boşluk çek yaz ...
Kafamda bir kaç soru var, BIOSdaki Paralel port ayarlarımı yanlış acaba? LPT ile alakalı bir ayar mı lazım?
Ne yapmalıyım?
ilk olarak setuptan ecp+epp olarak ayrala daha sonra nokta vuruşlu yazıcıları windowsta kullanmak istiyorsan onlar modeline göre tanıtılmaz ıbm proprinter olarak tanıtman lazım ozam düzgün yazmaya başlayacaktır kolay gelsin
yazıcıyı direk olarak ıbm proprinter tanıt düzelir kartal 82 nin dediği gibi kolay gelsin
Son tüyoları alıp yarin yeniden Eczaneye gideceğim.
Yardımlar için teşekkür ederim.
Var mı başka ihtimal, gidip rezil olmayak, sırf printerı taıtmak için gideceğim, ne biçim bilgisayarcısın demesinler :)[lamer] Dor matrix olmasa sülalesini tantırım ama Dox matrix eski teknoloji, canımı çok sıktı [:(!]
ben aslında bu tip bir soruyu bil gisayrcının sorduğunu görünce dedim gerçekten öyle ama bilgisayarcı olmak bu kadar kolay olmamalı bence bizim meslek ele ayaga düştü ben ayıp olur diye söylemek istemedim ama sende farkındasın herhalde :))
Yardım için teşekkürler, Dediğinizi yaptım vede oldu :)
Bilgisayarcılık olayına gelince, senelerdir bu piyasanın içindeyim ama daha yenilerce bilgi ve yeteneklerimi maddi kazanca dönüştürmeye başladım. İzin verinde bizimde bilmediğimiz yerler olsun. Bilgisayar dünyasında herşeyi bilmek gibi bir şey mümkün olmadığına göre mutalka her insanın bir sorusu olacaktır. Sizin MSN history sorusu gibi
Yeniden teşekkürler.
problemini hallettiğine sevindim yalnız dediğin gibi doğru söylüyorsun bilgisayar dünyasında herşeyi bilmek mümkün değil ama bazı şeyler vardır bunları bilmeden bilgisayarcıyım denmez bir yazıcı tanıtmayı bilmeyene ben bilgisayarcı demem k.bakma çünkü bu çok sıradan bişeydir kesinlikle beni yanlış anlama seni zor durumda bırakmak için söylemiyorum bunları dikkat edersen ben başta böyle bişey demedim sen kendin demişsin nasıl bilg. derler diye bende bunun üzerine dedim ve sana yardımcı oldum ve bundanda rahatsızlık duymuyorum çünkü paylaşmak güzeldir ama dediğim gibi bilgisayarcı olmanın bazı kalıpları vardır bunlar olmadan olmaz bence
benim msn soruma gelince dikkat edersen böyle bir probleme hala yanıt alamadım çünkü çok ilginç bir problem var ortada çözümü var sistemi yeniden kurmak gibi ama msn böyle bir yazılım problemi var bu senin sorduğun soruya uzaktan yakından hiç benzemiyor şurdn anlayabilirsin hala cevap alamadım
buna benzer bir sorunla bende 2-3 sene önce karşılaştım ve panasonic servisinden yardım istedim.Onlarda bana anakartımın biosunu update etmem veya anakartı değiştirmem gerektiğini söyledi.Bu model yazıcılarda bu tür sorun çıkabiliyor ancak çok nadiren.ecp ve epp konumu bu yazıcılar için geçerli değil bios ayarlarında spp var ise şansını öyle dene.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme