Şimdi Ara

windows otomatik onarım hatası ve strtrail.txt bulunamadı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda sadece samsung SSD var harddisk bulunmuyor;

PC'yi odada açık bırakmıştım geldiğimde aşağıdaki hata ile karşılaştım. O ara güncelleme mi yaptı yoksa enerji mi kesildi anlayamadım. Gelişmiş seçeneklerden her şeyi denedim ancak bir sonuç alamadım. Bu hata bir ssd hatası mıdır? ssd C: sürücüsünde kurulu ancak alttaki hata D: sürücüsünde birşeyin bulunamadığından bahsediyor. Bu kısmı da anlayamadım açıkçası.
    Sizce ne yapmam gerekiyor içindekileri kurtarmak için?

windows otomatik onarım hatası ve strtrail.txt bulunamadı sorunu

• Boyutu büyük bir usb flash'a windows live cd kurarak bilgisayarınızı usb üzerinden başlatıktan sonra disklerinizi o sistem üzerinden görebiliriz. Çok önemli verilerinizi bu usb üzerine atarak kurtarma yapabilirsiniz. Usb flash'ların boyutları az olduğu için tek seferde az veri kurtarabilirsiniz. Bir kaç sefer usb'e üzerinden verileri kurtarıp başka bilgisayara atarsınız. Gerekli verileri kurtardıktan sonra bilgisayara temiz bir format atarsınız.

Bunun için;

- İnternet üzerinden istediğiniz bir sürüm windows live cd iso'su indirin.

- Rufus indirin.

- Rufus ile windows live cd iso'sunu flash belleğe yazdırın.

- Bilgisayarınızı usb ile başlat seçeneğine ayarlayın ve usb'den windows sürümünü açın.

Şimdilik kolay gelsin.
  • Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.

Öncelikle ben pc'yi açtığımda sadece bu ekran geliyor ve devamında ise gelişmiş seçenekler vs tıklanıp açılıyor. dbu dediğiniz rufus'u ve live cd iso'sunu başka bir pc den boş bir usb'ye yükleyip mi yapacağım? usb ile başlat seçeneğini görmemiştim bir de seçenekler arasında o nerededir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 13 Eylül 2018; 15:14:4 >
  • Irrasyonel kullanıcısına yanıt
    Evet dediğim işlemleri başka bir bilgisayar üzerinden yapacaksınız. :)

Usb ile başlat seçeneği için ise, biosunuz normalde usb üzerinden yükleme yapılmaya açık değildir. Daha önceden ayarlı olanlar olabilir ama genelde kapalıdır. Bios'a gidip boot ayarlarından usb aygıtlarını 1'inci sıraya almanız lazım. Yoksa usb'ye kurulum yaptığımız windows live açılmayacak. Bazı bilgisayarlarda açılırken f tuşlarından birine veya esc tuşuna basında hangi aygıttan yükleme yapılacağını direkt seçme imkanı oluyor. Orada taktığınız usb'yi seçip usb üzerinden sistemi başlatabiliyorsunuz.

Tabi yukarıda saydıklarım ilk önce başka bir bilgisayarda rufus ile windows live cd'sini usb kurduktan sonra yapacaklarınız.

Şimdilik kolay gelsin.
  • Anladım şimdi teşekkür ederim. Peki bu problem sizce SSD kaynaklı olabilir mi? eğer öyleyse bu dedikleriniz işe yaramaz heralde?
    Tabiki diskinizde arıza varsa dediklerim ile verilerinizi kurtaramayabilirsiniz. Ama ortadaki sorunun kaynağı açılış ile ilgili bir dosyanın silinmiş yada bozulmuş olması gibi duruyor. Bu durumda yukarıdaki yöntem ile verilerinizi kurtardıktan sonra temiz bir kurulum yapaarak bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Lakin ben format atmadan bilgisayarımı kurtarmak istiyorum diyorsanız, O zaman windows sürümünüze uygun bir windows kurulumu netten indirip rufus ile usb'ye yazdırın. Usb'ye yazdırdığınız windows kurulumunu başlatın. Kurulum açıldığında dil ve klayve seçimi ekranında sonra şimdi yükle ekranı gelecek orada bilgisayarınızı onarın seçeneği var. Bu seçeneği seçerek oradaki yöntemler ile bilgisayarınızı onarmayı deneyebilirsiniz.

