Şimdi Ara

windows bu diske yüklenemez. seçilen disk gpt bölümü stilinde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
72.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XP cd'si ile boot etmeden önce bios'dan ata control modunu AHCI'den IDE'ye almalısınız. XP cd'lerde AHCI sürücüler yoktur, başlangıçta mavi ekran verir. IDE olarak seçip kurulum başlatın. Dediğimi yapın, sonra AHCI seçip w7'den devam edin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

XP cd'si ile boot etmeden önce bios'dan ata control modunu AHCI'den IDE'ye almalısınız. XP cd'lerde AHCI sürücüler yoktur, başlangıçta mavi ekran verir. IDE olarak seçip kurulum başlatın. Dediğimi yapın, sonra AHCI seçip w7'den devam edin :)

Şimdi güç bela w7 yi tek part halinde kurdum. (USBden kuramadım DVDden kurdum)
    Kurulum biter bitmez diski ikiye böldüm.
    MBR yine uçtu
    Repair seçeneğiyle sistemi kurtardım.
    şimdi diskin 2. bölümüne w8 kurmaya çalışacağım eğer olmazsa AHCIyi kapatarak xp cdsinden başlatıp w8 için ayırdığım bölümü formatlamayı deneyeceğim

edit: windows 7 ile formatladığım diskin ikinci bölümüne w8 kurarken gpt uyarısı almadım. (XP denemeye gerek kalmadı)
    şu an disk iki bölüm w7 ve w8 sorunsuz çalışıyor

edit2:ahci modu ideye çevrilince xp kurulum çalışıyor

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 23 Ocak 2013; 22:05:27 >

• 2 TB lık diskin 120 gb lık bölümünü w7 ile formatladım w7 kurmaya çalıştım GPT uyarısı aldım
    XP cdsi ile ilgili bölümü formatladım denedim yine GPT uyarısı aldım

edit: formatlamadan sadece C ile bölüm oluşturdum sorun çözüldü
    Teşekkürler @sarıaslan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 27 Ocak 2013; 18:26:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

2 TB lık diskin 120 gb lık bölümünü w7 ile formatladım w7 kurmaya çalıştım GPT uyarısı aldım
    XP cdsi ile ilgili bölümü formatladım denedim yine GPT uyarısı aldım

edit: formatlamadan sadece C ile bölüm oluşturdum sorun çözüldü
    Teşekkürler @sarıaslan

c ıle bölum olusturdum derken ?

xp ıle format atmaya kalktımda hdd yı tek göruyor ? bölumlenmış bölumlerı gormuyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

şımdı arkadaşlar wındows 8 yuklu dızustume wındows 7 de yukleyerek dual boot yapmak ıstıyorum, fakat bu hatayı alıyorum ? hard dıskın tum bölumlerını sılmeden sadece yukleyecegım bölumu bıcımlendırerek nasıl yuklerım ?

Hocam xp cdsi takın ve kurulum yapacağınız bölümü önce silin, ayrılmamış alan olarak gözükecektir. Sonra bu alanın üstüne gelip c ye basarak yeni alan oluşturun, kurulumu kapatın. Win7 dvdsi takın ve bu alana kurulum yapın.

sımdı hocam xp yı takınca hdd yı tek parca bıcımlenmemıs olarak göruyor, sımdı ben c ye basıp bölum olustursam hdd dekı tum verıler gıtmeycek mı ?

• quote:

sorun devam edıyor bellı bır bölumu formatlamam lazım tum dıskı format atarsam wın 8 de gıder

windows yüklü ise cmd den DISKPART YAZ GİR SONRA CONVERT yaz orada mbr gpt vb. dört sık var mbr yaz bölümü girersin c ise c onayla disk türü gpt den mbr ye gececektir... yüklü degilse format da dısk seciminde f11 e bas dedigim kodları çalıstır..
  • quote:

quote:

quote:

şımdı arkadaşlar wındows 8 yuklu dızustume wındows 7 de yukleyerek dual boot yapmak ıstıyorum, fakat bu hatayı alıyorum ? hard dıskın tum bölumlerını sılmeden sadece yukleyecegım bölumu bıcımlendırerek nasıl yuklerım ?

