Şimdi Ara

Windows beklenmedik kapanma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, core i7 2600 işlemcili bir masaüstü topladım, sistemi kuralı biriki hafta oluyor ve bu süre içinde 3 defa bluescreen hatası ile karşılaştım, pc mavi ekran hatası verip kapatıyor, sorun detayları şunlar

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.4
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 50
    BCP1: FFFF988008F17768
    BCP2: 0000000000000000
    BCP3: FFFFF8800F1C4317
    BCP4: 0000000000000007
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\091411-10420-01.dmp
    C:\Users\user\AppData\Local\Temp\WER-12916-0.sysdata.xml

pc bileşenleri şunlar:
    core i7 2600 işlemci
    MSI H67MS-E23 1333MHz anakart
    2x2 team 1333 mhz ddr3 ram
    gigabyte kasa + 420 watt psu
    MSI gts450 ekran kartı

hata verince mavi ekran üzerinde fiziksel bellek dökümüne başlanıyor diyor ve yüzde sayıyor ve kapanıyor,
    tekrar açınca da windows beklenmedik şekilde kapaandı diyor.
    ben ekran kartından olduğunu tahmin ediyorum,
    hatta bir keresinde pc yi kapatırken mavi ekran verdi ve kapandı.

• hatayı verdiğinde ekranın en altında 0x0000 benzeri kodlar olacaktır onları yazarsanız yardımcı olabilirim.
  • olay görüntüleyicide şu kodlar var

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı.
    Yapılan hata denetimi: 0x00000050 (0xffff988008f17768, 0x0000000000000000, 0xfffff8800f1c4317, 0x0000000000000007).

ram test programı memtest86 ile test yaptım, test baya uzun, bir noktada kesnek zorunda kaldım ama yarım saat içinde 200 binin üzerinde error görüntülendi, galiba sorun ramlerden.
  • Ramlerini tek tek deneyerek hangisinde arıza olduğunu bulabilirsin. Ayrıcahttp://forum.donanimhaber.com/m_4410613/mpage_1/key_/tm.htm bu konuya yazarsan yardımcı olabilirler.
  • 200000üzeri hata vermesi normal değilmiş, bazı ramlarda sıfır hata veriyormuş, ramleri hemen iadeye geri gönderdim, yeni gelecekleri deneyeyim bakayım.
  • Yeni ramler geldi ve test ettim, sıfır hata çıktı, hatalı ramlar team marka, hepsiburada dan almıştım, şimdi iade formu doldurdum cevap vermelerini bekliyorum, yeni ramlar ise kingston marka, ne demişler, bilindik markadan şaşma..........
  • bu üstteki mavi ekran hatasının birçok sebebi olabilir, her zaman donanım kaynaklı olmayabilir, son 2 aydır bende de aynı hata çıkmaya başladı ama bir windows 7 update (windows 7 güncelleştirmesi) sonrasında ve hemen hemen hergün bilgisayar mavi hata ekranı (BSoD) vermeye başladı.
    üstelik aynı hafta diğer bilgisayarım da aynı hatayı vermeye başlayınca olayın donanımla ilgili değil windows 7 (64bit) ile alakalı olduğuna emin oldum.
    sizde de son 2-3 aydır bu sorun sık sık karşınıza çıkıyorsa şu konu altındaki mesajımı dikkatlice okuyun ve uygulayın, hatayı veren program veya driver (donanım sürücüsü) vb. neyse onu bu şekilde tespit edebilirsiniz ve mavi ekran hatalarından kurtulabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_40427078/mpage_1/f_/key_1055//tm.htm#52491985

bol şanslar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ramlar değiştiğinden beri herhangi bir hata almadım, bu yöntemi bir kenarda saklıyalım, nasıl olsa bir gün gerekir, tşk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frender

ramlar değiştiğinden beri herhangi bir hata almadım, bu yöntemi bir kenarda saklıyalım, nasıl olsa bir gün gerekir, tşk...

evet mavi ekran hatasının yüzlerce sebebi olabilir, sizinki ram'lerden yani donanım kaynaklı sorun olmuş olabilir, ram'ler değişince sorun kalmadığına sevindim.
    fakat 1 ay öncesine kadar bir sorun olmayan pc'lerin hepsi birden (özellikle windows 7 64bit olanlar) mavi ekran vermeye başlayınca çoğu mavi ekranın hatasının arkasında microsoft güncelleştirmeleri olduğunu keşfettim o yüzden yabancı forumları da kontrol ettim ve mavi ekran mağdurlarının binlerce kişi olduğunu gördüm, henüz kimse kesin ve GENEL bir çözüm bulabilmiş değil (windows kaynaklı mavi ekran hatası için).
    bulduğum tek çözüm, bu üstte anlattığım ve bu windows güncelleştirmesi sonrası sorun çıkarmaya başlayan dosya, program, sürücü vb. neyse onu tespit etmeye yarayan yöntem.
    o çakışan dosya, program, sürücü vb. ne ise onu tespit edip kaldırınca sorun düzeliyor (windows kaynaklı mavi ekran hatası için). fakat insanlar para verip aldıkları programı neden bilgisayarlarından kaldırmak zorunda olsun ki?? Buna soruna sebep olan microsoftun yeni bir güncelleme, yama ile çözüm bulması şart çünkü windows alırken de yüzlerce dolar para ödüyoruz, bu şekilde hatalar yapmamalı microsoft.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.