Şimdi Ara

Windows'dan Mac OS'a geçiş (Samsung-Macbook Air)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır Mac OS kullanmak istiyorum.
    Ama 3000 lira bir bilgisayara veremediğimiz için beklemedeydim.

2,5 sene önce aldığım (1.550-TL)
    Samsung NP350-U2B-A06TR

Intel i5-2410M 2.3Ghz
    4gb ram
    512gb harddisk
    12.5" 1366x768px Bilgisayarımı

Yine 2.5 sene önce alınmış
    ama kasa ve klavyesi çok temiz (Q Türkçe)
    Macbook Air 13.3" Mid 2011

Intel i5 1.7ghz 3mb L3
    4gb 1333mhz ram
    Intel HD Graphics 3000 384mb
    256gb flash bellek
    13.3" 1440x900px ile takas yapacağım

Normalde Macbook Air'e 1800 lira isteniyor. (Uygun mudur?)
    Benim bilgisayarımın üzerine 1000 lira teklif edeceğim

Akşamdan beri test ediyorum.
    Mac OS'a lafım yok (gerçi mavericks'i indirdim ama yönetici şifresini bilmediğimden yükleyemedim şu anda mountain lion)
    Yeni macbook airlerde düzeltildi deniyor ama 2011 model de kastığında güzel ısınıyor
    Birde şarjı 3-4 saati anca çıkaracak gibi duruyor (normalde 7 saat diyor bu model için)
    Battery Health programını yükledim %83 kapasite gösteriyor 171 cycles yapılmış 2.7 yılda (hep yarım yarım şarj etmiş herhalde)

Ama Office programları ve photoshopda bir önceki bilgisayarım performansını verse yeter bana
    Şarj ve ısınma olayına bir şekilde katlanırım.

Bilenlere sorum;
    yeterli performansı verir mi ?
    fiyat olarak uygun mudur ?

Şimdiden teşekkürler

(Nasip olursa ve iyice ısınırsam 1-2 sene içinde güçlü bir konfigrasyonla o zamanki
    güncel air 11" modelini sıfır veya az kullanılmış almayı planlıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:. -- 3 Mayıs 2014; 17:21:14 >

• Office ve PS performansı OS X'te her zaman daha yüksektir.

Fiyat ise piyasa durumu ortadayken uygun gibi. Ufak bir pazarlık ile verilecek para indirilebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle macbook air in mac deki performansı sizin laptopunuzdan performanslı olacaktır herhangi bir hız kaybı olmadan 2-3 sene daha çok rahat götürür fiyat konusunda da 1600 civarında bir fiyatı olduğunu düşünüyorum 1000 tl verirseniz 600tl ye laptopunuz gelmiş olur.
    Pil performansı gayet iyi %83 ise. Isınmayı sorun gibi düşünmeyin fanlar yeterli olmadığından ısınıyor kasa metal olduğundan direk dışarı atıyor bu yüzden ısıyı çok hissedersiniz ama cihaza zarar vermez. Yeni nesiller de sorun çözülmedi ama yeni işlemciler daha az ısınmasından kaynaklı bir durum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Office ve PS performansı OS X'te her zaman daha yüksektir.

Fiyat ise piyasa durumu ortadayken uygun gibi. Ufak bir pazarlık ile verilecek para indirilebilir

+1
    Dostum sayende 3 aylık Mac kullanıcısıyım çok memnunum teşekkürler hiç pişman değilim
    Aslında iLife da yetiyor ama istenirse (ne kadar kazık da olsa) Office alınabilir.
    Bu arada Mid 2012 alınırsa iyi olur pil ömrü aydınlatmalı klavye ve MagSafe2 ayrıca performans için.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-tertemiz-1-yil-garantili-macbook-air-13%2C3-163067146/detay

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Verre

quote:

+1
    Dostum sayende 3 aylık Mac kullanıcısıyım çok memnunum teşekkürler hiç pişman değilim
    Aslında iLife da yetiyor ama istenirse (ne kadar kazık da olsa) Office alınabilir.
    Bu arada Mid 2012 alınırsa iyi olur pil ömrü aydınlatmalı klavye ve MagSafe2 ayrıca performans için.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-tertemiz-1-yil-garantili-macbook-air-13%2C3-163067146/detay