Ama öncelikle ne olur ne olmaz diye verilerinizi kurtarın, daha sonra windowsu onarmayı deneyin.

Dediklerim biraz karmaşık gözüküyor ama bilgisayardan anlayan bir arkadaşınız var ise onun için çantada keklik bir durum. Nettte rufus ile windows kurulumu hazırlama yada benzer konuyla alakalı çokça video ve içerik mevcut. Arayarak bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• çok teşekkür ederim cevabınız için. tek isteğim umarım sorun ssd kaynaklı donanımsal bir sorun değildir. içindeki veriler benim için çok önemliydi. bu akşam pc'ci bir arkadaşa verecektim bilgisayarı; ona bu dediklerinizi de ileteceğim.

aksi halde sanırsam veri kurtarma firmaları bu verileri yüksek ücretler ile kurtarabiliyormuş. onlara gitmek durumunda kalacağım gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 13 Eylül 2018; 15:44:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Probleminiz donanımsal değil.
    C: Windows/System32/Logfiles/Srt/Srttrail.txt dosyası bir nedenle zarar görmüşse bu sorun oluşabilir. Mesela kollanılan kayıt defteri temizleme araçları buna neden olabilir.

Gördüğüm kadarı ile masaüstüne ulaşamıyorsunuz. Doğru mu ? Komut istemini açabiliyor musunuz ?
  • masaüstüne ulaşamıyorum aynen, komut istemi bu gelişmiş seçenekler menüsünden açılabiliyor. sizce ssd kaynaklı mıdır peki?
  • strtrail.txt hatası donanımınızın işletim sisteminizle uyumsuz oldugundan kaynaklanıyor olması çok yüksektir bu durumda donanım bilgilerinizi paylaşırsanız daha odaklı yardımcı olabiliriz temiz bir format kurulumu yapsanızda bu sorunla tekrardan karşılaşma oranınız yüksektir
  • Şöyle ki; ben bu bilgisayarı 7 yıldır kullanıyorum şimdiye kadar hiç yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Komut istemi açılabiliyorsa yapılabilecek bazı işlemler yararlı olabilir.

Altta verdiğim komutlar problemi çözebilir. Her satırı girdikten sonra Enter yapmalısınız. Sonra sistemiyeniden başlatın.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
    DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Komutları girmekte bir sıkıntı olursa Farbar yazılımı aracılığı ile USB den bu komutları çalıştırabiliriz.

Not: WINDOWS \ System32 \ Logfiles \ Srt \ SrtTrail.txt dosyası, hatayı gösteren bir metin dosyasıdır
    Farbar yazılımını çalıştırabilirsek SrtTrail.txt dosyasının içeriğini de komut ile görebiliriz.

=========================================================================================

Ayrıca başka yapılabilecekler için size iki bağlantı veriyorum. Onlardan da yararlanabilirsiniz.

Windows 10 Recovery Tools - Bootable PE Rescue Diskhttps://www.tenforums.com/software-apps/27180-windows-10-recovery-tools-bootable-rescue-disk.html
    https://www.thewindowsclub.com/automatic-repair-couldnt-repair-pc

Bu problemin çözümünde sizin göstereceğiniz sabır önemli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 13 Eylül 2018; 21:38:29 >

• Teşekkür ederim. Bu dediklerinizi pc’ci arkadaşa ileteceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Onlar format atarlar.
  • Ben özellikle pc önemli değil içindekiler önemli diye söyledim. Tek amacı içindeki verileri kurtarmak olacak.
  • bilgisayarcımın dediğine göre disk partition gitmiş ve ssd'de problem varmış. recovery ile kurtarmaya çalışıyormuş %50 ihtimal kurtarırız dedi.
  • recovery ile tüm verilere eriştiği haberini verdi, şimdi verilerin aktarımını sağlıyormuş. aktarımda da sorun çıkmazsa verileri kurtardık gibi. teşekkürler herkese cevaplar için.
  • Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Şimdiye kadarki araştırmalarımda hiç donanımsal bir sorun cevabı görmedim. Varsa bilgi ve belge buradan paylaşsın da görelim. Benim gösterebileceğim bir çok örnek belge var ama.

O bilgisayar elimde olsa kesinlikle onarırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.