Şimdi Ara

WİNDOWS XP KURULUM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

windows xp dvd si ile disk biçimlendir yaptım ardından windows dosyalarını kopyalıyor dediği kısımdan sonra yeniden başlatmada siyah ekran geliyor ve bir imleç var yanıp sönüyor sürekli ve öylece kalıyor...

bu esnada dvd çıkarıp bilgisayarı kapıyorum biraz bekleyip açıyorum, ve siyah ekranı geçip kuruluma geçiyor fakat o sırada cdyi hızlıca yerine yerleştiremediğim içim dosya eksik hatası alıyorum çünkü kurulum başlamış oluyor, ilk defa böyle bir sorun ile karşılaştım,

kullandığım bilgisayar acer 5920g notebook

• sorunum linkteki problem yaşayan arkadaş ile aynı diyebiliriz fakat çözümü tam olarak anlıyamadım

http://forum.donanimhaber.com/m_27973850/tm.htm
  • Başka bir kurulum cd si denediniz mi? ya da kurulumu baştan alıp disk biçimlendirme işleminden tekrar başlamayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

Başka bir kurulum cd si denediniz mi? ya da kurulumu baştan alıp disk biçimlendirme işleminden tekrar başlamayı?

hocam ilginiz için teşekkürler,başka cd ile denemedim fakat mesajımda linkini verdiğim benle aynı problemi yaşayan arkadaş birçok cd ile denemiş fakat çözüme ulaşamamış,eğer cd den diyorsanız yeni bir yane yazıp formata gidiyorum artık şafağa geri dönerim heralde

o arkadaş hiren's boot cd ile halletiğini söylüyor ama açmamış hiç yani anlıyamadım tam olarak ne olduğunu
  • Dvd yi hiç çıkarmadan denedin mi kardeşim o imlec kendiliğinden gidiyor saten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: idinc

quote:

Başka bir kurulum cd si denediniz mi? ya da kurulumu baştan alıp disk biçimlendirme işleminden tekrar başlamayı?

hocam ilginiz için teşekkürler,başka cd ile denemedim fakat mesajımda linkini verdiğim benle aynı problemi yaşayan arkadaş birçok cd ile denemiş fakat çözüme ulaşamamış,eğer cd den diyorsanız yeni bir yane yazıp formata gidiyorum artık şafağa geri dönerim heralde

o arkadaş hiren's boot cd ile halletiğini söylüyor ama açmamış hiç yani anlıyamadım tam olarak ne olduğunu

O arkadaş, google'dan da bulabilceğiniz hiren's boot cd sini kullanmış. Bu cd içindeki programları işletim sistemi açılmadan(boot ön yüklemesinde) çalıştırabiliyorsunuz. O bahsettiği program ile diski ntfs formatına biçimlendirmiş.

Siz de bunu deneyebilirsiniz ancak sıkıntı kaynaklarınız farklı oalbilir. Ben bir başka cd ile deneme yapın derim. Sonrasında hiren's boot'u deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: XxuzmanxX

Dvd yi hiç çıkarmadan denedin mi kardeşim o imlec kendiliğinden gidiyor saten.

dostum zaten cdyi çıkarmayıp bekliyorum ama gitmiyor çıkarıp restart yaparsam geçiyor,ben ilk defa böyle birşeyle karşılaştım 10 senedir 1000 defa format atmışımdır ama gitmiyor inatla allahın belası imleç yuva kurdu ekrana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idinc -- 2 Mayıs 2012; 0:04:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Windows 10 kurulum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

O arkadaş, google'dan da bulabilceğiniz hiren's boot cd sini kullanmış. Bu cd içindeki programları işletim sistemi açılmadan(boot ön yüklemesinde) çalıştırabiliyorsunuz. O bahsettiği program ile diski ntfs formatına biçimlendirmiş.

Siz de bunu deneyebilirsiniz ancak sıkıntı kaynaklarınız farklı oalbilir. Ben bir başka cd ile deneme yapın derim. Sonrasında hiren's boot'u deneyebilirsiniz.

hocam bu arada ilk sorunuzda kurulumu baştan almaktan kastettiğiniz cd önyükleme ekranından tekrar başlayıp biçimlendirmek ise evet denedim 4-5defa sonrasında kur dosyaları kopyalıyor ardından otomatik pcye res geliyor ve gene o kısır döngü pis imleç karşımda... bekliyorum ama gitmiyor ... dvdyi çıkarıp 1-2 kere tekrar başlatıyorum bilgisayarı bu seferin kurun ikinci aşamasına geçiyor (yani hani windows için yazılan övgüler falan var çok süper sistem artık hızlı yenilikler bol bol falan diye, açık mavi arka planı olan kurun ikinci kısmından bahsediyorum) fakat malum burda cd istiyor..

