Şimdi Ara

Windows Recall nihayet kullanıma alınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows Recall nihayet kullanıma alınıyor
    Microsoft’un uzun süredir beklenen ve tartışmalara yol açan Recall özelliği, nihayet Windows Insider kullanıcılarına kademeli olarak sunulmaya başlandı. Bu adım, özelliğin yakın gelecekte daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacağının habercisi olarak yorumlanıyor. Özellik, ilk tanıtıldığında mahremiyet ve güvenlik kaygılarıyla büyük eleştiriler almıştı.

Nihayet geliyor

Recall, Copilot Plus destekli bilgisayarlarda yapılan işlemlerin ekran görüntülerini arka planda kaydederek, kullanıcıların daha sonra bu içeriklere kolayca ulaşmasını amaçlıyor. Ancak bu işlevsellik, beraberinde ciddi gizlilik ve güvenlik endişelerini de getirmişti. Özellikle siber güvenlik uzmanlarının uyarıları sonrası Microsoft, Recall’ın orijinal çıkış tarihini geçtiğimiz Haziran ayından Ekim ayına ertelemek zorunda kalmıştı. Nitekim bu tarihte de özellik yayınlanmadı ve Microsoft, kullanıcılarına "güvenli ve güvenilir bir deneyim" sunma sözü verdi.

Ayrıca Bkz.Bill Gates, çocuklarına ne kadar miras bırakacağını açıkladı

Aradan geçen aylar boyunca Microsoft, sınırlı sayıda Windows Insider kullanıcısına Recall’ın önizleme sürümüne erişim sağladı. İlk olarak yalnızca Qualcomm işlemcili Copilot Plus cihazlarda test edilen özellik, daha sonra Intel ve AMD tabanlı sistemlere de açıldı. Öte yandan Microsoft, geçtiğimiz gün yayınladığı blog gönderisinde Recall’ın kullanıcı onayıyla çalıştığını ve istenildiği zaman durdurulabileceğini belirterek gizlilik konusundaki endişeleri hafifletmeye çalıştı. Tüm Insider’lar için özelliğin ne zaman devreye gireceği belirsiz ancak Microsoft’un bu adımı, Recall’ın nihai kullanıma alınmasının yakın olduğunu gösteriyor.

Kaynak:https://blogs.windows.com/windows-insider/2025/04/10/releasing-windows-11-build-26100-3902-to-the-release-preview-channel/
    Kaynak:https://www.theverge.com/news/646911/microsoft-recall-windows-insiders-preview

• Rezillik ya, böyle bir özelliği nasıl kullanabiliyorlar anlamıyorum ben. "Kullanıcı istediği zaman kapatabilir" ifadesine hiçbir zaman güvenmemek lazım. Zira, ilk güncellemede kapatılan her şey tekrar açılmış olabiliyor, kullanıcı fark etmeden. Aynen Cortana'nın ve CoPilot'ın sistemden tamamen kaldırılmış olmasına rağmen tekrar yüklenmesi gibi.
  • Rezillik ya, böyle bir özelliği nasıl kullanabiliyorlar anlamıyorum ben. "Kullanıcı istediği zaman kapatabilir" ifadesine hiçbir zaman güvenmemek lazım. Zira, ilk güncellemede kapatılan her şey tekrar açılmış olabiliyor, kullanıcı fark etmeden. Aynen Cortana'nın ve CoPilot'ın sistemden tamamen kaldırılmış olmasına rağmen tekrar yüklenmesi gibi.

• Veri toplayıp satma yarışı .

• Pardus’a geçiş zilleri çalıyor.

https://pardus.org.tr/

https://forum.pardus.org.tr/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux distroya geçiyorum o zaman ana bilgisayarımda AMD RX7900XTX ekran kartı Linux'ta sıkıntı çıkarmaz Nvidia gibi. Laptop zaten Mac idi.