Hocam xp cdsi takın ve kurulum yapacağınız bölümü önce silin, ayrılmamış alan olarak gözükecektir. Sonra bu alanın üstüne gelip c ye basarak yeni alan oluşturun, kurulumu kapatın. Win7 dvdsi takın ve bu alana kurulum yapın.

sımdı hocam xp yı takınca hdd yı tek parca bıcımlenmemıs olarak göruyor, sımdı ben c ye basıp bölum olustursam hdd dekı tum verıler gıtmeycek mı ?

Biçimlendirilmemiş olan gözüken alanda zaten veri olması imkansızdır. Biçimsiz bir alan veri tutmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biçimlendirilmemiş olan gözüken alanda zaten veri olması imkansızdır. Biçimsiz bir alan veri tutmaz.

hocam xp yı kurarken hdd yı bıcımlendırılmemıs alan olarak gördu ardından reset atıp flashı cıkarınca yıne normal başladı bılgısayar yuklu olarak,

• kesin ve en etkili çözüm sunulmuş bu şekilde kolayca çözdüm:
    http://www.sorbilene.com/windows-bu-diske-yuklenemez-secilen-disk-gpt-bolumu-stilinde-sorunu-cozumu.html
  • Samsung np550p7c-s03tr model windows 8 kurulu bir makina vardı.. önce biostan secure kısımlarını hallettim daha sonra cdden başlattım falan buraya kadar tamam. sonra bildiğimi windows 7 setup ekranı geldi işte 5-6 farklı msr ayrılmış partitionlar falan ve gpt ayrılmış yüklenemez falan dedi..

BÜTÜN BÖLÜMLERİ SİLDİM TEKRAR BÖLÜM OLUŞTURDUM yine aynı hatayı verdi.. Ve işte benim bulduğum çözüm..

o ekrandan diğer ana ekrana yani işte başlangıç onarmaya falan geldim yap dedim kısa bi tarama yaptım tamam dedi pcyi yeniden başlattım yine aynı setup geldi ve işlem tamamdı..

yani uzun lafın kısası başlangıç onarma ile sorunu hallettim şimdi dosyaları genişletiyor yani setup devam ediyor..

Belki sizde bu şekilde çözersiniz ;)
  • arkdaşlar benim windows 8 vardı windows 7 yüklenmiyordu gpt diyor hiçbir bölümü falan da silmiyordu veya biçimlendirmiyordu ben de bi ara cd yi pc de takılı unutmuşum oyun oynarken pencere açıldı yükle dedim yine aynı yere geldim ama bu sefer bir sorun olmdaı gpt falan demedi ben ileri dedim şimdi uyarı verdi bu bölüm gpt stilinde devam etmek istermisini? dedi ilk korktum bişey olur diye kapattım sonra açtım devam dedim yükledi şu an hiçbir sorun yok
  • Ben kardeşime bir kaç saat önce laptop aldım ve eve geldiğimizde ben w7 istiyorum abi dedi. Ben herzamanki gibi formata koyuldum ama NE FORMAT? herşeyi berbat ettim sanki uzaya cıkıoruz sorun allah sorun... neyse bios ile uraşarak w7 cd xp cd vs. durumlarla boğuşarak sonunda başardım. Sıradan bir kullanıcı SAKIN w8i w7ye çevirmeye kalkmasın TAVSİYEDİR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitaalamode

Ben kardeşime bir kaç saat önce laptop aldım ve eve geldiğimizde ben w7 istiyorum abi dedi. Ben herzamanki gibi formata koyuldum ama NE FORMAT? herşeyi berbat ettim sanki uzaya cıkıoruz sorun allah sorun... neyse bios ile uraşarak w7 cd xp cd vs. durumlarla boğuşarak sonunda başardım. Sıradan bir kullanıcı SAKIN w8i w7ye çevirmeye kalkmasın TAVSİYEDİR.

nasıl başardınız
    ben ne bios bıraktım ne win7 bıraktım ne win 8 ne hard disk alanı bıraktım her şeyi denedim uefi yi kapatamadım legacy i açtım ne yaptım bilmiyorum olmadı ama gbt mbt bi şeyler söyleyip atıyor

• Tüm diskleri silip yeniden bir bölüm oluşturup ona kurunuz düzelecektir
  • justimefor J kullanıcısına yanıt
    3 adım da w8 den kurtuldum ama tabi her bios aynı olmayabilir.

