Şimdi Ara

Wing Tsun mu Jeet Kune Do mu ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
66.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avcı Wing Tsun'da ders ücretleri aylık kaç liradır?

    Seviye atlamak için seminer, sınav parası talep ediyor musunuz?
  • castorpollux
    Bilgilerin yanlış bunu belirteyim.Bruce Lee belgeselinde de bu mevzunun bahsi vardır.Çin dışında Kung Fu öğretmek yasaktır, Bruce Lee bu yasağı deler.Ve ünlü bir Kung Fu üstadı meydan okur.Dövüşün son 10dk'sı kaçma ve kovalamacayla geçer.(eşi anlatıyor)Tabi ki kaçan BL değil
  • Wing Chun iyi olduğunu duydum bir iki hareket de biliyorum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Keşiş

    Arkadaşlar soru açık.. Wing tsun mu? Yoksa Jeet kune do mu.. Jeet kune do wing tsun temelli bi spor dalı fakat wing tsun a göre artistik hareketler de içeriyor. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Arasında ki farklar nelerdir? Ben bi kaç ay Wing tsun la ilgilendim fakat Jeet kune do ya ilgi duymaya başladım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Keşiş

    Arkadaşlar soru açık.. Wing tsun mu? Yoksa Jeet kune do mu.. Jeet kune do wing tsun temelli bi spor dalı fakat wing tsun a göre artistik hareketler de içeriyor. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Arasında ki farklar nelerdir? Ben bi kaç ay Wing tsun la ilgilendim fakat Jeet kune do ya ilgi duymaya başladım.




  • JKD GÖZÜYLE WİNCHUN


    Wing Chun'cu gözüyle Jeet Kune Do'nun görülemediğini biliyorum. Çünkü JKD hakkında alakasız atıp tutmalarla karşılaşıyoruz. Bu yazı ise aynı zamanda JKD'yu tanıtacaktır...

    Dünyada savaşlar genelde dini ya da ekonomik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkarlar. Bruce Lee'nin şayet öldürüldüyse dini bir nedeni olamayacağına göre geriye ekonomik bir neden kalıyor. Elbette ki bu ihtimaller dâhilindedir. B.Lee'nin JKD'sunun varlığı kapitalistlerin işine gelmemiştir. JKD'nun üstü örtülmek istenmiştir; fakat asistanlarının sadakati ve çalışkanlığı sayesinde bu örtme işi başarılamamıştır. Hayır, JKD yarım kalmamıştır... Zira boşluğun yarısı olmaz! O "boşluk felsefesi"ne sahiptir...

    Klasik sistemler içerisinde sokağa nispeten müsait ve tarihi bakımdan yeni olan Wing Chun, kendisinden önceki klasik sistemlere nazaran daha modern bir konuma sahiptir. Wing Tsun olarak da çalışılan bazı sifu'ların farklılık katarak sergiledikleri bu sistem JKD'ya temel olmuş birkaç sistemden biridir.

    Klasiklere nispeten modern diyebileceğimiz bu Kung Fu sistemi adeta Kung Fu'dan kopmuş ve müstakil olmuş gibidir. Bu dövüş sisteminin ustaları Wing Chun (Tsun)'u başlı başına anarlar. Fakat aslını da inkâr edemezler. Aslında Wing Chun için Kung Fu sisteminin Wing Chun ekolü denilebilir.

