Şimdi Ara

Windows XP Professional Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarımın işletim sistemi Windows XP Professional, markası ve modeli emachines D620. Kendisi biraz garip bir bilgisayar :D
    Iki gün önce, bilgisayarımın şifresini degistirmistim. Eski şifreme A, yeni şifreme B diyeceğim.
    Bilgisayarım laptop, ve kullanmadığım zamanlarda uyku modunda tutuyorum. Bugün yine her zamanki gibi bilgisayarımı açtım, şifremi girdim, kullanmaya devam ettim. (A şifresi ile girdiğimi bilgisayar bozulduktan sonra farkettim!)
    Uzun süredir kapatmadıgım chrome sekmeleri vardı. Linklerini not aldıktan sonra, bilgisayar takıldıgi için görev yöneticisini açtım ve chrome'u kapattım. N'olduysa ondan sonra oldu. Chrome'u kapattıktan sonra siyah ekran verdi. Kaç defa açtım kapadım olmadı. F2 ve F10'a basıp boot ve bios denen menülere girdim, ama hiçbir şey anlayamadım. F8'e basarak windows gelişmiş seçenekler menüsü (?) diye bir yere geldim. Ama ordaki şeylerin (güvenli mod da dahil) hiçbirini açamıyorum.
    Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FranzFerdinand

Arkadaşlar merhaba.
    Bilgisayarımın işletim sistemi Windows XP Professional, markası ve modeli emachines D620. Kendisi biraz garip bir bilgisayar :D
    Iki gün önce, bilgisayarımın şifresini degistirmistim. Eski şifreme A, yeni şifreme B diyeceğim.
    Bilgisayarım laptop, ve kullanmadığım zamanlarda uyku modunda tutuyorum. Bugün yine her zamanki gibi bilgisayarımı açtım, şifremi girdim, kullanmaya devam ettim. (A şifresi ile girdiğimi bilgisayar bozulduktan sonra farkettim!)
    Uzun süredir kapatmadıgım chrome sekmeleri vardı. Linklerini not aldıktan sonra, bilgisayar takıldıgi için görev yöneticisini açtım ve chrome'u kapattım. N'olduysa ondan sonra oldu. Chrome'u kapattıktan sonra siyah ekran verdi. Kaç defa açtım kapadım olmadı. F2 ve F10'a basıp boot ve bios denen menülere girdim, ama hiçbir şey anlayamadım. F8'e basarak windows gelişmiş seçenekler menüsü (?) diye bir yere geldim. Ama ordaki şeylerin (güvenli mod da dahil) hiçbirini açamıyorum.
    Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Böyle bir sorunla karşılaşacak olsam;
    1-Xp onarmayı denerim.
    Xp cdsini tak cdden başlat kurulum ekranından windows xp'yi kurmak için enter tuşuna basın veya onarmak için "R" tuşuna basın diyor.Biz onarmak için "R" tuşuna basıyoruz. Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru geliyor.Bilgisayarımızda bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.Yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkıyor.Parolanız varsa yazıyorsunuz. Yoksa enter tuşuna basmanız yeterli.Enter tuşuna bastık ama hala onarım başlamadı. msdos da "C:\windows>" yazıyor.Ne yazmanız gerektiğini söyleyeyim "chkdsk /r" yazılır ve enter a basılır.chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk vardır, dikkat edilmelidir.Böylece sistem eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmaya başlar.

2-Pardus veya mini windows denen bir cd edinir bu cd ile gerekli dosyalarımı harddiske(Yerel Disk:D) kopyalar format atarım.

3-Veri kaybını önlemek için Xp cdsini takıp formata başlarım. Ancak;
    Windowsu yükle, bir dosya sistemi seç, windowsu yüklemek içiin bir dizin seçin.
    Kısmına geldiğimde Dosyaları farklı bir dizine kopyalamak için Esc tuşuna basıp Winxp gibi bir klasör adı girer ve buraya xpyi kurarım.
    Daha sonra kurduğum xpyi açıp documents and settingsden önceki kuruluma ait dosylalarıma ulaşırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.