Evet ardaşlar phone7'li cepler Türkiye pazarına ne zeman gelecek bilgisi olan var mı?
up
Windows Phone işletim sistemi için gerekli olan Marketplace yeni ülkeleri açıklandı ve aralarında yine Türkiye yok (üçüncü genişleme). Marketplace olmadan da Türkiyeye satışa sunulabilir tabii (vodafone LG'nin wp7'sini satıyor mesela) ama anlamsız olur.
Benim tahminim sağlam bir piyasa payı (%15-%20) ve iyi bir trend yakalamadan Türkiyeye marketplace açmazlar, dolayısı ile telefonu satmazlar. Bu olduğunda da ilk giren firma Nokia olur diye tahmin ediyorum (orta segment telefonları ile girer).
yuh 3.genişlemede bile yok
telefonu bu hali ile de kullanabilirsin. Herhangi bi yerden temin edecegin wp7 cihazi (turkcell vs bant genişliginde caliştigi surece) tr de kullanilabilir.
Marketplace kullanmak icin tek yapman gereken, cihaza ilk tanittigin live id (hotmail hesabi) nin amerika veya ingiltere gibi marletplace erişimi olan bir ulkeden olmasi (yenikayit yaparak amerika secebilirsin). Bu sayede parali uygulamalar dahil tim sistemden faydalanabilirsin.
Ayrica, ikinci ucuncu ve diger hesaplarini da ekleyerek contact listleri onlardan da alabilirsin (rehber), yani şuanda kullandigin hotMail hesabindan vazgecmek zorunda degilsin.
telefon fiyatları ne kadar?Güncelleme çıkarsa tr sorun olur mu
şu anda net fiyatları bilmiyorum ancak cihazına göre 600-1200 tl arası (kabaca) olduğunu tahmin ediyorum.
Güncelleme konusunda da, şu ana kadar 6-7 güncelleme yükledim telefonuma, bir sorun olmadı hayır.