Şimdi Ara

Windows XP Format atma (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
440.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim bir sorunum var..
    Bilgisayarımda XP yüklü..
    format atmayı düşünüyorum..
    ancak hard diskimi 2 ye böldüm..(C ve D)
    oyunları D ye install ettim ve hepsi registerlı oyunlar..
    sadece C ye format atmam mümkün mü?
    Özellikle Steam ve Counter Strike Source'un yüklü oldugu D ye atsam fotmattan sonra bu oyunları oynayabilir miyim yine de?
    Registerlı olması bir şey değiştirir mi?

Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum
    teş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WPL

Bilgisayarı yeni topladım ve ilk defa kendim kurdum yazılımları. kurulumu yaparken c ve d olarak diski iikiye böldüm c ye windowsu kurdum problemsiz çalışıyor. fakat d sürücüsünü görmüyor yeniden cdden başlatıp yanlızca d ye format atmak istiyorum ama beceremedim. ne yapmam gerekiyor c ye dokunmadan komple format atmadan yanlızca d sürücüsünü seçip ona format atmak için. d ye birşey kurmak istemiyorum yanlızca yedeklerimi ve müzüikleri burada tutacam ama d sürücüsü gözükmüyor bir türlü. kısaca bi anlatan olursa sevinirim...

ilk formatlarda bu sorun genelde çıkıyo
    windows yüklendikten sonra bilgisayarımdan d sürücüsüne sağ tıkla ve "biçimlendir" de. bu kadar basit

• quote:

Orjinalden alıntı: kadheerjahn

teşekkürler fakat d: sürücüsününde temizlenmesini istiyorum ben. o halde ne yapmam gerekiyor?

üstteki arkadaşa yazdığımı yapabilirsin windows cdsiyle d formata gerek yok çünkü d sürücüsünün windowsla doğrudan bi alakası yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: de-clare

slm ya ben format atmaya çalışıyorum ama bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulunamadı diyor.ya da diskler tanıtılmamıştır diyor.Nasıl format atabilirim acil yardımlarınıza ihtiyacım var
    teşekkürler şimdiden

bende de böyle bi sorun var üstte sebebi bulan arkadaşlar var ama çözüm bulan kimse yok, tam olarak ne yapmak gerekiyor?
    bu arada bendeki dizüstüde (acer aspire 5720) vista yüklü ama ben xp kurmak istiyorum ve bu sorun çıkıyo format atamıyorum. dizüstü old. için floppy disketle fdisk yapma şansım da yok. yardım lütfen...
  • saol
    10 yıllık kullanıcıyım format ihtiyacı duymadım
    ogrenmis olduk formatı da:D
  • arkadaşlar ben birtürlü format atamadım xp ye. söylenenleri aynen yapıyorum açılışta önce cd yi gösteriyorum açılırken boot from cd yazıyor bişey yapmassam windows açılıyor. bir tuşa bastığımda f klavye olarak dos a giriyor. dos tan cd nin olduğu sürücüye geçip setup.exe yi çalıştırmaya çalışınca dos da bunu çalıştıramassınız diyor. nerde hata yapıyor olabilirim? lütfen yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinay16 -- 23 Eylül 2007; 12:52:19 >
  • merhaba , asus laptop a ilk defa format atmaya çalışıyorum , bu da ubuntu kurmadaki başarısızlığımın sonucu, belgelerimi kaybettiğime yanıyordum biraz önceye kadar.
    şimdi ise çok daha güzel sorunlarım var. bios tan ayarlamalar yaptım ama bios u da ubuntuyu da ilk deneyişimdi sonucunu tahmin etmediğim şeylere dokunmadım ama
    windows u kurmayı denediğimde "bilgisayar takılı hiçbir sabit disk bulunamadı" şeklinde hata veriyor.
    daha önce de soran arkadaşlar olmuş yok mu bilen ?

teşekkürler
  • çok olmuş bu soruyu sormuşum o gece halloldu ama çözümünü yazmamış henüz kimse,
    bilgisayara takılı sabit disk yok hatası biosta yapılan bilinçsiz :) değişiklikler oluyor, en azından bendeki ondan olmuştu.

bios taki kısımları inceleyin muhtemelen kocaman harflerle yazan WARNING i göreceksiniz, o panik haliyle bakıp da göremiyorsunuz tabi :)

sabit disk kısmında compability seçeneği olması gereken bi seçenek var onu seçince sorun bitiyor.

