Arkadaslar 45 gb temel disk biçimlendırdım . WİNDOWS PERFECT XP SP3 Oldugu ıcın massallah hepsını el degmeden doldurmus
Benim temel diski bosaltmam lazım silecek şeyleri sildim fakat fayda etmıyor probgram ekle kaldır da
MİCROSOFT NET FRAME WORK 1.1 service pack 1 var netframework service pack 1 var net framework 2.0 war net framevork 2.0 türkce paket var netframework 3.0 var, net framework 3 service pack 1 var ent framweork 3 türkce paket var
diyom bunlardan 2 ve 1.1 li olanların hepsını sıleyım yer açılsın 3 ler kalsın bırbırı ıle baglantılımı 3 kalsa yetermı
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: Sanalmahkum
Arkadaslar 45 gb temel disk biçimlendırdım . WİNDOWS PERFECT XP SP3 Oldugu ıcın massallah hepsını el degmeden doldurmus
Benim temel diski bosaltmam lazım silecek şeyleri sildim fakat fayda etmıyor probgram ekle kaldır da
MİCROSOFT NET FRAME WORK 1.1 service pack 1 var netframework service pack 1 var net framework 2.0 war net framevork 2.0 türkce paket var netframework 3.0 var, net framework 3 service pack 1 var ent framweork 3 türkce paket var
diyom bunlardan 2 ve 1.1 li olanların hepsını sıleyım yer açılsın 3 ler kalsın bırbırı ıle baglantılımı 3 kalsa yetermı
Selam Siz gerçekten bilgisayarı bilerek mi kullanıyor yoksa latife olarak mı yazdınız bunu?
NET Framework sürümleri olmazsa olmazlardandır kardeş. Bunsuz neredeyse hiç bir şeyi çalıştıramazsınız. Çalıştırmış olsanız dahi, NET Framework'ün şu sürümünün sisteminizde kurulu olması gerekir diye uyarı alırsınız ve yüklemek durumunda kalırsınız.
Ne güzel işte CD'ye entegre edilmiş hazır bir paket sorunsuzca sisteminize kurulmuş. Bunu yapan kişiye teşekkür edeceğinize, sistemden nasıl kaldıracağınızı yazıyorsunuz..
Haa illaki kaldırmak istiyorum diyorsanız, nasıl yapacağınızı da yazarım.. Bilginize ve kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
Orijinalden alıntı: Sanalmahkum
Selam Siz gerçekten bilgisayarı bilerek mi kullanıyor yoksa latife olarak mı yazdınız bunu?
NET Framework sürümleri olmazsa olmazlardandır kardeş. Bunsuz neredeyse hiç bir şeyi çalıştıramazsınız. Çalıştırmış olsanız dahi, NET Framework'ün şu sürümünün sisteminizde kurulu olması gerekir diye uyarı alırsınız ve yüklemek durumunda kalırsınız.
Ne güzel işte CD'ye entegre edilmiş hazır bir paket sorunsuzca sisteminize kurulmuş. Bunu yapan kişiye teşekkür edeceğinize, sistemden nasıl kaldıracağınızı yazıyorsunuz..
Haa illaki kaldırmak istiyorum diyorsanız, nasıl yapacağınızı da yazarım.. Bilginize ve kolay gelsin..
Hocam biraz daha alçak gönüllü olsak daha faydalı oluruz.Sonuçta kimse kimseden kafasına silah dayatıp bilgi istemiyor.Yardımcı olmak isteyen bilgilerini aktarabilir.Ama bunu yaparken de başkasını küçümsememeli.Anlayışınız için teşekkür ederim saygılarımla
Konuya gelecek olursak framework bileşenleri maalesef organize çalışıyor ve bu tür programları silerek yer tasarrufu sağlayamayız.treesize adlı programın ücretsiz versiyonunu indirerek(google araması) en çok yer kapyalan dosya ve klasörlerin hangileri olduğunu bulabilirsiniz.Aynı şekilde gereksiz çöpleri de silebilirsiniz(advanced systemcare veya ccleaner tavsiye ederim)
quote:
Orijinalden alıntı: cohannan Hocam biraz daha alçak gönüllü olsak daha faydalı oluruz.Sonuçta kimse kimseden kafasına silah dayatıp bilgi istemiyor.Yardımcı olmak isteyen bilgilerini aktarabilir.Ama bunu yaparken de başkasını küçümsememeli.Anlayışınız için teşekkür ederim saygılarımla
Konuya gelecek olursak framework bileşenleri maalesef organize çalışıyor ve bu tür programları silerek yer tasarrufu sağlayamayız.treesize adlı programın ücretsiz versiyonunu indirerek(google araması) en çok yer kapyalan dosya ve klasörlerin hangileri olduğunu bulabilirsiniz.Aynı şekilde gereksiz çöpleri de silebilirsiniz(advanced systemcare veya ccleaner tavsiye ederim)
Selam 1. Ben kimsenin kafasına silah falan dayamıyorum. Sadece bilgi verdim.. Bilgisayar kullanılıyorsa bunları bilmek zorundalar. 2. Bahsettiğiniz programlarla NET Framework sürümlerini tamamen sistemden yok edemezsiniz. 3. MSDN BT uzmanları sitesinde görev yapıyor, bilgi alıp, bilgi veriyorum.
Yarın şunları nasıl kaldıracağım acaba diye tekrar sormazsa mesele yok demektir. Microsoft Silverlight Microsoft Visual C++ 2005 Microsoft Visual C++ 2008 Microsoft Visual C++ 2010
NET Framework, Microsoft Silverlight ve Microsoft Visual C++ sürümleri bir bilgisayarda olmazsa olmazlardandır...
Bilginize ve kolay gelsin.. Sanırım anlaştık?
arkadasm cok bilgili gözüküyorsunda madem benım sorun zevkten sılmıyorum
formatta dalgınlıgıma geldi 45gb45gb yaptım ilk perfect xp yükleyisim 45 in hepsini doldurmus temel disk 45 ful oldugu ıcın driverde illa temel disk e ye yuklenıyor c secıyorum yıne e de yeterli yer yok dıyor ne yapacagım madem onu bi anlatırmısın o zaman
buraya gel neden sıldıgımı de anlarsın buradada cevaplarsan sevınırım
Selam Geldim oraya ama konu kilitli.. Çünkü öyle bir başlık yazmışsınız ki, (VARSA SORUNUMU FORMATSIZ COZEBİLECEK BABAYİGİT ELLERİNDEN OPERIM ! :)) Bu tür başlık açmak forum kurallarına aykırıdır..
Perfect XP SP3 kurmuşsunuz. Bu gayet normal. Çünkü içinde ne olduğu belirsiz işinize yaramayacak yüzlerce katkı var.
Normal XP SP3 Pro Net Framework sürümleri dahil kurulum tamamlandıktan sonra, yaklaşık veya en fazla 10 GB yer tutar. Oysa sizde 45 GB yer tutmuş.
Eğer bunu kullanmak istiyorsanız, D: biriminden C: birimine yer aktarmanız lâzım.. Bunu yapmak için ise, biraz ustalık ister elbette.. Varsayalım ki bundan Net Framework sürümlerini kaldırdınız. Bir programın buna ihtiyaç duyduğunda bunu tekrar kurmanız gerekiyor ve nereye kurmayı düşünüyorsunuz bunu?
İstediğinizi yapardım ama dik konuştuğunuz için bunu yapmak arzusunda değilim.. Kolay gelsin..