Şimdi Ara

WinPic ile pic programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar @mrkabaca ve @secollah bana cok yardım ettiler.
    Ama simdiki sorunumuz yaptıgım JDM2 pic programlama devresi ile pic'e yazılım atamamam.

Elime xp laptop gecti seri portu vardı hemen basladım yüklemeye;

Driverları çok şükür hatasız yükledi.

@secollah sanırım sizin dediginize göre XT seçili olması lazım. Ayarlar boyle sanırım.

Simdi sırada okumaya geldi. Lakin burada işlem tamamlanmış gözüksede, pic ile hiç alakası yok. Programlama cihazını cıkarınca hep 0 oluyor. Ama takınca pic olsada olmasada 3FFF yapıyor.
    Sanırım devrede sıkıntı yok.
    Arastırmalarıma göre Winpic sıkıntı cıkarıyormuş.

Dedigim gibi, veri okuyor gösteriyor, ama yazılımı atmıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum. Hazır elimde bilgisayar var çok şükür. Rica ediyorum duyarlı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 27 Kasım 2013; 22:49:21 >

• Pic ie kısa süre ilgilendim yanlışım olabilir ama sanırım XT osilator seçtiğine göre uygun bir kristal ve kapasitör bağlaman, mclre seçtiğine göre de mclr pinini direnç ile VDD ye vermen gerekli. INTRC I/O seçip mclre i iptal edersen bunlara gerek kalmaz.

Tabi hex dosyası da önemli. Configürasyon ayarlarını winpic ile yapıyorsan kod içinde bunlarla oynanmamış olması gerekli diye tahmin ediyorum. Münkün olduğunca basit bir hex bul. Sadece led yakıp söndürsün, başka birşey yapmasın.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Win xp secimi cok dogru bi karar. Özelden ulasırmısınız bana isinize yarıyacak bisey atıcam size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=iFOsORcrR04

Bunun gibi mi oluyor?Eğer olmaz ise bakalım elimden geldiğince yardım edeceğim sana.
  • @elektro_gadget hocam zaten dahili osilator bulunmakta 16f628a da.
    @LT-35 hocam laptop bir gün icin verilmisti zaten. Simdi elimizdekilerle yetinicegiz inşallah.
    @secollah Hocam hata oyle degil. Programlamaya başlar başlamaz hatayı veriyor.
    Sanırım pic hic görünmüyor.
    Aslında JDM'nin bir devresi daha var sadece 16f serileri icin. Basit. Onu yapıp denesem, vakit yok devreyle vakit kaybetmek istemiyorum.
  • Hocam kullanmadım daha önce jdm o yüzden yardım edemeyeceğim ne yazık ki.Ama araştırayım yazarım sonra.
  • secollah kullanıcısına yanıt
    Araştırmayın hocam bırakın. Allah belasını vermesin böyle devrenin. Başka devre varsa yada kullandıgınız çalışan.
    Sadece 16F628A modelini programlasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Php veri programlama
    5 yıl önce açıldı
    Arduino ile Birşeyler
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir tek brenner kullandım.En iyisi usb fakat pahalıya mal oluyorlar ve çok uğraştırıyor.
    Hocam sorun mu cıkarıyor ugrastırıyor derken ? Yapımı diyorsanız bırakın yapımını razıyım.
  • Maliyet bakımından 20-25 tlye patlayan bir devredir kendisi.Üstünde pic vardır başka bir programlayıcı tarafından programlanması gerekir.Brenneri yapmak yerine pickit2 yi yapmanızı öneririm.Detaylı bilgiyi @muhsinkamer den alabilirsiniz.Onda devresi mevcuttu.Brennerin hazırı kargo hariç 35 tl civarında satılıyor.
    Ben o zaman programlamak icin birini bulayım, sizde devreleri bana özelden atın kenarda dursun.
    Konuyada arkadaslar baksın belki anlayan cıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.