Şimdi Ara

Windows boot manager hatası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sabah bilgisayarımı açmaya çalıştığımda casper yazısından sonra windows boot manager başlıklı bir hata çıktı.
    Bilgisayarımdan hiç bir işlem yapamıyorum , bir tek bios a girebiliyorum güvenli modda vs. başlatamıyorum.
    Cd rom dan format atmayı denediğimde bilgisayarı dvd ile başlatmaya kalktığımda bir kaç dk bekliyor ve tekrar başlatıp tekrar bekletip tekrar başlatıyor.Böyle devam ediyor..
    Şimdi evimde 2 tane pc mevcut diğer pcden faydalanarak masaüstü bilgisayarımın kasasına nasıl format atabilirm veya bu hatanın herhangi bir çözümü varmı?
    Yardımlarınız için teşekkürler

Hata kodu windows boot manager 0xc00000e9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeaTveN -- 5 Mayıs 2014; 16:43:50 >

Windows Boot Manager Hatası

Windows Boot Manager hatası, bilgisayarınızı başlattığınızda karşılaşabileceğiniz sinir bozucu bir sorundur. Bu hata, bilgisayarınızın işletim sistemini yükleyemediğini gösterir ve aşağıdaki mesajı görüntüleyebilir:

• "Windows Boot Manager, Windows işletim sistemini bulamadı."

Nedenleri

Windows Boot Manager hatasının birkaç olası nedeni vardır:

• Bozuk veya eksik önyükleme yapılandırması dosyaları
    • Bozulmuş veya hasar görmüş sabit sürücü
    • BIOS ayarlarındaki hatalar
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım enfeksiyonları

Windows Boot Manager hatasını çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• BIOS'unuzu sıfırlayın: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarını fabrika varsayılanlarına sıfırlamak yardımcı olabilir.
    • Önyükleme sırasını kontrol edin: BIOS'unuzda, bilgisayarınızın öncelikle sabit sürücünüzden önyükleme yapacak şekilde ayarlandığından emin olun.
    • Önyükleme onarımını çalıştırın: Windows yükleme diskiniz varsa, önyükleme onarımını çalıştırarak önyüklemeyle ilgili sorunları otomatik olarak düzeltebilirsiniz.
    • Sabit sürücünüzü tarayın: Bozuk sektörleri veya diğer sorunları kontrol etmek için sabit sürücünüzü bir disk kontrol yardımcı programıyla tarayabilirsiniz.
    • Windows'u yeniden yükleyin: Diğer yöntemler işe yaramazsa, Windows'u yeniden yüklemeniz gerekebilir. Ancak, bu işlem tüm verilerinizi sileceğinden, yeniden yüklemeden önce önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.

Önemli Notlar

Windows Boot Manager hatasıyla karşılaştığında panik yapmamak önemlidir. Çoğu durumda, bu sorunu nispeten kolay bir şekilde çözebilirsin. Yukarıdaki adımları uygulayarak hatayı gidermeyi deneyebilir veya daha fazla yardıma ihtiyacın olursa profesyonel bir tamirciye danışabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle böyle yardım talebi olmaz. Siz bir bakaya girdiğinizde vezne görevlisine "ben geldim, paramı verin" veya "ben geldim, alın buda paranız" gibi saçma sapan bir girişlemi işlem yapıyorsunuz hakikaten merak ettim. İnsan öncelikle bilgisayarının özelliklerini belirtir, bir notebook ise marka ve model numarası yazılır, yaşları sorun ile alaklı ise 4 yıldır, 3 aylık gibi belirtilir, sonrasında işletim sisteminden bahsedilir ismi ve kaç bit olduğu yazılır, sorunun kısa ve öz açıklaması yapılır, varsa eldeki veriler gönderilir, bunlar bir resim veya vide olabileceği gibi mavi ekran hatalarında gördüğümüz dump dosyaları veya gerekli diğer materyaller olabilir.