    Bir Wing Chun ustasıyla ne zaman bir araya gelsem, mutlaka diğer dövüş sistemlerinin zaafları da konu edilir. Mesela bence sokak dövüşlerini - hele kalabalık ise veya silahlı iseler veyahut ani, hızlı, güçlü ve tecrübeli bir dövüş ustasıyla karşı karşıya iseler - tamamen Aikido'yla halletmek olanaksız görünmektedir. Tamamen Aikido'yla dövüşmek, sırf A vitamini alıp diğer elementleri almamak gibidir. Yani yetersiz olacaktır. Fakat Wing Chun'cuların Aikido'yu hafife almaları da doğru bir yaklaşım değildir. Zira Aikido'nun sokağa uygun bazı teknikleri sokakta otomatik olarak ortaya çıkabilir ve işe yarayabilir. O halde tamamen Aikido'yla veya tamamen Aikido'suz olmak doğru olmayacaktır. Zira kavga vardır Aikido'yu yeterli kılar; kavga vardır tamamen Aikido'nun dışında teknikleri gerektirir; kavga vardır Aikido'yu kısmen gerektirir. Fakat bu durum Wing Chun için de geçerlidir. (Fakat JKD'yu nasıl kısımlayacaksınız?!) Kavga vardır tamamen Wing Chun'unla sürdürülebilir; kavga vardır tamamen Wing Chun'da olmayan teknikleri gerektirir; kavga vardır Wing Chun'un verdikleri kısmen kullanılabilir. Burada her ikisi de aynı sorunun ortağıdırlar: Sınırlamak ve sınırlanmak. Aslında sınırlamak sınırlanmak olarak yansır; sınırlanmak da sınırlamak olarak... Bu felsefi bir kısırdöngüdür. Dövüş sizi güreşe de zorlayabilir; elbette dövüşçü güreşmeyi de becermelidir. Fakat hasmınızın güreşi daha üstün ise güreşirken boks yapmak çözüm olabilecektir. Mesela güreşirken Aiki ya da Dim Mak katılabilir...

    Şu dört prensip Wing Tsun'da çok önemli dört metotlardır; şimdi bu metotları JKD'cu gözüyle inceleyelim:

    1- "Yol açıksa ilerle" metodu: Hasım kendi hattını açarsa oraya girdiğiniz ve hasmın üzerine yürümeyi sürdürdüğünüz takdirde hattı gitgide açılacak ve dağılacaktır. Burada iki kriter söz konusudur:

    a) Hat açılınca derhal girmek,
    b) Girdikten sonra çıkmamak.

    2- "Bitişik kal" metodu: Hasmın atağını kontrol altına alabilmek için bitişik kalınır. Böylece kendi atağımızı da daha kontrollü yapabiliriz. Burada da iki kriter söz konusudur:

    a) Hasımdan teması kesmemek,
    b) Hasmın hattının içine yönelik yapışmak.

    3- "Pasif kal" metodu: Güçlü olan ve/veya saldıran hasımlara direnmekle dengemiz bozulabilir ve teknikten ziyade gücün üstünlüğü ön plana çıkabilir. Fakat pasif kalınırsa hasmın bizi kontrolü zorlaşırken bizim onu kontrolümüz kolaylaşacaktır. Burada da iki kriteri ön plana çıkarabiliriz:

    a) Relaks halde gerilemeden kendi ekseninde dönmek,
    b) Direnmemek.

    4- "Gerilediğinde takip et" metodu: Hasma yönelttiğimiz ataklar onu geriletiyorsa hasmın dışına taşmadan ilerlemeliyiz. Geriye doğru yol kısadır. Bu onun dengesini ve kontrolünü bitirecektir. Burada da şu iki kriteri akılda tutmalıyız:

    a) Gerilemesini sağlamak,
    b) Bunu başarınca hattı boyunca atağı sürdürmek.

    Bir JKD/CKT'cu gözüyle dört temel metot bu şekilde özetlenebilir. Fakat bu bize Aikido'cularda sıkça gördüğümüz sokak gerçeğinden uzaklaşma ve şovlaşma hastalığını anımsatmaktadır. Tüm klasikler bu hastalığa maruzdurlar. Bu itibarla Wing Chun'un ve diğer tüm do klasiklerinin sorunu B.Lee'nin tespitlerini ve sokak zenginliğini içermemeleridir. B.Lee'nin boşluk felsefesi sokak dövüşü konusunda önem bakımından kaçınılmazdır.
    Şimdi klasikler en modern ve JKD'ya en uzak yakınlıkta olan bu branşın dört metoduna mantıken yaklaşalım:

    1- Yol açıksa ilerle: Hattı açmak dövüş konusunda ehliyetsiz ve beceriksizlerin işidir. İyi bir dövüşçü kolay kolay hattını açmayacaktır. Siz açılmasını istiyorsunuz diye hasmınız da isteyecek değildir. Hasmınız partneriniz değil, düşmanınız ise dövüşün senaristi siz olamazsınız. Dövüşün senaristi yoktur. Yani hasmın tarzı "yol açmıyorum, ilerleyemezsin" şeklinde olabilir. O halde "yol açıksa ilerle" diyeceğimize, yolu açmayana ne diyeceğimizi bilsek daha makul olmaz mı? JKD bu durumda şaşırtmaca taktik ve stratejileri geliştirmiştir.

