Şimdi Ara

Windows XP Format - CD-ROM suz ve USB olmadan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle sorunum başlıkta görüldüğü üzere Windows Xp yi kurmak istiyorum USB aygıtı olmadan ve CD-ROM olmadan kısacası HDD ile kurmak istiyorum öncelikle şunları söylüyim. İşletim sistemin Windows 7 bilgisayarım Notebook cdrom yok USB ile windows Xp kurulumu konusunda aşırı derecede sıkıntı yaşıyorum Windows 7 nin usb kurulumu çok basit fakat Windows Xp nin kurulumunda bir sürü sorun çıkıyor lütfen bana "USB ile nasıl kurulacağını anlatmayın" çünkü anlatacağınız her şeyi biliyorum USB kurulumu hakkında.

Benim istediğim HDD üzerinden Windows Xp kurulumu işletim sistemi Windows 7 iken kurmak istiyorum HDD im iki bölümden oluşuyor c ve d olarak HDD imin D bölümüne Xp nin kurulum dosyalarını atıp oradan yükleme gibi bir imkanım var mı ? Bu ghost programıyla yapılabilir mi "Ama dikkatinizi çekerim işletim sistemin windows 7"
    eğer yapılabilirse bir yol gösterirmisiniz. Ghost programı bildiğim kadarıyla olan işletim sistemini yedek alıp kurulum yapıyor.

Birde şu var büyük büyük laptop umda kuracağım XP nin cd si var. Onun imajını yedek alıp Ghost programı ile Kendi laptop uma kursam kurulum ve formatlama gerçekleşir mi ? Laptop Acer Notebook Hp compaq.

Umarım yardımcı olabilirsiniz ve bu konu hakkında internette neredeyse hiç bir bilgi yok çok aradım ama bulamadım.

• Çözüm olacağını sanmıyorum ama takip edeyim,
    bana da lazım bu çözüm.
  • Umarım olur bir çözümü vardır bıktım çünkü bu durumdan artık
  • HDD uzerinden windows Xp kurmanin CD-room yada USB aygiti olmadan tek bir yolu vardir..Baslangic disketi ile pc yi acicaksiniz..MS-dos gelicek.MS-dos da bir dizi komut istemi ile (cd.. - DIR - C: - D: gibi) once HDD deki (surucu icindeki) windows dosyasina ordanda kur (setup) dosyasina ulasip kurulumu baslatabiliyorsunuz..Ancak bu sistem sadece WINXP yada daha alt versiyonlari kurarken gecerli..Ayrica yine ayni yolla yani MS-DOS uzerinde iken windows dosyasinin icinden HDD nizin istediginiz surucusunu formatlayabilirsiniz...

Not : Isletim sisteminizden dolayi kullancaginiz baslangic disketinin MILENIUM version olmasina dikkat edin..XP yada diger baslangic disketleri WIN7 de calismayabilir.Emin degilim o konuda.Ancak Milenium calisir daima..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirpence -- 28 Ağustos 2011; 1:06:30 >
  • Sirpence teşekkür ederim bilgiler için fakat dediğim gibi windows 7 işletim sistemim ve seninde dediğin gibi olasılığı yok bunun yeniden teşekkür ederim bilgi için
  • Rica ederim.Ama dedigim gibi Windows Milenium baslangic disketi edinebilirseniz internetten yada baska yerden.Sisteminiz win7 olsa dahi baslangic disketi pc yi Ms-DOS da acabiliyor..Ben daha once denemistim.O versiyon aciyor..
  • Selam
    İstediğinizi yapabilmeniz için açık ve net olarak satır satır yazmaya çalışacağım güzel kardeşim. Yazdıklarım umarım size yardımcı olur.