Valla iPhone'u 5'i kullandıktan sonra bıraktım…
    Android 4.3 ve 4.4 ile iyileşti ve programlar şu anda çok iyi telefonlarda kaliteli

iPad mini'mi maddi olarak istemesemde satmak zorunda kaldım.
    Ama yeni tabletler 7-8" olanlar gayet dişli yeniden alacak olsam düşünürüm android-ios diye

Ama arkadaş Mac OS nedir ya… Windows çöp bile değil yanında. Yıllardır sömürüyor iğrenç sistem milleti
    Fiyat konusunda da kim ne derse desin hakediyor şu kalite ve özellikler

Mac OS'a olan açlığımdan dolayı alacağım sanırım makineyi
    Pil ömrü çok kötüleşmiş… sonuçda 2.5 senelik makine ama yinede 3 saati geçiyor idare edilir bi şekilde gerekirse değiştiririm pili
    Ama ısınma hakketten zor dayanılacak birşey :) Normalde fan mis gibi sessiz çalışıyor ama bi ısındımı ne ele alınıyor ne sesine duruluyor

Yönetici şifresini bilmediğimden ps ve office yükleyemedim Mavericksde 5gb indi ama yükleyemedim.
    Geri kalan yerlerde benim 2.3 i5 makineden daha seri çalışıyor.
    DH bile daha hızlı tepki veriyor safaride
    Ama PS çalışırken çok ısınıp zorlanacak mı onu merak ediyorum

Senin ilandakinden daha temiz hiç bi çiziği yok. Birde benim pc etse 600 lira eder zaten
    O yüzden 400 lira daha fark olacak pek değecek mi emin değilim bilemedim.
    EDIT: Birde 128'lik miş benim bulduğum 256'lık (minimum yeter bana)

Bu arada 2011'de de ışıklı klavye var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:. -- 2 Mayıs 2014; 10:39:38 >

• quote:

quote:

+1

Aynen öyle iLife kat kat daha iyi ve kullanışlı. Word, PP açmıyorum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: .:.

quote:

quote:

+1

Valla iPhone'u 5'i kullandıktan sonra bıraktım…
    Android 4.3 ve 4.4 ile iyileşti ve programlar şu anda çok iyi telefonlarda kaliteli

iPad mini'mi maddi olarak istemesemde satmak zorunda kaldım.
    Ama yeni tabletler 7-8" olanlar gayet dişli yeniden alacak olsam düşünürüm android-ios diye

Ama arkadaş Mac OS nedir ya… Windows çöp bile değil yanında. Yıllardır sömürüyor iğrenç sistem milleti
    Fiyat konusunda da kim ne derse desin hakediyor şu kalite ve özellikler

Mac OS'a olan açlığımdan dolayı alacağım sanırım makineyi
    Pil ömrü çok kötüleşmiş… sonuçda 2.5 senelik makine ama yinede 3 saati geçiyor idare edilir bi şekilde gerekirse değiştiririm pili
    Ama ısınma hakketten zor dayanılacak birşey :) Normalde fan mis gibi sessiz çalışıyor ama bi ısındımı ne ele alınıyor ne sesine duruluyor

Yönetici şifresini bilmediğimden ps ve office yükleyemedim Mavericksde 5gb indi ama yükleyemedim.
    Geri kalan yerlerde benim 2.3 i5 makineden daha seri çalışıyor.
    DH bile daha hızlı tepki veriyor safaride
    Ama PS çalışırken çok ısınıp zorlanacak mı onu merak ediyorum

Senin ilandakinden daha temiz hiç bi çiziği yok. Birde benim pc etse 600 lira eder zaten
    O yüzden 400 lira daha fark olacak pek değecek mi emin değilim bilemedim.
    EDIT: Birde 128'lik miş benim bulduğum 256'lık (minimum yeter bana)

Bu arada 2011'de de ışıklı klavye var.