    2- Bitişik kal: Peki ya o da kalırsa ve bitişik pozisyonda daha avantajlı ise ne diyeceğiz? Yani bir metodun geçerli olacağı durumlara ve kişiler söz konusu olursa mesele yok. Fakat uzun boylu, güçlü ve sizinle aynı branş ve ustalıkta birinin karşısında fazla bir şansınız olmaz. Wing Chun'la sınırlanırsak bitişik kalmanın benzer ve bilindik tekniklerini kendiniz gibi birine uygulayamayabilirsiniz. Bitişikte fazla bir seçeneğiniz olmayacaktır. JKD bu durumda kendisini olağan tekniklerle sınırlamıyor ki muhatap neyle karşılaşacağını az ya da çok kestiremesin. Böylece 'grappling'teki meçhul tekniklerle sınırsızlaşıyor.

    3- Pasif kal: Bu metotta atak konusunda yeteri olmayan, gücünü boşa harcayanlar için geçerlidir. Fakat herkes bu kadar bilgisiz değildir. Hem bilgili hem de güçlü, hatta hızlı ve ani de olabilirler... Vücudumuzun bir yerine aniden gelen bir darbe etki yapmasa bile, aynı darbe başka bir yerimize vurursa işimizi bitirebilir. O halde darbeye dayanmak değil, darbe almamak daha önemlidir. Pasif kalmak ani ataklara kapı açar. Chi-sao çalışmalarından bunu hatırlayacaksınız... Relaks haldeki kolumuz aniliğe daha müsaittir; fakat bu avantajının yanı sıra bir de dezavantajı vardır-ki o da hasmın atağını hissedemeyişi ve atağa savunmada uyum zorluğudur. JKD bu durumda patlayıcılığı (blasting) alternatif olarak getirir.

    4- Gerilediğinde takip et: Ya gerilemezse? Onu gerilemeye zorlamak kendimizi ve dövüşü sınırlamaktır. Bu aleyhimize dönecektir. Dövüşürken gerilemeyen, kendi sonsuz ekseninde dönmesini bilen birisiyle karşılaştığımızda vaz mı geçeceğiz? Bazısına yarayan, fakat bazısı için geçerli olmayan çözümlere güvenilemez. Sokaklarda her türlü hasımla karşılaşabilme olanağı vardır ve bazı kavgalar hayatidir. Bütün öfkesi ve gücüyle saldıran birinin de gerilemeye niyeti yoktur. O halde bu madde gerilemediğinde ne yapacağını sormamıza bir nedendir. JKD bu durumda akışkan zihnin boşlukta olmasını alternatif olarak getirir.

    Bu dört metot da elbette sokakta işe yarayabilir. Bizi karşı çıktığımız şey bu dört metot değildir. Fakat geçerli olmaması durumunda ne yapılacağına dair metotların geliştirilmesi ve araştırılması icap eder. Bu dördü daha ziyade bilgisiz ve ilgisizlere uygulanabilir gibi görünmektedir. Her olasılığı dikkate alacak olursak-çünkü sokak ihtimal bakımından son derece zengindir-bu metotları da silmeden şu stratejiler ilave edilebilir:

    Strateji 1: Yol açıksa ilerle, açılmazsa zorlama.
    Strateji 2: Yol açıksa ilerle, açılmazsa şaşırtmaca yap.
    Strateji 3: Yol açıksa ilerle, açılmazsa patlayıcı vur.

    Boşluk felsefesi: Yolun açılıp açılmamsıyla ilgilenme. İlgilenmeyen için kapalı yol yoktur. Sadece otomatik olarak ak gitsin... Böylece nereye yönelsen yolu açık bulursun ve engellenmeden yürürsün.

    Strateji 1: Bitişik kal, kalmıyorsa zorlama.
    Strateji 2: Bitişik kal, kalmıyorsa şaşırtmaca yap.
    Strateji 3: Bitişik kal, kalmıyorsa patlayıcı vur.

    Boşluk felsefesi: Bitişik kalıp kalmamakla ilgilenme. İlgilenmeyen için aranan hasım yoktur. Uzvunuzu bulmanız gibi onu aramadan bulursunuz. Hasımla bitişik misin ayrı mısın farkında olmazsın.

