Şimdi Ara

Windows Explorer sağ tuş menü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Çok ilginç bir sorun yaşıyorum. Ayrıntılar:

Bir projede kullanmak üzere Windows Explorer sağ tuş menüsüne ekleme yapmak istedim. Bunun için Microsoft Platform SDK for Windows Server 2003 R2 içinde yer alan bir örnek üzerinde değişiklikler yaparak derledim. Elde ettiğim .dll dosyasını zaten hazır verilen .reg uzantılı dosya ile registry'e kaydettim. Buraya kadar herşey normal. İlginç olan ise şu:

Elimde 2 adet bilgisayar var:

Birinci bilgisayarda Windows 2000 ve Windows XP SP2 işletim sistemlerinin ikisi birden yüklü. İkinci bilgisayarda ise sadece Windows XP SP2 yüklü.

Bu .dll dosyasını birinci (her iki işletim sisteminde de ayrı ayrı) ve ikinci bilgisayarlara yükledim.

Birinci bilgisayarın Windows 2000 işiletim sisteminde ve ikinci bilgisayarda sorunsuz çalışmasına rağmen birinci bilgisayarın XP SP2 işletim sisteminde menüye ekleme işlemi gerçekleşmiyor.

İşin ilginç yanı, bütün registry giriş değerleri Winzip, Winrar gibi programlarla aynı. Nedendir anlamadım bir de Mcafee virüs programının menü seçeneği (ayarlamalar doğru olduğu halde) görünmüyor.

Ayrıca, denemek için ShellExtView adlı programı indirdim. Yüklediğim .dll aktif ve sorunsuz olarak görünüyor.

Belki size çok garip gelecek ama birinci bilgisayarla ikinci bilgisayar arasındaki tek fark şu:

Birinci bilgisayarda Windows Explorer sağ tuş menü arka plan rengi beyaz ikinci bilgisayarda ise gri.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler!

• Arkadaşlar belki birilerine yardımı olur diye:

Sorunun kaynağı Windows güvenlik güncellemesi MS06-015 ile gelen verclsid.exe dosyası.

Orjinalden alıntı: MaviAteş

Çözümü paylaştığınız için teşekkürler. Maalesef insanlar çözümlerini kendileri bulduklarında genelde ya konuya geri dönmüyorlar ya da sadece tamam çözdüm yazıyorlar.

Rica ederim. Bilgi paylaşmak için.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.