Şimdi Ara

Winrar SFX Özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Winrarda bildiğiniz gibi SFX seçenekleri var. Burada ayar yaparken Program Files içersine dosya çıkartabiliyoruz. Ama benim tam olarak istediğim şey, kullanıcının belgelerim klasörünün içersine export yapmak. Bunun için C:/$users$/$belgelerim$/ gibi o anki kullanıcının belgelerim klasörüne export yapmak için "Çıkartılacak Yol" kısmına ne yazmalıyım?

Winrar SFX Özelliği

• oncelikle mesajindaki winrar resmi anlamsiz

ne istedigini anladim,
    ne yapman gerektigini tam bilmiyorum ama
    ne yapmaman gerektigini yazayim,

"%userprofile%\my documents" kullanMA.

cunku her zaman boyle olmuyor, bircok kullanici bu klasorun yerini degistirir. Ayrica farkli windows surumlerinde farkli yerdedir (vista-xp) ve farkli dillerde farkli isimdedir (belgelerim, my documents...)

yardimci olabilecek bilgiler:
    belgelerimin bulundugu yerin kaydi
    HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders\Personal
    da,
    bildigim tum programlar bu anahtardan klasorun yerini ogrenip ilgili dosyalari oraya koyar (need for speed undergroun, battlefield, adobe, Ulead VideoStudio........)
    *
    winrar disinda setup yapma programlari var (programlari yüklerken cikan pencerelerde firma adlari yazar), onlarin kendinden boyle bir ozellikleri muhakkak vardir.
    *
    yada illa winrar dersen, winrar la %temp%\kurulum a dosyalari cikarip bir script (yada .exe) calistirmasini solersin, ilgili scripte de yukarda verdigim reg bilgisinden klasoru ogrenip dosyalari kopyalamasini istersin. (o kadar script yazmayi bilemiyorum :>)

daha da basit bir yontem varsa (%temp% gibi) bende bu vesile ile ogrenirsem sevinirim .

• Winrar ile bende bunu yapabileceğini sannetmiyorum, ama belki install programlarıyla yapabilirsin. Ama bana bir çok install programında bu özellik yoktur...

Ama autoit ile alasını yapabilrisin diye tahmin ediyorum. Autoit ile bir script hazırlarsın ve winrar ile sıkıştıracağın dosyalar ile bu hazırladığın scripti de sfx olarak sıkıştırırsın. Tabi hedef dizin temp dosyası olacak. Sıkıştırma işlemi bitincedebu scripti çalışacak şekilde ayarladın mı bitti.

Mesela script için sana bir örnek. Mesela ben bir script hazırladım diyelim. Ve bu script sayesinde bu scriptin yanında olan deneme.txt dosyasını Belgelerim klasörüne kopyalanmasını istiyorum. Bunu için aşağıdaki code yeterlidir....

FileCopy("deneme.txt", @MyDocumentsDir & "\deneme.txt")

Bu sayede autoit ile tanışmış olursun.

Gerekirse dostum Lancelot_Real takıldığın yerlerde sana yardımcı oluruz.....

Saygılar........

• inno setup
    http://www.jrsoftware.org/isinfo.php

Nullsoft Scriptable Install System
    http://nsis.sourceforge.net/Main_Page

ücretsiz kurulum yazılımları hangisi tarzına uygunsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 15 Ağustos 2008; 16:02:17 >
  • İlgilenmişsiniz. Çok teşekkür ederim hemen deniyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dvd dosyalarını birleştirme
    19 yıl önce açıldı
    assets uzantılı dosya açma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.