    Strateji 1: Pasif kal, kalınmazsa zorlama.
    Strateji 2: Pasif kal, kalınmazsa şaşırtmaca yap.
    Strateji 3: Pasif kal, kalınmazsa patlayıcı vur.

    Boşlu felsefesi: Pasif kalıp kalmamakla ilgilenme. Düşünce dövüşü yönlendiremez. Pasif kalmak bir saniyecik de gerekebilir, on saniye de. Bunun hesabıyla dövüşte meşgul olamazsın. Sal kendini. Otomatikleşince zihnin gerekirse pasif kalacaktır. Zaten pasif kalman gerektiği anı bilmemelisin.

    Strateji 1: Gerilediğinde takip et, gerilemezse zorlama.
    Strateji 2: Gerilediğinde takip et, gerilemezse şaşırtmaca yap.
    Strateji 3: Gerilediğinde takip et, gerilemezse patlayıcı vur.

    Boşluk felsefesi: Gerilemesi için zorlama. Onun gerileyip gerilememesiyle ilgilenme. Sadece işini yap. Bilerek yapma, yaparak bilme; yap sadece... Takip ettiğini de bilme ve bildiğin için de takip ediyor olma...

    Bir bakıma şu sonuca varıyoruz:


    BOŞLUK FELSEFESİ:

    1- Yol açıksa ilerle-me: Çünkü yolun açık olup olmadığını bilmemelisin. Bilerek yola çıkma, yolda da bilme. Otomatikman işin içinde ol. Düşünmeden dövüşmelisin. Düşünmeden dövüşmen gerektiğini bilerek de dövüşmemelisin. Yolu açık olduğunu düşünürsen, onun açtığı yolu sen kaparsın.

    2- Bitişik kal-ma: Çünkü bitişik kalmayı hesap etmek seni meşgul eder. Bırak akışkan zihnin "şunu yap" ve "şunu yapma" gibi ilkelerle ve yasaklarla seni sınırlamasın.

    3- Pasif kal-ma: Çünkü dövüş içinde pasif kalmak ve kalmamak kesin çizgilerle ayrılamaz. Pasifliğin gerektiği ve gerekmediği anı takip ederek dövüşemezsin. Pasif kalmak ve kalmamak sütün içindeki yağ gibidir. Ama süt içtiğini söylersin, yağ değil. Yağ o sütün neresindedir? Süt içinde yağın mekânı yani onu ayırıcı kesin çizgileri-sınırları yoktur. Vücudun onu otomatik olarak ayırır ve sen farkında olamazsın. Yani bırak bu işi vücudun yapsın, sen sadece dövüş.

    4- Gerilediğinde takip et-me: Hasmın gerilemesiyle ilgilenme. İlgilenmeden vücut takip ediyor olsun. Bu bilmeyerek olsun. Takibin de öyle... Gerilediğinde takip etmek planlamak ve sınırlanmaktır.


    SONUÇ:

    1. Yol açıksa zihin otomatikman ilerlesin, sakıncalı ise yol açık da olsa ilerlemeyecektir.

    2. Bitişik kalmak otomatikman oluşuyorsa kalınsın, sakıncalıysa bitişik kalmamak avantaja dönüşecektir.

    3. Pasif kalmak otomatikman oluşuyorsa kalınsın, sakıncalıysa pasif kalmamak avantaja dönüşecektir.

    4. Gerilediğinde otomatik olarak takip edecekse etsin, sakıncalıysa yine otomatikman takip etmesin.

    Demek ki "kesin şu" yok! Demek ki sınırlama yok! Demek ki "şunu yap" ya da "şunu yapma" yok! Sadece yap. Demek ki "cesur ol" bile yok. Çünkü cesaret tersiyle birlikte bulunur. Düşmanın karşısında cesur olan, düşmanı bir bıçak çıkarırsa ya da şartlar farklı zorlaştığında korkağa dönüşür. Fakat boşluğun zıddı yoktur. "Ne cesur" olan "ne korkak" olur.

