Şimdi Ara

Windows xp’yi windows 10 a yükseltme yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Usta orada "büyük ihtimalle" diye yazmışım zaten. Intel UEFI standardını 2005'te duyurdu. Bunun anlamı 2005'ten sonra üretilen tüm bilgisayarlar UEFI firmware'e sahiptır demek DEĞİLDİR.

Neyse konu çok dallandı. Aramızda hayırsever biri varsa "eski bilgisayarlarımızı ne yapalım" gibisinden bir başlık açarsa kozlarımızı orada paylaşalım bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

Csgo oynatsa yeterdi :)

Sanırım bu bilgisayarı 2010 yılında toplamıştım. Windows 10 a yükseltmeye denemekten vazgeçtim. Yeni bir sistem topluyorum.

Bu konu bir çok kişinin işine yarar diye düşünüyorum güzel cevaplar gelmiş.
    Sevgili OP; sen şu sistem özelliklerini buraya tam bir yazsan biz de burada kendimizi yemeyelim.
  • quote:

Master Boot Record (MBR)
    MBR, disk bölümlerini yönetmek için kullanılan, nispeten eski ancak günümüzde halen pek çok kullanıcı tarafından kullanılan sistemdir. Depolama alanında organize edilen disk bölümlerine dair bilgiler de bu sistem tarafından tutulur. MBR ayrıca işletim sistemi için disk bölümlerini taramaya yarayan kodu barındırır.

Bir MBR diski, en fazla dört adet birincil bölüme sahip olabilir. Daha fazla bölüm yaratmak için dördüncü bölüm genişletilebilir olarak ayarlanabilir. Bu sayede dördüncü bölüm bünyesinde daha fazla alt bölüm oluşturulabilir. MBR diskler, bölümler için 32-bitlik kayıt sistemi kullandığı için her bir disk bölümü için 2TB sınırı vardır.

quote:

GUID Partition Table (GPT)
    UEFI standardına sahip olan bu sistem, diskin bölümlerini düzenleyen en güncel sistemdir. Yani UEFI tabanlı bir sisteminiz varsa MBR yerine GPT kullanılması gerekmektedir. MBR’nin aksine, GPT’de teorik olarak sınırsız bölüm oluşturulabilir.

GPT, depolama alanı olarak da MBR’den bir adım öndedir. MBR’de bulunan her bir bölüm için 2TB sınırı, GPT’de 9.44ZB gibi boyutlara ulaşabilmektedir. Elbette bu değer sadece teorik olarak mümkün. Zira Windows işletim sistemlerinde her bir bölümün maksimum kapasitesi 256TB olarak sabitlenmiştir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.