Ben ve benim gibi insanları buraya para aldıkları için gelmiyorlar. Bir ünvan ve makam sahibide olunulmuyor. Tüm maksat insani bir yardım. Benim vaktim kısıtlı, günde 1- 1,5 saat kadar vakit ancak ayırabiliyorum (çoğu zaman 3 günde bir) maksat olabildiğince sıkıntı çeken insana ulaşıp problemlerini çzöme konusunda yardımcı oalbilmek. Benimkisi Allah rızası için yapılan bir yardım, yaradanın bahşettiği bilgiyi mümkünse ihtiyacı olupta bu konuda eksiği olan bir muhterem ile paylaşabilmek. Ancak, sayfayı açıyorum, özellikle "0" "sıfır" cevaplı olanları açıyorum ki kimsenin elini sürüp yardımcı olmadığı kardeşime ben yardımcı olayım diye. Lakin ne bilgisayar bileşenleri var, ne işletim sistemi ne probleme dair özenli bir açıklama nede durum ait bir veri (resim, video vs). Sarı çizmeli Mehmed Ağa gel beni bul. Bir başkasına yardımcı oalcağım vakti siz ve sizin gibilerin sayfalarını açıp okuyup birde stres ve asabiyet dolarak kapatmak çok can sıkıcı. 2 Gün önce benzer bir durum: Hiç bir bilgi göndermemişsiniz gönderirseniz yardımcı omaya çalışırım. Cevap: 3 ay öncede olmuştu o zaman yine gelip buraya yazmıştım oradan gerekli olanları bulabilirsin.. Benim vaktimi boş yere aldığınız için biraz streslendim, birazda asabileştim ama bir bardak su içtim ve düzeldi. Sizin gibi yardıma ihtiyacı olupta, her şeyini olması gerektiği gibi yazıp gönderip de yardım alamayan kardeşime yardım etmeyip sizin bu saçma sapan sayfanızı açtığım için içimde oluşan öfkemi hiç bir şey dindiremiyor maalesef.

Şimdi, bence yardımı hiç mi hiç haketmiyorsunuz....Yinede bu defa boş çevirmiyorum.

Sorununuza gelirsek..

Devamında "Info: An unexpected I/O error has occured. " iletiside mevcutmudur acaba?

1. I/O (anakarta takılan herhangi bir bileşen) hatasına istinaden bilgisayardaki bir bileşendeki arıza nedeni ile anakart açılışı gerçekleştiremiyordur.
    1.a. Bilgisayara takılı olup çıkarabileceğiniz (usb kavle, usb mose, usb disk, birincil disk, ikincil disk, ethernet, ekran kartı (onboard varsa) ses kartı vs gibi) ürünleri çıkartıp bilgisayarınızı açmayı deneyiniz. Hdd kablolarını kontrol ediniz, varsa yenileri veya yedekleri ile değiştiriniz.
    1.b. Bu sorunun çözümüne olanak sağlamış ise, sonrasında bunları tek tek takıp çalıştırarak arızalı parçayı bulmayı deneyebilrisiniz.

Bios ayarlarınızdan aşağıdaki durumu kontrol ediniz.
    -Bios ayarlarınız değişivermiş (nedeni çok önemli değil siz bir kontrol edin). Biosta genelde "sata controller mod" kısmı olarak geçmektedir, buradan AHCI modu geçerli ise Ide veya Compatibility olarak deneyip durumu gözlemleyin.

Bu uyguladıklarınızda çözüm olmamışsa ikinci aşamaya geçiniz. İkinci aşama bir kurtarma girişimi olmalıdı, bu mümkün oluyormu (mümkün derken kurtarma konsoluna giriş yapabiliyormusunuz veya elinizde bir kurulum cdniz mevcutmu mansında), olursa cdnizi takıp aşağıdaki adımları uygulamaya başlayın.

1- Bilgisayarınızı Windows 7 kurulum DVD'si üzerinden ya da WinRE diskinden başlatın.