    Bu nedenle korkmamanın zıddı cesarettir, ama korkmamanın yolu 'boşluk'tur! Korkunu cesaret kazanmaya çalışmakla ya da korkunun üzerine gitmekle giderilememesinin nedeni budur! Korku önemsenmezse defedilir, üzerine gidilirse değil! Yüzme bilmeyeni su değil, korku boğar! İşte bu felsefesiyle Jeet Kune Do dövüş sanatı dünyasında, tüm dövüş sanatları bir gezegende iken kendisi farklı felsefesiyle başka bir gezegendedir! Bu gezegen Chi Kung Tao ile birlikte iki kıt'alı bir gezegendir! Bu geçmişin yaşandığı değil, geleceğin yaşanacağı yeni keşfedilmiş bir gezegendir! Chi Kung Tao bu gezegenin yeni kıt'asıdır!

    Ey klasikler! En kralınız böyleyken artık siz ne anlatabilirsiniz?...

    Tarih: 19.02.2006 / YÜKSEL YILMAZ




  • hangisine daha yakın hissediyosan ona git çünkü bu bir spor dövüşmek için gitmiyorsun
  • Bunlar spor değil, ve evet dövüşmek için öğreniliyor.

    Yemek yapma programı değil bu sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen

    Bunlar spor değil, ve evet dövüşmek için öğreniliyor.

    Yemek yapma programı değil bu sonuçta.

    arkadaşım buraya adam pataklayabilmek için gidilmemelidir zaten belli bi süre sonra dövüşmen kesinlikle yasak yoksa lisansını elinden alıyorlar ve birdahaki sefere hiçbir klüp seni almıyor artık bırakın bu dövüş işlerini derslerinize ve hayatınıza verin kendinizi evet bunu söyledim büyük bir tepki alabilirim fakat bunlar hayatın gerçekleri iyi günler ben yaklaşık 9 senedir dövüş sporlarıyla uğraştım bunlardan bazılar wing tsun capoeira ve judo ve bunların hepsini eğlenmek amaçlı yaptım iyi günler
  • O dediğin kick boks falan için geçerli. Wing Tsun ya da Jeet Kune Do öğrenirken lisans almıyorsun. Dolayısıyla sokakta dövüşmen için bir engelin yok. Ha bu demek değildir ki her gördüğünle kavga et. Bu tabi ki yanlıştır, ama herhangi bir dövüş sanatıyla ilgileniyorsan, dövüşmeye ilgin olduğu içindir.
  • Wing chun vucud da hangi kısımları calıstırır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husogs96

    Merhaba,
    Ben Hüseyin Oğuz 14 yaşındayım.8 ay karateye gittim ama bıraktım.Çünkü hiç memnun deildim.Yeni bir dövüş sporuna başlicam.Ninjutsu,Wing Tsun ve Jeet Kune Do arasında kaldım.Bana hangisini tavsiye edersiniz?Neden?


    Şimdiden Teşekkürler


    yiğenim bence w.t ye başla sokağa hem uygun hem faliyetin olur hem çevre edinirsin hemde yaşın küçük
  • Arkadaşlar İzmir de Jeet Kune Do spor salonu bulunmaktadır öğrenmek isteyen yada bilgi almak isteyen olursa komadoejderi@hotmail.com yada murderer_008@hotmail.com adreslerina e-mail atabilirsiniz. Yadawww.izmirjkd.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Şuana kadar dünyanın sokakta kabul ttiği tek spor JKD dur..
  • jkd kimse öğretmez türkiyede (2-3 kişi var gerçek jkdci seçkin köknar tarık ateş vs)yüksel yılmaz sahtekarın önde gidenidir jkd yerine proweste wingchuna başla
  • Ben wing tsun ya da diğer adıyla wing chunu tavsiye ederim, bu dövüş stilini bulan bir bayandı ve bayanalrında kendini koruyabilecekleri bir dövüş sanatı hem estetik hem rakibnin gücünü rakibin kullanam hemde rakibine vurmaya dayalı bir dövüş stildiir. Ama yinede en iyi savunma saldırıdır. En iyi saldırı sporuda bence bokstur ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gkhnx-

