Şimdi Ara

Windows için disk bölümlendirme nasıl olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Win 7 geldiğinde eskiden kullandığımız birincil bölüm ve uzatılmış mantıksal sürücü biçimlendirmesi yerine, Win7 ile bölümlendirme yaptığımızda 100mb bir boot dizini sonrasında arka arkaya birincil bölümler oluşturuyor. Bu mantığı teknik olarak açıklayabilir misiniz? Neden uzatılmış mantıksal sürücü oluşturmuyor?

bir disk içersine "win7+ win8+depo" veya "win8+winXP+depo" kurmak istesek disk bölümlendirmeyi nasıl ayarlamamız lazım?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

GEN.Coupe; Sport.Cruiser &amp; Plasma TV
  • Merhaba,

Windows için disk bölümlendirmeyi burada sorman biraz mantıksız geldi bana.. Bunu kendin belirleyebilirsin.

Benim bilgisayarım da şuan da 4 tane işletim sistemi yüklü. Windows XP için 50 GB yer ayırmışım, Windows 7 için 100 GB yer ayırmışım, Windows 8 için 100 GB yer ayırmışım ve Linux için de 50 GB yer ayırmışım.

500 küsür GB için de depo diye tabir ettiğimiz bir bölüm ayırmışım.

Kullanıcı istediği taktir de bölüm oluşturabiliyor, siz bunun neden otomatik olarak oluşturmadığını sorguluyorsunuz. Buna zaten gerek yok, kişi isteğine göre oluşturup biçimlendirebiliyor.

Win 95 ten bu yana fdisk atarken 1 adet birincil diğerlerinizi uzatılmış alan içersinde oluştururduk
    Win7 ile bu işlemi yapmaya kalktığında dahili yazılımı arka arkaya birincil bölüm oluşturuyor.

Soruya tekrar dönecek olursak win 7 neden böyle bir işlem yapıyor mantığı nedir birincil bölümler oluşturmasının ne avantajı var

Aralarındaki fark o zamanlar için şuydu, Dos ortamından Fdisk ile harddiskimize bölüm oluşturuyorduk.

İlk olarak dos bölümü oluşturuyorduk. İşletim sistemleri kendilerini başlatabilmek için 1. DOS bölümüne ihtiyaç duyuyordu.

Daha sonra uzatılmış dos bölümü oluşturuyorduk. Harddiskimizi bölmek isteğimiz için C haricindeki sürücülerin kullanacağı bir bölüm oluşturuyorduk.

En son olarak bir tane etkin bölüm atıyorduk. Etkin bölüm de, bilgisayarımızı başlatabilmeniz için gerekliydi.

Şimdi ise bunların hepsini tek tuş ile yapabiliyoruz, windows 7 ve üzerisi bölümleme yaptığın zaman direk olarak birincil bölüm olarak kabul ediyor.

İşletim sistemini kurmuş olduğun bölüme "Sistem, Ön yükleme, Disk belleği dosyası" adını veriyor.

Diğer kalan bölümlerde birincil bölüm olarak geçiyor. Windowsun başlatılması için gerekli dosyalar sistem de olduğu için ilk başta orası devreye giriyor.

Hepsi bu kadar.

• Merhaba

Win 7 100 mb lık bölümde Sistem kurtarma seçenekleri ve windows açılırken kullandığı bazı dosyaları saklıyor.

Sebebi windows açılmadığında kurtarma secenekleri açılsın ve bilgisayar daima hızlı açılsın boot dosyaları zarar görmesin vb. diye çoğaltabiliriz.

100 mb lık bölümü silerseniz sisteminiz açılmaz. Ama şu yöntemleri kullanarak 100 mb olmadan kurulum yapabilirsiniz. ( 100 mb C: içine atıyor )

1 - win 7 kurarken Biçimlendiır kısmından biçimlendirip YENİ Bölüm olusturunuz iki kısım çıkıyor 100 mb alan ve geri kalan diskimiz 100 alana Dokunmayınız geri kalan Kısmı siliniz 100 mb alan üstüne gelip alttan GENİŞLET Seçeneğine tıklayıp Diski genişletiniz

2 - Win7 DVD'si ile HDD'yi bölerek sistemi kurduktan sonra Paragon Hard Disk Manager programı ile 100 MB alanı C: ile birleştiriniz.

3 - HDD'yi başka bir bilgisayara takınız orada Paragon Hard Disk Manager programı ile bölümlere ayırdıktan sonra Win7 kurunuz ama burada da yine SİL işlemini asla kullanmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdmAsk -- 3 Kasım 2012; 23:53:19 >

• Cevap veren arkadaşlara teşekürler ama malasef benim öğrenmek istediğim bunlar değildi bunları zaten biliyorum

sorumun yüzeysel cevabı şu sitede mevcut incelemek isterseniz eğer
    http://7.enpedi.com/2012/07/sabit-disk-i-bir-diskin-on-yuklenme.html

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.