1. adım = bios ayarı
    Yapman gereken şey ilk olarak cd sürücüsünü okuyarak başlamasını sağlamak ve hemen ardından w8 ile ilgili ayarları kapatmak. Mesela w8e özel boot ayarları var onları kapat. Bazı pc lerde hiç birşey yapmadan bios ayarlarına girdiğinde hemen alt kısımda kısa yol yapılandırma tuşları var, bende f8 basıldığında windows8in varsayılan bios ayarları yüklenirken, f7 tuşuna bastığımda w7 ayarlarını kuruyordu otomatik olarak.
    2. adım = tüm HDD sil bölümlendir. bu işlemi yaparken mutlaka hata alacaksın, ya bölümlemede ya da w7 kurulumunda.
    3. adım = bios ayarlarına girerek önceden w7 ayarlarına almış olduğun kısımların hiç birine dokunmadan sadece HDD ayarını değiştirerek IDE yapacaksın ve xp cd ile başlatacaksın bilgisayarını. XP format atma ekranında hdd bölümlemelere kadar gelip hdd ni istediğin gibi nölümleyip xp yükleme işlemine gecmeden pc yeniden başlatacaksın ve tekrar bios ayarlarına girip IDE ayarına aldığın HDD kısmını eski haline alacaksın W7 cd ni takıp yüklemeye başlıyacaksın.

NOT= 2 farklı marka notebookta denendi aynı işlemlerle sağlıklı bir şekilde yükleme yapıldı.

• Arkadaslar bugun ayni sorun benim de basima geldi ve sorunu ogrendim. Belirtmek isterim.
    Eger bilgisayariniza bi onceki formatta partition (bolumlendirme - ayirma) kurulumda yapmayip windowsu kurduktan sonra partition yaptiysaniz sistem bu partition bicimini GPT olarak kabul ediyor, ntfs veya fat biciminde degil. Tekrar format atmak istediginizde windows gpt bicimine kurulmadigi icin bu hatayi aliyoruz. Tum bolumleri bicimlendirip, saglam bi temizlikten sonra ntfs veya fat bicimine gecip formatimizi bitirebiliyoruz. Ben bu sekilde yaptim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar müşterinin bilgisayarı geldi sadece d yi bırakıp herşeyi sildim fakat yeni birim oluşturup win 8 i yükleyemedim gpt hatası aldım. pc leptop olduğu için hdd açamadım garantisi gidecekti acronis ile denedim win7 xp ile denedim komut sisteminden diskpart girip oradan partitionları seçip convert etmeye çalıştım hata aldım dönüştürülemez diye ne yapsam olmamıştı. ben yedek klasörünü kurtarmak istediğimden hiren's boot içerisindeki portable win7 ile açtım bilgisayarı buradan d sürücüsüne girip yedekleri taşınabilir hddye aldım sonra tüm diskleri biçimlendirip win8 i tekrar kurabildim. eğer sizde sistemin olduğu bölümü silip sonra yerine hiçbirşey kuramazsanız böyle yapın ki pek araştırmadım ama portable win7 ile açınca sistem cdde olduğundan hdd partlarını istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz. ben zaman kaybetmemek için uğraşmadım ingilizceydi çünkü. zamanı olan arkadaşlar verileri kopyalamak yerine c yapmak istedikleri partitionu yönet kısmından gpt şeklinden mbr ye dönüştürebilir sanırım

• Arkadaşlar format atarken tüm diskleri silin öyle deneyin win8 recovers felan kalmasın gpt hatası o yüzden veriyo .
  • kesinlikle yukardaki arkadasin yazdigi gibi

1- Tum birimler silinecek
    2- Silindikten sonra bicimlendir yada format denilecek
    3- Genislet diyerek sil veya birlestir denecek
    4- sonra yine bicimlendir ve walaaaaa işlmam tamam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfmanist

Arkadaşlar format atarken tüm diskleri silin öyle deneyin win8 recovers felan kalmasın gpt hatası o yüzden veriyo .

kardeşim allah razı olsun sayende cinnet geçirmekten kurtulduk teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.