esenkalın
  • saol un bende bugün format atıyordum bigisayar hepten gitti sonra düzelttim
  • 20 ytl sorunumu bulana 20 ytl verecem ...arkadaşlar bir üye formatlarken hardisk bulunamadı hatası alıyomuş aytnı dert banada oldu bütün verileri kurtarılmayacak şekilde en kesin format nasıl atarım not: format c yi yemiyo ayrıca yesede format c ile atılan formatta veriler tekrar kurtarıla bilir yani format c tam anlamıyla bütün veriyi yok etmez u parametresi eklemek yeterlimi emin değilim soruma çözüm olan kardeşe posta havale yada banka yoluyla 20 ytl yollıycam bu sorunu yaşayan üyeyede buna benzer bi mesaj attım allah rızası için yardım edin dükkanım işleri mahvoldum
  • bende xp cd'si yok sadece laptopu alırken verilen kurulum cd si var. disk iki parça. windowsun kurulu olmadığı bölüme nasıl format atabilirim? satıcam laptopu içini boşaltmam lazımda.
  • mistaflow arkadaşım windows'un olduğu bölüme atılan formatla d nin alakası yok. gönül rahatlığıyla at formatını. kolay gele.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kumsalanimatör

20 ytl sorunumu bulana 20 ytl verecem ...arkadaşlar bir üye formatlarken hardisk bulunamadı hatası alıyomuş aytnı dert banada oldu bütün verileri kurtarılmayacak şekilde en kesin format nasıl atarım not: format c yi yemiyo ayrıca yesede format c ile atılan formatta veriler tekrar kurtarıla bilir yani format c tam anlamıyla bütün veriyi yok etmez u parametresi eklemek yeterlimi emin değilim soruma çözüm olan kardeşe posta havale yada banka yoluyla 20 ytl yollıycam bu sorunu yaşayan üyeyede buna benzer bi mesaj attım allah rızası için yardım edin dükkanım işleri mahvoldum

programlar var ama al sana pratik bi cozum,
    muhtemelen bilgisayari satacaksin yada onun gibi bisi,
    once o hdye atarsin formatini istedigin bi sekilde,yeterki içi bomboş ve fat32 yada ntfs yapilmis olsun,
    sonra hdyi 2. bi bilgisayara takarsin,
    içini internetten bulabilecegin freeware dosyalarla doldurursun
    bunun icin or: linux un 4gb lik dagitimlari var, dergi cdleri, dergi dvdleri var,
    mesela bi dergi dvd sini bos olan hd nin kok dizinine koyarsin,
    sonra mouse sagtik surukle copy ile cogaltirsin
    mesela:
    chip
    Copy of chip
    Copy (2) of chip
    Copy (3) of chip

butun hd yi tikabasa bole doldurduktan sonra butun bunlari silip gonul ferahligi ile satarsin hd yi.

yukardaki islemi biraz otomatiklestirirsek:
    not: benim tercihim buyuk iso dosyalarindan yana
    benim hd C:\
    silmek istedigim hd E:\ (formatlanmis, bomboş, tek parça)
    mesela alimde 1.iso isimli 4gb lik (650mb da olur)bi dosya var (linuxun bi dagitimi, onemli olan lisans gerektirmeyen freeware bisi olmasi),
    1.iso yu C:\1.iso olacak sekilde koyarim
    sonra 1.cmd die bi dosya hazirlar (notepad ile)
    icine de sunu yazarim:
    ----------notepad e bu satirin altindan itibaren-----------
    copy /y C:\1.iso" "E:\"
    ren E:\1.iso "1_000"
    ren E:\1.iso "1_001"
    ren E:\1.iso "1_002"
    ren E:\1.iso "1_003"
    ren E:\1.iso "1_004"
    ren E:\1.iso "1_005"
    ren E:\1.iso "1_006"
    ren E:\1.iso "1_007"
    ren E:\1.iso "1_008"
    ren E:\1.iso "1_009"
    echo buraya kadar 40gb
    ren E:\1.iso "1_010"
    ren E:\1.iso "1_011"
    ren E:\1.iso "1_012"
    ren E:\1.iso "1_013"
    ren E:\1.iso "1_014"
    ren E:\1.iso "1_015"
    ren E:\1.iso "1_016"
    ren E:\1.iso "1_017"
    ren E:\1.iso "1_018"
    ren E:\1.iso "1_019"
    echo buraya kadar 80gb
    ----------notepad e bu satirin ustunden itibaren-----------
    bu notepad dosyasinida masaustune 1.cmd olarak kaydedip cift tiklayalim.
    artik hd nin boyutuna gore yazilacaklari arttirirsin.