BIOS : "Boot" Önceliğini Değiştirmek (Bilgisayarı DVD veya USB'den Başlatma)

2- Karşınıza çıkacak ekranda Windows 7 kurulumunu başlatabilmek için herhangi bir tuşa basın. (Alttaki resim)

Eğer bunu 8 saniye içinde yapmazsanız Windows normal olarak başlatılır.Ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalırsınız.

3- Dil seçeneklerini yapılandırın ve İleri deyin. (Alttaki resim)

4- Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.

5- Onarmak istediğiniz işletim sistemini seçin ve İleri'yi tıklatın.

6- Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde Başlangıç Onarımı'nı tıklatın.

7- Şimdi Başlangıç Onarımı çalışmaya başlayacak

8- İşlem tamamlandığında Son tuşuna basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Bilgisayarı Windows 7 DVD'si ile başlatma ve Başlangıç Onarımı video anlatımı aşağıda mevcuttur.

Video Anlatım

Bu işlemi denediniz veya denemeniz çeşitli nedenler ile mümkün olamadı, ancak sonuç olumlu değil ve sıkıntınız düzelmedi. bu durumda aşağıdaki durum söz konusu olabilir.

1. Hdd niz sizi terk etmek üzere veya terk etmiş ama sizin haberiniz yok. Bilgisayarınızı kurtarma konsolu ile açıp "chkdsk c:/f/r/i/c komutunu kullanın. Okunamayan yüzey tamiri için Hd Regeneratör (ancak full sürümü onarım gerçekletirir unutmayın) ile diskinizi taratıp kurtarmayı deneyebilrisiniz. Her şeye rağmen bir düzelme yok ise yeni bir hdd almanız gerekecek gibi görünmekte.

EDIT: Microsoft online destek ekibinin sorun karşısındaki yaklaşımı ise;

Step 1

Perform chkdsk which will repair the bad sectors of the hard drive.

To do this, follow these steps:

1. Click Start, click All Programs, click Accessories, right-click Command Prompt, and then click Run as administrator.

2. Type chkdsk/ f, chkdsk/r, chkdsk/i, chkdsk/c in the commands listed below i.e. (/f, /r , /i, /c).

Step 2

Try to load BIOS to default and check if you have similar issue.

Step 3

I would suggest you to rebuilt BCD. To do this, follow these steps:

To run the Bootrec.exe tool, you must start Windows RE. To do this, follow these steps:

Put the Windows Vista or Windows 7 installation disc in the disc drive, and then start the computer.
    Press a key when you are prompted.
    Select a language, a time, a currency, a keyboard or an input method, and then click Next.
    Click Repair your computer.
    Click the operating system that you want to repair, and then click Next.
    In the System Recovery Options dialog box, click Command Prompt.
    Type Bootrec.exe, and then press ENTER.

8. Type bootrec /RebuildBcd , and press Enter.

For more information refer the link given below:

How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows

http://support.microsoft.com/kb/927392

Şeklinde. Deneyenler olumlu bir sonuç alamamış olsada sonuçta sistem üreticisinin sorun karşısındaki önerisinide uygulamakta fayda vardır... Normalde Türkçeye çevirip öyle yazmak gerekir ama ben gerek görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 6 Mayıs 2014; 11:32:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Öncelikle böyle yardım talebi olmaz. Siz bir bakaya girdiğinizde vezne görevlisine "ben geldim, paramı verin" veya "ben geldim, alın buda paranız" gibi saçma sapan bir girişlemi işlem yapıyorsunuz hakikaten merak ettim. İnsan öncelikle bilgisayarının özelliklerini belirtir, bir notebook ise marka ve model numarası yazılır, yaşları sorun ile alaklı ise 4 yıldır, 3 aylık gibi belirtilir, sonrasında işletim sisteminden bahsedilir ismi ve kaç bit olduğu yazılır, sorunun kısa ve öz açıklaması yapılır, varsa eldeki veriler gönderilir, bunlar bir resim veya vide olabileceği gibi mavi ekran hatalarında gördüğümüz dump dosyaları veya gerekli diğer materyaller olabilir.

