Merhabalar sorunum şu geçen günlerde ( 2 hafta önce ) hp 15-g201nt Modelli laptopuma ekran kartı güncelleştirmesi yaparken bilgisayarım aptallıgım yuzunden şarjı bitip kapandı açılmadı ve siyah ekran duruyordu kendi aklımla windwosun içinden bagzı işlemler yatım (beceremedim) . Suan laptop gayet normal açılıyor windwos sanki sıfırdan kuruyor gibi ekran geliyor yani şu %64 Windows yükleniyor diyor ve kapanıyor yani formatta gelen o yükleme ekranı geliyor ve %64 te takılıp kendini resetliyor PC.Bunu Anladıktan sonra kendim windwos recovery ayarları var bilirisniz f11 ile giriliyor ona girdim ve ona göre şuan 2 işletim sistemi yuklu pcde WİNDOWS10(4BİRİMDE)VE WİNDWOS10(4BİRİMDE) Böyle gösteriyor o menüdeki sıfırlama işlemi gerçekleştirilemiyor denedim kurtarma işlemi de sorunlu diyor ne yapmalıyım biliyorum dosyalar umrumda değil laptop çalıssın yeter NOT:HP NİN SUNMUS OLDUGU BIOSTAN GIRILEN TUM PARÇALARI KONTROL ETTİĞİ BİR TARATMA YÖNTEMİ VAR UYGULADIM VE LAPTOPU TUM PARÇALARI ÇALISIYOR HİÇBİR SIKINTI YOK GİBİ GORUNUYOR YANİ SORUN WİNDOWS DA VE WİNDOWS YÜKLEME İÇİN CD VEYA USB TAKTIM FAKAT LAPTOP ZATEN YÜKLÜYOR GİBİ GÖRDÜGÜ İÇİN ONALARA YUKLEME EKRANINA GEÇMİYOR
Bakın hocam şunu bir deneyin. İnternete GParted yazın .iso olarak indirin CD/DVD veya USB'ye yazdırın. Daha sonra bilgisayarı bu medya üzerinden başlatın. Açılınca sol üst kısımdan GParted yazana tıklayın. C: bölümünü silin, eğer önemli bilgilerinizin olduğu D: diski vs. varsa dokunmasanız da olur. Onun haricinde Sistem Ayrıldı, EFI Bölümü gibi yerleri silin. Yalnızca varsa D: bölümü bir de Recovery yazan bölüm dursun. Daha sonra Recovery yapabilirsiniz. Ha o da olmazsa Microsoft'un sitesinden .iso dosyasını indirir format atarsınız. Ancak uyarıyorum lisansınızı, önemli bir dosyanızı kaybederseniz sorumluluk almıyorum. Böyle bir şey olursa yardım etmeyeceğimi de bilmenizi isterim. Onun haricinde elimden geldiğince yardımcı olacağım. İyi günler.