Merhabalar benim laptobum casper nirvana. Laptobum windows 7 starter ile gelmişti.Ben bunu korsan ultimate yaptım . Ve bir program ile orjinal yaptım. Sonra 6 ay boyunca hiç bir sorun olmadan kullandım ama sistemin hızlanması için tekrar kurmak istedim . Elimde starter cd si var. Şu an bile kurabilirim fakat benim sorum . Bilgisayarı hızlandırmak için Windows Startere geçmek akıllıca olurmu . Win 7 de en hızlı Starter diye duydum az ram kaplıyo diye doğrumu.
Özet geçersek : Ultimate te kalıp böyle kullanmak mı Sistemi tekrar kurmak fakat starter olarak olmak mı daha iyi . Yardımcı olursanız sevinirim . . . . Barış
Merhabalar,
Sistemin performansı üzerine Windows sürümlerinin bir etkisi olmamaktadır. Bütün Windows sürümleri, gereksiz dosyalarla, kayıt defterleriyle gün geçtikçe şişecek ve hantallaşacaktır. Bunun üzerine format atılarak sorun çözülebilir, ama şu adımlara bir göz atmanızı öneririm. Starter, hafif sistemlere, Windows 7'nin kurulabilmesi için yapılan eksiltiler ve kısıtlamalar bütünüdür. Çok zayıf sistemlere kurulur. Eğer Windows 7 Ultimate sürümü ile sıkıntı yaşamıyorsanız, küçük optimizasyonlarla yola devam edebilirsiniz.
İyi günler.
quote:
Orijinalden alıntı: Âşıkadam
Merhabalar,
Sistemin performansı üzerine Windows sürümlerinin bir etkisi olmamaktadır. Bütün Windows sürümleri, gereksiz dosyalarla, kayıt defterleriyle gün geçtikçe şişecek ve hantallaşacaktır. Bunun üzerine format atılarak sorun çözülebilir, ama şu adımlara bir göz atmanızı öneririm. Starter, hafif sistemlere, Windows 7'nin kurulabilmesi için yapılan eksiltiler ve kısıtlamalar bütünüdür. Çok zayıf sistemlere kurulur. Eğer Windows 7 Ultimate sürümü ile sıkıntı yaşamıyorsanız, küçük optimizasyonlarla yola devam edebilirsiniz.
İyi günler.
Cevabınız için teşekkür ederim fakat bir sorum olacaktır. Cd ile tekrar kurmak (kurtarmak) ile format atmak aynı şeymidir yoksa farkları varmıdır
Merhabalar.
Hayır, sonuçta iki sistemi de tekrardan kuruyorsunuz ve önceki bilgilerinizi sistemden silerek yeni sisteme geçiş yapıyorsunuz.