Ben ve benim gibi insanları buraya para aldıkları için gelmiyorlar. Bir ünvan ve makam sahibide olunulmuyor. Tüm maksat insani bir yardım. Benim vaktim kısıtlı, günde 1- 1,5 saat kadar vakit ancak ayırabiliyorum (çoğu zaman 3 günde bir) maksat olabildiğince sıkıntı çeken insana ulaşıp problemlerini çzöme konusunda yardımcı oalbilmek. Benimkisi Allah rızası için yapılan bir yardım, yaradanın bahşettiği bilgiyi mümkünse ihtiyacı olupta bu konuda eksiği olan bir muhterem ile paylaşabilmek. Ancak, sayfayı açıyorum, özellikle "0" "sıfır" cevaplı olanları açıyorum ki kimsenin elini sürüp yardımcı olmadığı kardeşime ben yardımcı olayım diye. Lakin ne bilgisayar bileşenleri var, ne işletim sistemi ne probleme dair özenli bir açıklama nede durum ait bir veri (resim, video vs). Sarı çizmeli Mehmed Ağa gel beni bul. Bir başkasına yardımcı oalcağım vakti siz ve sizin gibilerin sayfalarını açıp okuyup birde stres ve asabiyet dolarak kapatmak çok can sıkıcı. 2 Gün önce benzer bir durum: Hiç bir bilgi göndermemişsiniz gönderirseniz yardımcı omaya çalışırım. Cevap: 3 ay öncede olmuştu o zaman yine gelip buraya yazmıştım oradan gerekli olanları bulabilirsin.. Benim vaktimi boş yere aldığınız için biraz streslendim, birazda asabileştim ama bir bardak su içtim ve düzeldi. Sizin gibi yardıma ihtiyacı olupta, her şeyini olması gerektiği gibi yazıp gönderip de yardım alamayan kardeşime yardım etmeyip sizin bu saçma sapan sayfanızı açtığım için içimde oluşan öfkemi hiç bir şey dindiremiyor maalesef.

Şimdi, bence yardımı hiç mi hiç haketmiyorsunuz....Yinede bu defa boş çevirmiyorum.

Sorununuza gelirsek..

Devamında "Info: An unexpected I/O error has occured. " iletiside mevcutmudur acaba?

1. I/O (anakarta takılan herhangi bir bileşen) hatasına istinaden bilgisayardaki bir bileşendeki arıza nedeni ile anakart açılışı gerçekleştiremiyordur.
    1.a. Bilgisayara takılı olup çıkarabileceğiniz (usb kavle, usb mose, usb disk, birincil disk, ikincil disk, ethernet, ekran kartı (onboard varsa) ses kartı vs gibi) ürünleri çıkartıp bilgisayarınızı açmayı deneyiniz. Hdd kablolarını kontrol ediniz, varsa yenileri veya yedekleri ile değiştiriniz.
    1.b. Bu sorunun çözümüne olanak sağlamış ise, sonrasında bunları tek tek takıp çalıştırarak arızalı parçayı bulmayı deneyebilrisiniz.

Bios ayarlarınızdan aşağıdaki durumu kontrol ediniz.
    -Bios ayarlarınız değişivermiş (nedeni çok önemli değil siz bir kontrol edin). Biosta genelde "sata controller mod" kısmı olarak geçmektedir, buradan AHCI modu geçerli ise Ide veya Compatibility olarak deneyip durumu gözlemleyin.

Bu uyguladıklarınızda çözüm olmamışsa ikinci aşamaya geçiniz. İkinci aşama bir kurtarma girişimi olmalıdı, bu mümkün oluyormu (mümkün derken kurtarma konsoluna giriş yapabiliyormusunuz veya elinizde bir kurulum cdniz mevcutmu mansında), olursa cdnizi takıp aşağıdaki adımları uygulamaya başlayın.