artik 20 ytl yi benim icin bi sokak cocuguna sadaka nietine verirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: chatlak_bet10

bende xp cd'si yok sadece laptopu alırken verilen kurulum cd si var. disk iki parça. windowsun kurulu olmadığı bölüme nasıl format atabilirim? satıcam laptopu içini boşaltmam lazımda.

ya xp cdsi, ya win98boot disketinin icindeki fdisk, ya partition magic, ya paragon partition manager, yada slax gibi bi linux dagitimi ile cdden açarak.
  • CD-DVD sürücüsü olmayan Dell Latitude D410 model laptopa nasıl format atabiliriz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jass

CD-DVD sürücüsü olmayan Dell Latitude D410 model laptopa nasıl format atabiliriz?

disket surucusude yoksa :), usb den "bootable cd" yada "bootable flashbellek" yapabilirsin.
    (eski bilgisayarlar flashbellekten boot edemiyebilir, deneyip gormek lazim, konu hakkinda youtube da bi arama yap: bootable usb die, bak bakalim devran nerelere gitmiş)
  • Format sırasında usb ler çalışmaz diye açıkçası tereddütüm var. USB çalışacak olursa external harddiskten kurulum yapabiliriz. Dediğin konuları biraz daha araştırmam lazım.

Bu arada aklıma gelen birşey daha var. Kurulum CD sini bilgisayarın içine kopyalayıp kurulum yapabilirmiyiz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jass -- 13 Kasım 2007; 19:10:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jass

Format sırasında usb ler çalışmaz diye açıkçası tereddütüm var. USB çalışacak olursa external harddiskten kurulum yapabiliriz. Dediğin konuları biraz daha araştırmam lazım.

Bu arada aklıma gelen birşey daha var. Kurulum CD sini bilgisayarın içine kopyalayıp kurulum yapabilirmiyiz acaba?

araştırma icin youtube bak, bi bilgi eksikligi var belli.

evet o dedigini yapabilirsin ama 2 yol var.
    1. sinde fat32 ye kopyaladigini bi boot media ile acip (win98boot disketi nin bi mediada ki hali), yaparsin ama haliyle bu senin sorununa çozum olmaz.

2. si, hic yapmadim ama cd yi hd de bi partition acip sonra bilgisayari o partitiondan acilacak sekilde duzenleyebilirsin ama bi aksilik durumunda geri donusun olmayacagindan cok iyi bilenin yapmasi lazim.

bu sebeblerden, en iyisi usb den hd, flash, cd takip isini gormen.

araştır bakalim...........

• merhaba arkadaşlar..
    sony vaio laptop uma format attım(xp pro yükledim). ama yanlışlıkla "c" sürücüsüne kuracagım yere "d" ye kurmusum. bende tekrar formatlayıp d sürücüsünü sildim. tekrar c ye kurdum. harddisk 40 gb. ama sadece c sürücüsü 14,6 gb görünüyor. 26 gb harddisk alanı görünmüyor. "d" sürücüsünü formatlamadan nasıl getirebilirim.
    saygılarr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasar82 -- 24 Kasım 2007; 2:33:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasar82
    merhaba arkadaşlar..
    sony vaio laptop uma format attım(xp pro yükledim). ama yanlışlıkla "c" sürücüsüne kuracagım yere "d" ye kurmusum. bende tekrar formatlayıp d sürücüsünü sildim. tekrar c ye kurdum. harddisk 40 gb. ama sadece c sürücüsü 14,6 gb görünüyor. 26 gb harddisk alanı görünmüyor. "d" sürücüsünü formatlamadan nasıl getirebilirim.
    saygılarr.

"bende tekrar formatlayıp d sürücüsünü sildim"
    derken nasil yaptin

amacin D: de kazara sildigini dusundugun şeyleri kurtarmak mi???
    yoksa kayip 26 GB lik bolumu yeniden kullanilir hale getirmek mi??

Control Panel->administrative tools->computer management-> Disk management
    kisminda D: nin olmasini dusundugun yerde ne gorunuyor, ne yaziyor???

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.