Şimdi Ara

Windows kurulumunda donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşın bilgisayarı arızalanmış. dün birden bire olmuş.
    yüklü windows açılırken :
    gittim , baktım ve ilk başta win 7 yükleme ekranındaki o hareketli yükleme logosu , 15 dakika döndü durdu. daha sonra siyah ekranın geçmesi için bir 5 dakika daha bekledik. Daha sonra arka plan rengi geldi ve onun için bir 15 daka beklerken vaz geçip kapattım.

-----------------

aldım eve getirdim. HDD ki , benim makineye bağlayıp format attım ve kurum esnasında :

Arkadaşın makina

q6600 , 2*2 1066 mhz ddr ram

2 * 250 gb Sata 2 Seagate hdd.

ekranı 3850 Ati .

işlemci hariç her parçayı kendi pc deki makinayla değiştirdim , arkadaşın ana karta monte ettim ama sonuç yine. Aynı.

Kurulum sırasında "windows dosyaları yükleniyor" kısmı hemen doluyor ( siyah ekranda ) daha sonra tam açılıyor win7 mavi ekranında yine bekliyorum. 15 dakika bekledikten sonra bu dil , bölge seçimlerinin olduğu pencere geldi , ileri seçtiğimde 1 dak daha bekledim ve yine kapadım.

kendi ram , hdd , ekran kartımı taktım ve deneme sonuçlarım aynı. o zaman geriye tek bir sorun kaynağı kalıyor. Anakart - Bios mu ?

hatta win2008 kurmayı denedim ama yine aynıydı sonuç ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinobilly -- 25 Mart 2012; 17:44:09 >

• bios güncellemen pc kullanım için faydalı olur ancak işletim sistemini yüklediğiniz optik okuyucu,flash disk vs 'de de sıkıntı olabilir?
  • anakartınızın modeli vede alınma tarihi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyn2802

anakartınızın modeli vede alınma tarihi nedir?

arkadaşın anakartı

EP35C - DS3R Gıgabyte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elegant Man

bios güncellemen pc kullanım için faydalı olur ancak işletim sistemini yüklediğiniz optik okuyucu,flash disk vs 'de de sıkıntı olabilir?

dün hatayı, yüklü işletim sistemini açarken yapıyordu. daha sonra format attım ve sıfırdan kurul sırasında da aynen bekleme olayı oldu.
  • anakartınız hangi tarihte alınmıştır?

eğer anakartınızı uzun süreli kullanmıyor vede her kullanımdan sonra fişini çekiyorsanız bios pilinde sorun olabilir?

ayrıca anakartınızın biosu güncelmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyn2802 -- 26 Mart 2012; 17:50:02 >
  • quote:

anakartınız hangi tarihte alınmıştır?

eğer anakartınızı uzun süreli kullanmıyor vede her kullanımdan sonra fişini çekiyorsanız bios pilinde sorun olabilir?

arkadaş sanırım 4 - 5 senedir kullanıyor.

nasıl kullandığını bilmiyorum ama titizdir. fişini çekmez herhalde. BIOS güncellemesine kafam takıldı lakin win7 ve 2008 de kurulumlarda aynı hatayı verdi. tekrardan bir bios tarihini kontrol edeyim anakartın. pili bitikse belli edecek kendini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİOS DONMA SORUNU
    5 yıl önce açıldı
    Windows Sorun Giderici Sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

anakartınız hangi tarihte alınmıştır?

malesef . tarih ve saat dogru. bios`un pilinde sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.