1- Bilgisayarınızı Windows 7 kurulum DVD'si üzerinden ya da WinRE diskinden başlatın.

BIOS : "Boot" Önceliğini Değiştirmek (Bilgisayarı DVD veya USB'den Başlatma)

2- Karşınıza çıkacak ekranda Windows 7 kurulumunu başlatabilmek için herhangi bir tuşa basın. (Alttaki resim)

Eğer bunu 8 saniye içinde yapmazsanız Windows normal olarak başlatılır.Ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalırsınız.

3- Dil seçeneklerini yapılandırın ve İleri deyin. (Alttaki resim)

4- Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.

5- Onarmak istediğiniz işletim sistemini seçin ve İleri'yi tıklatın.

6- Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde Başlangıç Onarımı'nı tıklatın.

7- Şimdi Başlangıç Onarımı çalışmaya başlayacak

8- İşlem tamamlandığında Son tuşuna basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Bilgisayarı Windows 7 DVD'si ile başlatma ve Başlangıç Onarımı video anlatımı aşağıda mevcuttur.

Video Anlatım

Bu işlemi denediniz veya denemeniz çeşitli nedenler ile mümkün olamadı, ancak sonuç olumlu değil ve sıkıntınız düzelmedi. bu durumda aşağıdaki durum söz konusu olabilir.

1. Hdd niz sizi terk etmek üzere veya terk etmiş ama sizin haberiniz yok. Bilgisayarınızı kurtarma konsolu ile açıp "chkdsk c:/f/r/i/c komutunu kullanın. Okunamayan yüzey tamiri için Hd Regeneratör (ancak full sürümü onarım gerçekletirir unutmayın) ile diskinizi taratıp kurtarmayı deneyebilrisiniz. Her şeye rağmen bir düzelme yok ise yeni bir hdd almanız gerekecek gibi görünmekte.

EDIT: Microsoft online destek ekibinin sorun karşısındaki yaklaşımı ise;

Step 1

Perform chkdsk which will repair the bad sectors of the hard drive.

To do this, follow these steps:

1. Click Start, click All Programs, click Accessories, right-click Command Prompt, and then click Run as administrator.

2. Type chkdsk/ f, chkdsk/r, chkdsk/i, chkdsk/c in the commands listed below i.e. (/f, /r , /i, /c).

Step 2

Try to load BIOS to default and check if you have similar issue.

Step 3

I would suggest you to rebuilt BCD. To do this, follow these steps:

To run the Bootrec.exe tool, you must start Windows RE. To do this, follow these steps:

Put the Windows Vista or Windows 7 installation disc in the disc drive, and then start the computer.
    Press a key when you are prompted.
    Select a language, a time, a currency, a keyboard or an input method, and then click Next.
    Click Repair your computer.
    Click the operating system that you want to repair, and then click Next.
    In the System Recovery Options dialog box, click Command Prompt.
    Type Bootrec.exe, and then press ENTER.

8. Type bootrec /RebuildBcd , and press Enter.

For more information refer the link given below:

How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows

http://support.microsoft.com/kb/927392

Şeklinde. Deneyenler olumlu bir sonuç alamamış olsada sonuçta sistem üreticisinin sorun karşısındaki önerisinide uygulamakta fayda vardır... Normalde Türkçeye çevirip öyle yazmak gerekir ama ben gerek görmedim.

Öncelikle tavrına sebep olan kusurlarım yüzünden özür dilerim.Fazla vaktim yoktu öyle yazdım işte.Yardımın içinde teşekkür ederim.
    1. yol sayesinde bilgisayarımı açabildim.
    Aynı hatayı ertesi günde gördüm gene usb leri çıkararak açtım ve oldu.
    Sanırım kasada bir sorun var.En yakın zamanda teknik servise gönderirim.
    İlginiz için teşekkürler iyi forumlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.