dvd yazıp baştan deniyeceğim o zaman sonuçları burda yazarım

(hiren's boot cd ile ntfs biçimlendirmiş demişsiniz hocam fakat bende zaten ntfs ile yapıyordum biçimlendirmeyi)

teşekkür ederim yardımcı olan forumdaş dostlarıma

• quote:

hocam bu arada ilk sorunuzda kurulumu baştan almaktan kastettiğiniz cd önyükleme ekranından tekrar başlayıp biçimlendirmek ise evet denedim 4-5defa sonrasında kur dosyaları kopyalıyor ardından otomatik pcye res geliyor ve gene o kısır döngü pis imleç karşımda... bekliyorum ama gitmiyor ... dvdyi çıkarıp 1-2 kere tekrar başlatıyorum bilgisayarı bu seferin kurun ikinci aşamasına geçiyor (yani hani windows için yazılan övgüler falan var çok süper sistem artık hızlı yenilikler bol bol falan diye, açık mavi arka planı olan kurun ikinci kısmından bahsediyorum) fakat malum burda cd istiyor..

dvd yazıp baştan deniyeceğim o zaman sonuçları burda yazarım

(hiren's boot cd ile ntfs biçimlendirmiş demişsiniz hocam fakat bende zaten ntfs ile yapıyordum biçimlendirmeyi)

teşekkür ederim yardımcı olan forumdaş dostlarıma

Zaten orada biçimlendirme amacı ntfs yapmak değil varsa hdd üstündeki hataları gidermek için..

Aslında o program vasıtası ile yeniden biçimledirmiş de diyebiliriz. Bu işlemi siz ilk kurulum esnasında bölümleri silip yeniden bölüm oluşturarak ve yavaş biçimledirmeyi kullanarak da (hiren bootsuz) yapabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ben formata kaçtım o zaman birdaha hiç geri dönemeyebilirim beni unutmayın a dostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idinc -- 2 Mayıs 2012; 0:22:17 >
  • tekrar herkese merhaba;

öncelikle belirteyim, yeni bir dvd yazıp kuruluma tekrar başladım ama nafile imleç olan ekranda herzaman takılma yaşadım,tek sefer hariç ondada xp kurulmuş oldu zaten son yaptıpımda,yani bence sorun dvd de değildi, aklıma takılan şey ise 1 hafta kadar önce bursa sistemar bilgisayar'da notebook'um dvdrw'ı yenilendi,eskisi hiçbir şekilde dvd yazmamaya başlamıştı çünkü,sorun yeni dvdrw'da olsa dicem dvd yazıp nasıl okuyor bunu anlamış değilim,birşey daha belirtmek istiyorum değişimin olduğu günü yeni dvdrw'ı açıp incelediğimde sanki içinde toz varmış gibi geldi, sıfır parça takılmaması gibi bir durum düşünmek istemiyorum tanıdık çünkü... bunu anlayabilmemin bir yolu var mıdır ? bu konuda yardım istorum forumdaşlarımdan

ikinci bir sorum ise kurulumdan sonra aklıma gelen tüm sürücüleri yükledim, fakat aygıt yöneticisinde genede bilinmeyen aygıtlar gözükmekte, sizce bunların neler oduğunu nasıl anlayablirim ?

• quote:

tekrar herkese merhaba;

öncelikle belirteyim, yeni bir dvd yazıp kuruluma tekrar başladım ama nafile imleç olan ekranda herzaman takılma yaşadım,tek sefer hariç ondada xp kurulmuş oldu zaten son yaptıpımda,yani bence sorun dvd de değildi, aklıma takılan şey ise 1 hafta kadar önce bursa sistemar bilgisayar'da notebook'um dvdrw'ı yenilendi,eskisi hiçbir şekilde dvd yazmamaya başlamıştı çünkü,sorun yeni dvdrw'da olsa dicem dvd yazıp nasıl okuyor bunu anlamış değilim,birşey daha belirtmek istiyorum değişimin olduğu günü yeni dvdrw'ı açıp incelediğimde sanki içinde toz varmış gibi geldi, sıfır parça takılmaması gibi bir durum düşünmek istemiyorum tanıdık çünkü... bunu anlayabilmemin bir yolu var mıdır ? bu konuda yardım istorum forumdaşlarımdan

ikinci bir sorum ise kurulumdan sonra aklıma gelen tüm sürücüleri yükledim, fakat aygıt yöneticisinde genede bilinmeyen aygıtlar gözükmekte, sizce bunların neler oduğunu nasıl anlayablirim ?

dvd okuyucunuz arızalı olsa dediğiniz gibi okuma yazma yapmaması lazımdı.

