HP PhotoSmart Express All-In-One C3180 USB yazıcım var.
Windows Vista Ultimate x86 (32-bit) İngilizce - Build 6000 kullanıyorum.
Yazıcımın en son sürüm sürücüsünü tam paket olarak indirip kurdum. Şu an bütün fonksiyonlarıyla sorunsuz çalışıyor. Ancak, Windows Update (Microsoft Update) içinde yazıcımla ilgili bir güncelleştirme var. Güncelleştirmeyi indiriyorum, ancak ne zaman kurmaya çalışsam hata veriyor.
Failed: 1 Update
Error(s) found: Code 800F020B
Sağ alttaki HP Digital Imaging Monitor'u kapatıp tekrar kurmaya çalışsam da aynı sorun oluyor.
Bu sorunu nasıl aşarım? Ya da bu güncelleştirme çok önemli mi? Sürekli kurarken hata veriyor. Kurmasam da olur herhâlde?
Bir miktar bilgiyi windows sitesinden şu şekilde bulabildim,
Windows Update 800f020b hatası Tüm Windows Vista sürümlerine uygulanır. Hangi Windows Vista sürümünü kullanıyorum?
Güncelleştirmeleri yüklemeye çalışırken Windows Update 800f020b hatası alırsanız, yüklemeye çalıştığınız bir güncelleştirme bilgisayara bağlı olmayan bir aygıta uygulanmaktadır. Aygıtlarınızın tümünün bağlı ve açık olduğundan emin olun ve sonra güncelleştirmeleri yüklemeyi yeniden deneyin.
Soruna neden olan aygıtı görmek için güncelleştirmeleri yüklemeye çalışmadan önce kullanılabilir güncelleştirmeleri gözden geçirebilirsiniz. Aygıt adı veya üreticisi kullanılabilir güncelleştirmeler listesinde görüntülenir. Daha fazla bilgi için Windows güncelleştirmeleri yükleme bağlantısında bulunan sürücüleri ve diğer isteğe bağlı güncelleştirmeleri yükleme adımlarını izleyin.
Yukarıdaki öneriyi uyguladıktan sonra da sorun devam ederse, e‑posta ile destek istemek üzere Windows Update Destek Merkezi web sitesine gidin.
Yardım ve Destek arama terimi: WindowsUpdate_800f020b
Sorun tamamen windows vista driver database'inde olmayan sürücünün dışarıdan update edilmesinden kaynaklanıyor gibi görünüyor.Webcam, ses kartı , tv kartı veya yazıcı sürücüsü farketmiyor.Sistem hatayı otomatik olarak veriyor.Ürün web sitesinden "www.hp.com.tr " ye girerek ürünün tam adı ile vista driver update'lerini ve patch lerini yapmak sizi sistem hatasından kurtarabilir.
Umarım bilgiler sorunun çözülmesinde yardımcı olur.