Dizüstümde kurulu olan Windows ve Debian işletim sistemlerim bulunmaktadir.Debian işletim sistemi bazı gereklerden sonra tekrar kurmak istedim.Tekrar kurduğumda yalnışlıkla GRUB yani MBR oluşturdu debian yüklü hard diskin üzerine.Dolasıyla bilgisayar açıldığında sadece debian işletim sistemi gelmekde.Windowsu geri getirecem diye neler denedim başka başka işletim sistemleri kurdum çoklu işletim sistemi olursa windows'ta gelir die ama gelmedi.Windowsu ACRONİS Repairle açıp dosyalarımı görüyorum kabak gibi gözüküyor.Sistem orda ama açılmıyor.Sonra mbr'yi Windowsun içine oluşturdum ve windows geldi.Yalnız açmaya çalıştıgımla mavi ekran veriyor ve yeniden başlıyor.Onar dedim yine onarmadi.Fixmbr kurdum chkdsk yaptım dosyaları düzeltsin diye yine açılmadı.Bilgisayarıma format istemiyorum.Bu tür mavi ekrani giderebilecek biri olursa ödüllendireceğimdir.
nasıl emin olacagım ödüllendirecegini...bu işin şakası o mavi ekranı siz bi şeyler yaptıktan sonra olmuş bence format at derim galiba sistem dosyalarında hatalar yaptın:d
mavi ekran on bellege fazla yukleme olusunda verilir. Ramin yerini slotlarda degistir. duzelir yada rami degistir kalici zarar vermis olabilirsin.
Mavi ekranda olusan hata kodu sorunu cozebilmemiz icin gerekli. En ustte ve ortada 2 hata kodu olacaktir. Onlari buraya yazmalisin. Eger goremeyecek kadar cabuk reset atiyorsa bilgisyar o zaman PAUSE tusunu kullanarak klavyeden orada durdurmayi dene.
quote:
Orjinalden alıntı: serji
Mavi ekranda olusan hata kodu sorunu cozebilmemiz icin gerekli. En ustte ve ortada 2 hata kodu olacaktir. Onlari buraya yazmalisin. Eger goremeyecek kadar cabuk reset atiyorsa bilgisyar o zaman PAUSE tusunu kullanarak klavyeden orada durdurmayi dene.
dos aninda oluyordur bu buyuk ihtimalle o yuzden pause tusu ise yaramaz.
becede sistem dosyalarından birinde hata vardır format kesin çözümdür
Valla aynı sorunu yaşadım daha önce mavi ekran hatasını... Ve hala da yaşıyorum formattan sonra. Neden oluyor anlamadım onar diyorum ama yine de geliyor.