Airde yeni geldi sanirsam ama mid 2012 her türlu daha iyi bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPad Pro ya Windows 10 kurmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Air kullanırken tek şikayetim şu olmuştu,onca şey yapıyorum oyun bile oynadığım olmuştur ama ne hikmetse flash video açarsam tarayıcısından yandık,o ufacık fanının 6 bin devrinde nasılda kafaya ettiğini gördüm,onca şeylerde ısınmıyor alet basit flash videoda ısınıyordu,pil süresi olarak ise internette gezme video vs. vaadettiği süreleri buluyor,ama sık ve işlem gerektiren ağır işler yapıyorsan şarj süresi yarıdan fazlada düşebiliyor,intelin iris grafik olan modellerine yoğunlaş derim,cihazını nakit satıp üste ekleyip vs , 2. nesil i5 hd3000 li model hem pil ömrü konusunda hemde performans konusunda yeni nesillerden zayıftır,photoshop için konuşayım zamanında test ettim ben windows 7 de Q6600+4 gb bellek-gtx460 ekran kartı varken ne hikmetse ben photoshop poster boyutlarında resimlerde düzenliyorken basit şeyler,zoom yaparken ufaltırken kasıyordu,aynı şeyi c2d işlemcili 4 gb bellekli macbook proda yaparken ne kasma nede takılma ağır çalışma vs şeyler yoktu,merak edipte masaüstüne mac os kurmayada kalktım nedir bu sorun diye,kurdum güç bela haydaa buseferde gene aynı kasıyor,driver vs çok uğraşıpta sonra gerisin geriye döndüm windows 7 ye gördüm ki macbook da çalışan osx farklı hack ile normal pc yüklenen farklı çalışıyor,windows rahatlığı yok o windowsta herşeyi rahat rahat bulma olayıda yok,exe uygulamalar programlar vs. ama neyi vaadediyorsa macbook onu en iyi şekilde yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Python

Air kullanırken tek şikayetim şu olmuştu,onca şey yapıyorum oyun bile oynadığım olmuştur ama ne hikmetse flash video açarsam tarayıcısından yandık,o ufacık fanının 6 bin devrinde nasılda kafaya ettiğini gördüm,onca şeylerde ısınmıyor alet basit flash videoda ısınıyordu,pil süresi olarak ise internette gezme video vs. vaadettiği süreleri buluyor,ama sık ve işlem gerektiren ağır işler yapıyorsan şarj süresi yarıdan fazlada düşebiliyor,intelin iris grafik olan modellerine yoğunlaş derim,cihazını nakit satıp üste ekleyip vs , 2. nesil i5 hd3000 li model hem pil ömrü konusunda hemde performans konusunda yeni nesillerden zayıftır,photoshop için konuşayım zamanında test ettim ben windows 7 de Q6600+4 gb bellek-gtx460 ekran kartı varken ne hikmetse ben photoshop poster boyutlarında resimlerde düzenliyorken basit şeyler,zoom yaparken ufaltırken kasıyordu,aynı şeyi c2d işlemcili 4 gb bellekli macbook proda yaparken ne kasma nede takılma ağır çalışma vs şeyler yoktu,merak edipte masaüstüne mac os kurmayada kalktım nedir bu sorun diye,kurdum güç bela haydaa buseferde gene aynı kasıyor,driver vs çok uğraşıpta sonra gerisin geriye döndüm windows 7 ye gördüm ki macbook da çalışan osx farklı hack ile normal pc yüklenen farklı çalışıyor,windows rahatlığı yok o windowsta herşeyi rahat rahat bulma olayıda yok,exe uygulamalar programlar vs. ama neyi vaadediyorsa macbook onu en iyi şekilde yapıyor.