Bilgisayarınızın D: bölümüne WinXP isminde bir klasör oluşturun ve içine XP dosyalarını kopyalayın.
    Kopyaladığınız XP işletim sistemi içinde mutlaka winnt32.exe bulunmalı! Buradan bakın lütfen D:\WinXP\I386
    Kuracağınız XP modifiye edilmiş veya katılımsız yapılmış ise, bu winnt32.exe'yi siliyorlar veya silinebiliyor!
    Tavsiyem orijinal el değmemiş bir Windows XP SP3 işletim sistemi kurmaktır.

Bu kurulumu gerçekleştirmek için 2 seçeneğiniz var.

1. Seçenek şöyle;
    Bilgisayarı başlatırken F8 tuşu ile açıp, Komut İstemiyle Güvenli Mod seçeneği ile çalıştırmanız ve yükleme sonrasında aşağıdaki komutları uygulamanız. D: bölümüne WinXP klasörü oluşturduğunuzu ve içine XP dosyalarınızı kopyaladığınızı varsayarak komutları yazıyorum.

C:\Windows\system32>D: Enter
    D:\>CD WinXP Enter
    D:\WinXP>cd i386 Enter
    D:\WinXP\I386>winnt32.exe Enter
    (son komut)

winnt32.exe çalıştıktan sonra bir uyarı alacaksınız, bu uyarıya tamam dedikten sonra kurulum için gerekli istek ve bilgileri girerek devam edebilirsiniz.
    Lütfen olmuyor demeyin, çünkü sizin bu isteğiniz üzerine yukarıdaki komutlarla işlemi gerçekleştirdim.
    Şu anki sisteminiz Win7 64-Bit ise, bu işlem çalışmayacaktır kardeş!

2. Seçenek şöyle;
    SATA-IDE to USB adaptörü ile herhangi bir CD-ROM veya DVD-RAM bağlayarak, XP'yi bu aygıtla kurabilirsiniz.
    Burada yapmanız gereken tek şey, @Bios'tan USB seçeneğini boot edecek şekilde etkinleştirerek kaydedip çıkmanız.
    Veya @Bios'un POP-UP menüsü varsa bununla başlatarak, USB boot seçeneğine gelerek çalıştırabilirsiniz.

Bahsettiğiniz laptop Ghostu bu bilgisayarda çalışmayacaktır! Bunu ancak Acronis Backup & Recovery 10.0.12703 Server with Universal Restore programı ile gerçekleştirebilirsiniz.
    Sistemi geri yüklerken mutlaka Universal Restore seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor!
    Bu durumda sadece sistemi yükler ama sürücüleri(driver) yüklemez! Sürücüleri kendiniz yüklemek durumundasınız. Tabii ki bu bilgisayara ait XP sürücüsü bulabilirseniz..

Sanırım uzun ve baş ağrıtıcı bir metin oldu ama her olasılığı ve imkânı da yazmak durumundaydım.
    Saygılar ve hayırlı Bayramlar olsun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @by_kg
    dikkatimi çeken birşey var.
    1. seçenekte belirttiğiniz xp cd yi işletim sistemi olmayan bir hdd veya harici diske kopyalayarakta yapabilirmiyiz.
    sonuçta ms dos altinda yapılan bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

@by_kg
    1. seçenekte belirttiğiniz xp cd yi işletim sistemi olmayan bir hdd veya harici diske kopyalayarakta yapabilirmiyiz.

Selam
    Elbette yapabilirsiniz. Ancak MS-DOS üzerinde bağlanan aygıtın görülmesi gerekiyor. MS-DOS komut sistemi içindeyken MAP yazdığınızda tüm sürücüleri görme imkânınız vardır. Eğer harici disk burada görünüyorsa, sürücü harfini girerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

@by_kg

Selam
    Elbette yapabilirsiniz. Ancak MS-DOS üzerinde bağlanan aygıtın görülmesi gerekiyor. MS-DOS komut sistemi içindeyken MAP yazdığınızda tüm sürücüleri görme imkânınız vardır. Eğer harici disk burada görünüyorsa, sürücü harfini girerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
    Kolay gelsin.

Cd romların tarih olduğu şu günlerde faydali bir bilgi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.