• Nihayet mi? Şu kullandığım programlar Linux de olsa dakka durmam ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

Linux distroya geçiyorum o zaman ana bilgisayarımda AMD RX7900XTX ekran kartı Linux'ta sıkıntı çıkarmaz Nvidia gibi. Laptop zaten Mac idi.

Pardus’ta dahili Nvidia sürücü yükleyicisi mevcutmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Küreselciler, mandacılar, bağımsızlık karşıtları bu habere sevinmiş görünüyor. İmkan olsa Amerikan postallarını da bu eşsiz vatanda isterler ama öyle söylemeye yürekleri yemiyor.

Bir de kimi utanmazlar, hayatında gofret bile çalmamış insanlara "suçlular recall'a karşı" diye ortalama altı akıllarınca hakaret ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 11 Nisan 2025; 14:19:25 >
  • şuan donanım desteklese windows 7 kullansam bir eksiklik hissetmem modüler yapın şu işletim sistemini arkadaş ya.

• Yine bir microsoft garabeti daha önümüze zorla getiriliyor, herifler insanları tekel olmaları hasebiyle istedikleri gibi yönlendirmek kontrol etmek niyetindeler, seçim hakkı yok onlar en iyisini bizim namımıza biliyor ve öyle olmasına zorluyorlar...

Windows'un yaygın kullanımına sadece kullanım kolaylığı sebebiyle diyoruz bu çok doğru fakat neredeyse 15 senedir bilgisayar dediğimiz şey internete dönüşmüş durumda, MS işin cılkını çıkarıp duruyor, açıkçası MS'un şu hareketleri sebebiyle adanmış işlerde kullandığımız linux'a daha fazla eğildim, eski laptopumda 1 seneden fazladır ubuntu çalışıyor ve gündelik işlerde hiç bir eksikliği yok diyebilirim, muhtemelen masaüstünü de yakında ubuntu'ta geçireceğim, ms işletim sistemleri benim içim sanallaştırmadaki client işletim sistemi olacak.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Çünkü insanların büyük kısımı koyun dostum. Jenerasyon fark etmiyor. Teknolojiyi ve bazı konfor araçlarını kullanarak bu öngörüsüz ve cahil kitleyi yemliyor ve manipüle ediyorlar. Telefondan aranıp dolandırılan yaşlılar ile bu genç cahiller arasında yaşları dışında hiç bir fark yok.

• - Windows 11 Enterprise LTSC 2024
    - Windows 11 IOT Enterprise LTSC 2024
    sürümlerinden de kaldırmamış microsoft recall özelliğini ve varsayılan olarak açık olarak geliyor ilk kurulumda.

Sistem bilgisi

Varsayılan olarak recall açık

Recall kapatma

Recall kontrol (kapalı)

-da canı isterse açar işini görür tekrar kapatır microsoft ruhu duymaz kullanıcının.

• BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMA MS ÖNCE SÇMA SALAK HATALARINI DÜZELT ŞU 24H2 SİSTEMİNWindows Recall nihayet kullanıma alınıyor  BUNCA YIL WİNDOWS KULLANIRIM BÖYLE SAÇMA SORUNLAR GÖRMEDİM MODEME TAKILI KENDİ EV AĞIMDAKİ HDD Yİ VEYA SSD Yİ NE DİYE ENGELLER BU 24H2 UCUBESSİ ÇÖZEMEDİMWindows Recall nihayet kullanıma alınıyor  23H2 YE DÖNÜYORUM BÖYLE MANYAKÇA BİR SORUN YOKWindows Recall nihayet kullanıma alınıyor 

• Nihayet mi? Abi kimse istemiyor ki böyle bir şey. Bu özellik sizin ekranınızi izleyip yaptığınız her şey için veri toplamak ve değerlendirmek için sizden izin istiyor. Tüketici hakkını koruyan Avrupa Birliği yasaları olmasaydı sizden izin de almayacaktı. Verisinin para ettiğini bilmeyen herkes kullansın

• Bence sorun yok. Asıl sıkıntı performans düşüşü olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.