Benim maksimum verebileceğim 1000 lira (asıl sorum bu fiyata bu macbooka değer mi)
    çünkü daha üste çıkma durumum şu anda malesef yok...
    benim pc 600-700 etse 1700 liraya (ki minimum 256gb almam gerekli) zor bulurum.
    Mac OS kullanma aşkına mecbur katlancaz. (zaten benim şu anki pc ile aynı standartlarda güç ve şarj olarak)
    dediğin gibi internette gezinirsen 4-5 saati geçiyor rahat. Ama kasarsan 3 saati görmüyor.
    Tek sorunum ısınma sorunu ama mac os için katlanıcam artık.
    Nasip olursa 1-2 seneye küçük kasa air modeli 12,5" olursa üstüne bide retina hemen atlarım bataryada 12 saat olur onun :)
    3500 liraya kadar çıkmaya çalışıcam

• piyasası apple olduğu için yüksektir ama bence alınmaz.

alınmama sebebi ramler anakarta lehimlidir yükseltemezsin.

4 gb ram bu devirde yetmez.

yeter diyenler kaplumbağa hızıyla çalışıyor ve nasıl bir bilgisayar kullanma amaçları var bilmiyorum.

laptop alacaksan macbook pro öneririm.

desktop da imac

bütçe kısıtlıysa mac mini.

macbook air alınmaz mı? alınır. ama kullanılmışı o paraya değil ve desktop mac'i olanın diğer bilgisayarı olarak alınır.

ayrıca sen bilgisayarını vereceksin üste 1000 lira vereceksin adamın bilgisayarı vereceğini nereden biliyorsun?

daha teklif edecekmişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 3 Mayıs 2014; 19:07:23 >
  • Ben ön gün önce 2013 Macbook air türkçe garantili cihazı, yanında çanta ile 1700 civarına aldım dokuz taksitle

• quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Ben ön gün önce 2013 Macbook air türkçe garantili cihazı, yanında çanta ile 1700 civarına aldım dokuz taksitle

Nerdeymiş o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haci78

bla bla bla

• sahibinden.com üzerinden aldım.burda da zulkarneyn diye bir arkadas o fiyata yakın satıyor ıkıncı elde,batarya sadece 4 kez sarj edılmıs urunu

• quote:

sahibinden.com üzerinden aldım.burda da zulkarneyn diye bir arkadas o fiyata yakın satıyor ıkıncı elde,batarya sadece 4 kez sarj edılmıs urunu

var da link nerde
    sahibinden e bende bakıyorum
    256gb flash
    4gb ram
    13.3"
    2011-2012 air 1700 altına yok

2013 air aldım diyorsunda kaç inç kaç gb
  • ben 11 inc,standart olanı aldım

• quote:

ben 11 inc,standart olanı aldım

senin dediğin 11 inç standart ile benim 256 lık 13 inç in sıfırları arasındaki fark 800 lira
  • Bir ay kadar önce bende samsungun sizinkine benzer bir modelinden mac'e geçtim.(hatta forumda sattım aleti) 11 inch mid 2013 128 gb 4 gb ram hd 5000 olan modeli 1,5 yıl garanti ile ikinci el olarak 1800 liraya aldım.Aletin programları açma hızı, safarinin siteleri yükleme hızı inanılmaz.Ayda bir kere pil kalibrasyonu diyorlar,pili bitirmek için ciddi uğraşıyorum.Yüzde 40 parlaklık, klavye ışıklandırma kapalı, safari ile flash bloklu şekilde,wifi açık nette sörf ile 10,5-11 saat felan gidiyor şarz. Trackpad olayı zaten muazzam alete henüz mouse bağlamadım, excel kullanırken çekincem vardı ama yine'de ihtiyaç duymadım.zaten bu alet mouse kullanmadan yönetmek için yapılmış, mouse takınca kolaylık değil zorluk oluyor.(mouse ile pencereleri kapatmak için çarpıya tıklamak, programlar arası geçiş için ikide bir docka gitmak felan daha zor oluyor ).

