|
Windows Module Installer Worker Sorunu Çözüldü
Bazı Windows kullanıcıları son zamanlarda "Windows Module Installer Worker" ile ilgili sorunlar bildirdiler. Windows Module Installer Worker, Windows güncellemelerini ve diğer yazılım bileşenlerini yükleyen ve kaldıran bir sistem hizmetidir.
Bu sorun, güncellemelerin yüklenmesini veya kaldırılmasını engelleyebilir veya bilgisayarın yavaşlamasına ve donmasına neden olabilir. Neyse ki, sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç adım vardır.
Windows Module Installer Worker Nedir?
Windows Module Installer Worker, işletim sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan Windows güncellemelerini ve diğer yazılım bileşenlerini yükleyen ve kaldıran bir sistem hizmetidir. Bu hizmet, arka planda çalışır ve genellikle kullanıcı müdahalesi gerektirmez.
Windows Module Installer Worker Sorununu Çözme
Windows Module Installer Worker ile ilgili sorunları çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
- Bilgisayarı Yeniden Başlat: En basit çözüm bilgisayarı yeniden başlatmaktır. Bu, geçici sorunları çözebilir ve hizmeti sıfırlayabilir.
- Windows Güncelleme Sorun Gidericisini Çalıştır: Windows 10 ve 11'de, Windows güncelleme sorunlarını otomatik olarak tanımlayıp çözen bir sorun giderici bulunur. Bu sorun gidericiyi Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderme'den çalıştırabilirsin.
- DISM ve SFC Taramaları Çalıştır: Deployment Image Servicing and Management (DISM) ve System File Checker (SFC) taramaları, bozuk sistem dosyalarını onararak bu sorunu çözebilir. Bu taramaları Komut İstemi'nde (yönetici olarak çalıştır) şu komutları girerek çalıştırabilirsin:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow
-
Windows Update Hizmetini Sıfırla: Windows Update hizmeti, Windows güncellemelerini kontrol etmek ve yüklemek için kullanılır. Bu hizmeti sıfırlamak, Windows Module Installer Worker ile ilgili sorunları çözebilir. Bunu yapmak için şu adımları izle:
-
Windows Tuşu + R tuşlarına bas ve "services.msc" yazıp Enter'a bas.
- Hizmetler penceresinde "Windows Update" hizmetini bul.
- "Yeniden Başlat" seçeneğine sağ tıkla ve seç.
Bu adımları uyguladıktan sonra Windows Module Installer Worker sorunlarının çözülmesi gerekir. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için Microsoft Destek ile iletişime geçmen gerekebilir.