BİLEN EDEN VARMI BUNU ACABA Bİ BİLGİ SAHİBİ ETSENİZ BİZİ?
Bütün sürücüler ve video yazılımlarının hazır olduğu bir işletim sistemi.Normalden 500 mb daha fazla yer kaplar.Bilgisayarı multimedya ünitesi gibi kullanabilirsiniz tabii gerekli donanım mevcutsa.Uzaktan kumandalı tv-radyo kartı,uzaktan kumandasını temin edebileceğiniz dvd yazılımları ya da windows media centerın önerdiği donanımları almanız yeterlidir.İlgili microsoft satış bayiinden gerekli bilgileri ilk elden öğrenebilirsiniz.
nette nasıl bilgi sahibi olabiliriz peki?
Şu anda güç bela topladığım Media Center PC' mi kullanıyorum. Aslında halen daha bir parçası eksik o da kumandası haftaya Amerika' dan gelecek.
Media Center bildiğimiz XP ile aynı işletim sistemi. Sadece içine Media Center denilen bir arabirim eklenmiş durumda. Gerekli donanımları sağladığınızda bilgisayar aracılığıyla yaptığınız tüm multimedya işlemleri görsel şova dönüşüyor.
Aşağıdaki görüntüleri Tv-Out aracılığıyla bağlanmış TV' de çektim. Aynı arabirimi monitöründe de düşünebilirsin :
Giriş ekranı :
Müzik dinleyebilirsin. MP3 lerini uygun şekilde arşivleyip klasörlediğinde aşağıdaki görüntü çıkar :
Uygun TV kartı kullanıyorsan tv izlersin, istediğin an pause edersin, tek tuşla kayıt yaparsın, ileriki bir zaman için kayıt görevi atarsın. TV-out kullanıyorsan sevdiğin iki program çakıştığında Media Center arkada kayıt görevi yaparken sen normal TV' den diğer yayını izlersin v.s
Videolarını izleyebilirsin. Divx film izliyorsan uygun arşivleme/klasörleme yolu ile aşağıdaki gibi bir sinema salonun olur.
İnternette haber, spor, müzik v.s içerikli sitelere bağlanabilirsin.
Resimlerini görüntüleyebilirsin.
DVD izleyebilirsin
3. parti yazılımlar ekleyerek internetten canlı hava durumu bilgileri, Messengev.s gibi şeylere ulaşabilirsin.
Yukarıdakiler keşfettiğim özellikleri. Kanımca tek başına Media Center bir PC özel arabirimiyle uzaktan kumanda edilebilen bir makina oluyor. Ama TV-Out' tan bir TV' ye bağlandığında o zaman iş daha eğlenceli hale geliyor. Tabi bilgisayarın TV ile aynı odada olması gerekli (kumandayı kullanabilmek için) Uyumlu TV kartı, uzaktan kumanda, uygun klavye Türkiye' de bulunmuyor. Klavye neysede işin espirisi Kumanda olduğu için olmadığı zaman Media Center' ın bir anlamıda kalmmıyor.
bende yakaşık 1 yıldır kullanıorum mce. EuphoriA yukarda çok güzel anlatmış olayı zaten. ben de şunları ekleyim. tv ye bağlamadığın zaman da gayet eğlenceli bişi oluyo. zira ben bağlamadım daha pc de kullanıorum. herşeyden önce şimdiye kadar gördüğüm en güvenli windows.tam olarak nasıl yapıor bilmiorum ama, kurarken sp1 ve sp2 kendiliğinden kuruyo galiba ondan kaynaklanıyo ,ben böyle bir firewall görmedim.hamaciyi biliosundur umarım oyun oynamak için bağlanırum firewall açık olursa hiç kimse beni göremio bağlanamıo o derece yani gerisini sen düşün. daha ilginci benim bilgisayarda hiçbir antivirüs kurulu değildir ve ben 8 ay format çekmedim çünkü çekmemi gerektircek bi durum oluşmadı. ne bir trojen ne bir spy, dialer bile bulaşamadı. ancak kullancaksan yine de küçük bir antivirüs kur olur ya bişi indirirsin onun içinde olur virüs o zaman çok kötü oluyo( başıma geldi oyüzden diom)ama internette rahatça gez.
ama tam manasıyla kullanmak istersen mutlaka bir tv kartı + uzaktan kumandası+ iyi bir ses sitemi+ güzel bir görüntü alma aracı (lcd monitör, büyük ekran tv, procektör vs.) edinmeye çalışmanı tavsiye ederim. uyumlu parçalar için forumda arat "mce uyumlu tv kartı "başlıklı bir topic olcaktı ben açmıştım işini görür. bide normal xp üzerine ek yaparak mce yapılabilio ama onu tavsiye etmem. direk mce cd si bulmaya çalış. kesinlikle tavsiye edebileceğim tek windows.