    Ben wing tsun ya da diğer adıyla wing chunu tavsiye ederim, bu dövüş stilini bulan bir bayandı ve bayanalrında kendini koruyabilecekleri bir dövüş sanatı hem estetik hem rakibnin gücünü rakibin kullanam hemde rakibine vurmaya dayalı bir dövüş stildiir. Ama yinede en iyi savunma saldırıdır. En iyi saldırı sporuda bence bokstur ;)

    kadın bulma olayı palavra kadın buldu,en etkilidir diyen organizasyondan ilk uçağa bin kaç.
  • boks+wingchun+FMA+yüksek tekme=jeet kune do

    seçkin köknar ve tarık ateş var trde derkrieger okadar wt ye sahte sanat felan diyor yüksel yılmaz gibi bir soytarıya ise iyi diyor.en azından leung tingin lineagesi belli 6 yıl leung sheung la çalıştı 9 ay ipmanla lt nin ipman la fotoğrafları bile var ama yüksel yılmazın fehim başaranın fotosu diye gösterdiği fotodaki şahıs abd li bir badici fehim başaran diye birisi yok YY jdk felan bilmiyor.
  • Yüksel Yılmaz sahtekarın tekidir katılıyorum.

    Türkiye'de JKD eğitimi verebilecek 2-3 tane adam var daha fazla değil.

    Kaan Ayhan - Sifu Selim Buğur ( Bruce Lee'nin öğrencisi Larry Hartsell'in öğrencisi, MMA'de de gördüğümü hatırlıyorum Sifu Bugur'u) ve Sifu Guro Gökhan Şener ile Kali ve JKD çalışıyor. Ayrıca Hasan Fırat ile WT çalışmaya devam ediyor. 2. TG idi sanırım WT'de

    Tarık Ateş - Soyağacını iyi bilmiyorum.

    Seçkin Köknar - Sifu Guro Gökhan Şener ile çalışıyor


    Bir de Antalya'da Ercüment adında bir doktor abimiz vardı ama ders vermiyor kimseye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piçlikte Usta Abiniz -- 31 Mart 2012; 1:45:00 >
  • Bu da Tommy Karutsa ustadan buyurunwww.dailymotion.com/.../x53k0u_serie-de-kick-de-to...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuh101 -- 22 Haziran 2012; 12:34:57 >
  • ARKADAŞLAR BN AVCIC WİNG TSUN YAPIYORUM JEET KUNE DO YU TAVSİYE ETMEM ONUN YERİNE SANGU-CHİ YAPARIM DAHA GÜZEL OLUR BEN HALA AVCI WİNG TSUN YAPIYORUM VE GAYET GÜZEL
  • BHEN AVCI WİNG TSUN YAPIYORUM. İLK AY 70 SONRAKİ AYLARDA 60 TL VERİLİYOR. SEMİNER ÜCRETLERİDE ÖĞRENCİLERE 50€ BÜYÜK ADAMLARA 55€ DUR . FAKAT SEVİYE ATLADIKÇADA SEMİNER ÜCRETİ ARTAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volumebak123


    quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen

    Bunlar spor değil, ve evet dövüşmek için öğreniliyor.

    Yemek yapma programı değil bu sonuçta.

    arkadaşım buraya adam pataklayabilmek için gidilmemelidir zaten belli bi süre sonra dövüşmen kesinlikle yasak yoksa lisansını elinden alıyorlar ve birdahaki sefere hiçbir klüp seni almıyor artık bırakın bu dövüş işlerini derslerinize ve hayatınıza verin kendinizi evet bunu söyledim büyük bir tepki alabilirim fakat bunlar hayatın gerçekleri iyi günler ben yaklaşık 9 senedir dövüş sporlarıyla uğraştım bunlardan bazılar wing tsun capoeira ve judo ve bunların hepsini eğlenmek amaçlı yaptım iyi günler

    Zaten herkes eğlenmek amaçlı gidiyorki. Kim neye merak sardıysa sonuna kadar gitsin arkadaşlar. Evet eğlenmek için de olabilir kendini korumayı öğrenmek içinde. Düşünsenize birisi size bıçakla saldırıyor o bıçağı elinden alıp etkisiz hale getirmek var.. Boğuşma sırasında yanlışlıkla saldırana veya kendinize bıçağı sokmak var. Şimdi bunlardan hangisi iyi? Bu sporlar sayesinde ne olursa olsun insanın kafasını meşgul edebilecek, bu sporlarla ilgilenebilip beynini kullanmasını sağlayacak bi Hobi olarak bence gayet yerinde bi olay. Tamam bu eğlenme işini bırakıp bütün ömrümüzü çalışıp başka şeylerle geçirelim pis kaka bu tür şeyler. Başkaları harikalar estirsin biz bakalım o zaman. böyle bişey olmaz. saygılar.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.