4 gb ram yetmez denilmiş ama yapılacak işe göre değişmek ile birlikte olabilir tabi ama günlük kullanıma yetiyor.İnternet sörfü,amatör video edit,photoshop ve office kullanımı için rahat rahat yetiyor.Buradaki yanılgı şu,OSX'de ram yönetimi windowstaki gibi değil,rami boşta tutmak diye birşey yok.Ne zaman baksan ramin tamamını kullanıyor görüyorsun.Geçen gün başka bir forumda arkadaş vardı 16 gb macbook pro almış ram kullanımı çok yüksek diye.Son sürümde rami sıkıştırma olayınıda icat ettiler dahada arttı,şu an sadece masaüstü var 4 gb'ın tamamı kullanılıyor 10 tane program açıyorum yine aynı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep.34 -- 4 Mayıs 2014; 11:27:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: recep.34

Bir ay kadar önce bende samsungun sizinkine benzer bir modelinden mac'e geçtim.(hatta forumda sattım aleti) 11 inch mid 2013 128 gb 4 gb ram hd 5000 olan modeli 1,5 yıl garanti ile ikinci el olarak 1800 liraya aldım.Aletin programları açma hızı, safarinin siteleri yükleme hızı inanılmaz.Ayda bir kere pil kalibrasyonu diyorlar,pili bitirmek için ciddi uğraşıyorum.Yüzde 40 parlaklık, klavye ışıklandırma kapalı, safari ile flash bloklu şekilde,wifi açık nette sörf ile 10,5-11 saat felan gidiyor şarz. Trackpad olayı zaten muazzam alete henüz mouse bağlamadım, excel kullanırken çekincem vardı ama yine'de ihtiyaç duymadım.zaten bu alet mouse kullanmadan yönetmek için yapılmış, mouse takınca kolaylık değil zorluk oluyor.(mouse ile pencereleri kapatmak için çarpıya tıklamak, programlar arası geçiş için ikide bir docka gitmak felan daha zor oluyor ).

4 gb ram yetmez denilmiş ama yapılacak işe göre değişmek ile birlikte olabilir tabi ama günlük kullanıma yetiyor.İnternet sörfü,amatör video edit,photoshop ve office kullanımı için rahat rahat yetiyor.Buradaki yanılgı şu,OSX'de ram yönetimi windowstaki gibi değil,rami boşta tutmak diye birşey yok.Ne zaman baksan ramin tamamını kullanıyor görüyorsun.Geçen gün başka bir forumda arkadaş vardı 16 gb macbook pro almış ram kullanımı çok yüksek diye.Son sürümde rami sıkıştırma olayınıda icat ettiler dahada arttı,şu an sadece masaüstü var 4 gb'ın tamamı kullanılıyor 10 tane program açıyorum yine aynı...

valla 2 gündür full deniyorum aleti... işyerinde sabah açtım kullanımda 5-6 saat full yetiyor boşta durmalarıyla 7-8 saat
    ama flash açınca youtube vs manyak yiyor makine... 2013 almak isterim pil için ama 256 lıkları pahalı kaçıyor
    mac windows farkı ise ios - android 2.2 farkı gibi. trackpad konusuna da katılıyorum harika birşey...
    windowsda yıllardır kısa yolları için logitech vx nano kullanıyordum anywhere mx modelini yeni aldım 90 liraya ama boşa çıktı
    samsung laptopumda da var iki parmakla scroll yapmak ama windowsda kaktırmalı araba gibi çalışıyor mac de iphone kaydırır gibi çalışıyor

• Bende mouse almıştım, benimkide boşa çıktı.Trackpad olayı için Better Touch Tool denen bir program 3-4-5 parmak için farklı farklı ,köşelere tıklamak v.b. gibi extra gesturlar ekleyebiliyorsunuz.Mesela ben sağ üst köşeye iki vuruşu full ekrana geçiş yaptım,sol üste köşeye çift tıklamayı ekranı kapla yaptım.safaride üç parmak vurma linki yeni tabda aç,üç parmak tık boş yeni tab,tab parmak vuruş adres çobuğuna git, ort parmak ile yüzük parmağı trackpad üzerinde iken işaret parmağı ile vuruş pencereyi kapat, sol alt köşeye tık findera açgibi özelleştirebiliyorsunuz.Programlara özelde yapılıyor.Tek kötü yanı yüklü gelen gesture yok.hepsini el ile tanımlayacaksınız veya export edilebiliyor.Tavsiye ederim.Trackpadi başka bir boyuta taşıyor...

Sizin durumunuzda harddisk alanı küçük usb'ler veya 13 modellerde sd kartta var, onlar ile çözlüebilir aslında...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.