Aklıma şu geldi. BIOS'a girin ve boot seçeneklerinden sadece dvd okuyucu seçili olsun yani 2. ve 3. kısımlar kapalı(disble) olsun. Bir de bu şekilde denemenizde fayda var.

Diğer sorunuz için aslında anlama yöntemleri var(koddan falan bulunuyor ancak en pratiği sürücü arama programı kullanmak. Size bedav sürüm bir program öneriyim ki bu konuda iyidir. Son zaman ben de kullanıyorum: SlimDrivers Bu program vasıtasıyla yüklü olmayan donanımlarınız bulunur.

Bu da işe yaramazsa anakart üreticinizin sitesinden bütün sürücüleri bulup indirin.

• @dejaay

çok yardımcı oldun, saol

tüm aygıt sürücüleri tamam
  • Bende bir çok şey denedim.
    Önce
    1 - Kurulum yaptığım cd olmadı.
    2 - CD Rom- değiştirdim olmadı.
    3 - Ram leri değiştirdim olmadı.
    4- Powersupply değiştirdim olmadı.
    5 - Bios ubdate yaptım olmadı.
    6 - HDD değiştirdim. Şimdi tıkır tıkır kuruyor.
    7 - HDD olmasaydı sanırım anakarta kadar gidecektik. :)
  • SATA AHCI RAID DESTEKLİ BİR XP CDSİ GEREKİYOR, ÇÜNKİ NOTEBOOK DİSKİNİ GÖRMÜYOR NORMAL XP CDSİ İLE KURULUM YAPINCA.KONU ÇOK GEÇMİŞ AMA BELKİ FAYDASI OLUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan89

SATA AHCI RAID DESTEKLİ BİR XP CDSİ GEREKİYOR, ÇÜNKİ NOTEBOOK DİSKİNİ GÖRMÜYOR NORMAL XP CDSİ İLE KURULUM YAPINCA.KONU ÇOK GEÇMİŞ AMA BELKİ FAYDASI OLUR

faydası olur bu problemi yaşayanlar için çözüm yolları sıralanmış oluyor.
  • Merhaba Arkadaşlar ben laptopuma xp kurmaya çalışyorum ama bi türlü beceremedim 0x0000007b hatası veriyor lütfen yardım edin bu konuda acemiyim
    resim ekledim,

https://r1pyig.dm2304.livefilestore.com/y2mHKqN_kehZhJvXKP8J-PjMaEZgtt6-eIjiUbkre7VDxSGqSYMtG03E-WHmGzSlletE-ivWNlmdRPnENaYOO_wvjU-FWx3AXu7fjIOoyZUYQFhOqtfZN28_EUat2POZiD8/DSC_0263.jpg?psid=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSJ986 -- 28 Nisan 2014; 16:43:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SSJ986

Merhaba Arkadaşlar ben laptopuma xp kurmaya çalışyorum ama bi türlü beceremedim 0x0000007b hatası veriyor lütfen yardım edin bu konuda acemiyim
    resim ekledim,

https://r1pyig.dm2304.livefilestore.com/y2mHKqN_kehZhJvXKP8J-PjMaEZgtt6-eIjiUbkre7VDxSGqSYMtG03E-WHmGzSlletE-ivWNlmdRPnENaYOO_wvjU-FWx3AXu7fjIOoyZUYQFhOqtfZN28_EUat2POZiD8/DSC_0263.jpg?psid=1

Bu sorun muhtemelen XP kurarken kullandığınız Sididen değil de bilgisayarınızdan kaynaklı gibi duruyor. Size tavsiyem şu an eski işletim sisteminiz açılıyorsa başlattan çalıştır'a gelin, oradan açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.

İşlem bittikten sonra tekrar yeni işletim sisteminizi kurmaya çalışın.

• Yapman gereken tek şey biosu sıfırlamak
    ama- kurulumda iken dosyalar kopyalandığı sırada restrt varsa
    1- kusmuş olduğun işletim sistemi cd skntı
    (bu arada işlemcin aşırı ısınıyor )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biostan ide yapınca oldu kuryom şuan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.