Şimdi Ara

Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
735
Cevap
5
Favori
336.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son Güncelleme Tarihi : 27 Ekim 2013 Pazar

Arkadaşlar çok uzun bir süre hazırladığım yazılarla yardımcı olmaya çalıştım. Ancak işletim sistemlerinin güncelliğini yitirmesi ile birlikte yeni çalışmalar yapmak gerekiyor.

Fırsat bulabilirsem konuları yeniden güncelleyeceğim.
    Claros Yazılım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenflash -- 10 Mayıs 2021; 21:13:7 >

• dostum güzel bir fikir umarım kalıcı ve etkili olur çalışmalarınız.. bazen o/c yaptığımda oyunlar kilitlenmeler yaşıyor ve sistem resetleniyor açtığımdan ise "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı" mesajı alıyorum ve ekte minidmp vs bi takım dosyalar oluşturuyor bunlar ne anlama geliyor bilmiyorum tam olarak mesela...
  • hocam öncelikle yaptığın o/c denemelerinin vereceği performans sistem bileşenleriyle alakali.Bu nedenle sistemin stabilitesini bozacak denemeler yaptiginda sistem belki acilabilir.Ancak bu yüklenme sirsasinda birtakim suruculer tam olarak yuklenemez.

ve kullanıcıyı senin belirttigin gibi bir hata mesajıyla uyarır.Bu mesaj bir nevi "beni cok zorladin.Stabilite saglayamayabilirim" anlamindadir.

Iste o minidmp ve sysdata.xml eklentileri de kullanıcıya bir cesit hata raporu vermektedir.Bu raporlarin analizi ile tutarsizligin sebebi bulunabilir.

Bu arada Iyi dileklerin icin tesekkur ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenflash

hocam öncelikle yaptığın o/c denemelerinin vereceği performans sistem bileşenleriyle alakali.Bu nedenle sistemin stabilitesini bozacak denemeler yaptiginda sistem belki acilabilir.Ancak bu yüklenme sirsasinda birtakim suruculer tam olarak yuklenemez.

ve kullanıcıyı senin belirttigin gibi bir hata mesajıyla uyarır.Bu mesaj bir nevi "beni cok zorladin.Stabilite saglayamayabilirim" anlamindadir.

Iste o minidmp ve sysdata.xml eklentileri de kullanıcıya bir cesit hata raporu vermektedir.Bu raporlarin analizi ile tutarsizligin sebebi bulunabilir.

Bu arada Iyi dileklerin icin tesekkur ederim.

rica ederim dostum biz kullanıcıların bu gibi konularda ileri düzey bilgi sahibi arkadaşlara ihtiyacı var, buda bir uzmanlık alanı şimdi işteyim evdeki bilgisayarımda olsaydım gelen hata mesajlarını analiz etmen için sana yollardım en azından sorunu öğrenmiş olurdum donanımsal yada yazılımsal olarak...

• ben analiz takımına katılabilirim
  • güzel düşünmüşsün umarım burda mavi ekrandan kafayı yiyen arkadaşlar sorunlarının cevaplarını bulurlar...

(inşallah kimse mavi ekran görmez :) çok moral bozan bişey yaw)
  • saol ii çalışma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mavi ekran analizi yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sevdim bu işi
  • bende analiz takımına katılmak istiyorum pc yi iyi derecede biliyorum
  • evet arkadaslar desteginiz icin tesekkurler..Analiz takimina katilmak isteyen arkadaslara gerekli bilgileri yarin iletecegim.
  • Enson Nero 7 premium'u yükledikten sonra bir kaç kez mavi ekran çıktı karşıma.
    Ama benim Windows dizininde "minidump" diye bir klasör yok.
    Bir yerde hatamı yapıyorum acaba?
  • Çok iyi bir fikir... Bence bir an önce üst konu yapılmalı...
    Mavi ekran hatası xp yi ilk yüklediğimde oluyordu... Ancak başka bir xp yükleyince bir dha olmadı... Olurasa yardımınızı isterim...
    Böyle bir şey düşündüğünüz için teşekkür ediyorum...
  • @M_U_S_T_A_F_A

quote:

Böyle bir şey düşündüğünüz için teşekkür ediyorum...
    Ben de göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederim.Mutlaka yardımcı oluruz bir sorunla karşılaşırsanız.

@foxfo

quote:

Enson Nero 7 premium'u yükledikten sonra bir kaç kez mavi ekran çıktı karşıma.
    Ama benim Windows dizininde "minidump" diye bir klasör yok.
    Bir yerde hatamı yapıyorum acaba?

Öncelikle Kullandığınız işletim sisteminin XP olduğunu varsayarak yapmanız gerekenleri yazmak istiyorum

Masaüstünde Bilgisayarim ikonuna sağ tıklayın>Özellikler>Gelişmiş>Başlangıç ve Kurtarma Seçenekleri Menüsünden Ayarlar bölümüne girin orada alt kısımda Sistem bir hatayla karşılaştığında Windows XP'nin bir log tutup tutmadığını görebilirsiniz.

Ilk iki secenekteki kutucukları işaretleyin.Üçüncüsünü işaretlemeyin.Böylece sistem mavi ekran verdiğinde hata mesajını not alabilirsiniz.

Debug (Hata ayıklama) menusunde ise Small ya da Kernell memory dump secili olsun

Dump dosyasinin tutulacagi bolum olarak da %SystemRoot%\MEMORY.DMP seçili olması gerekiyor.Yani mavi ekran alırsanız hata logları C:\Windows\Minidump klasöründe olacak...

Bu anlattıklarımı Windows XP kullandığınızı ve sisteminizin C Partition'unda kurulu olduğunu varsayarak anlattım.Umarım yardımcı olur.Ilginiz için teşekkürler.

• teşekkürler butür hatalar benimde başıma gelmişti.Öğrenmem iyi oldu
  • up
  • @greenflash dostum çalışmalrın ve yardımların için teşekkürler. Ancak bizim gibi PC den az anlayan ve mavi ekranla sürekli karşılaşan üyeler için bir yardım yapacakmısınız.

Mesela ben nete bağlanmak için masaüstündeki ADSL (Alcatel)iconuna tıkaldığımda 3 bağlanmanın 1-2 sinde mavi ekranla karşılaşıyorum. "BUGCODE_USB_DRIVER" hata mesajı ile karşılaşıyorum. Tanıdık bi arkadaşa danıştığımda format atmam gerektiğini söyledi. Bundan önce başka çözüm varmıdır. Birde format atmayı bilmiyorum ve yüklediğim bir çok prog. uçacak. Bazılarını geri yükleyebilirim ama bazıları ise sitelerden indirdiklerim.

Birde format atmadan önce kayıtlı prog.lar, dosyalar için kayıt, kopyalama bilgiyi depolama gibi formattan önce pratik ön hazırlıklardanda bilgi verebilirsen memnun olurum.

Hiç olmazsa bizlerede bu konuda yardımda bulunursunuz.

Teşekkürler

• quote:

@greenflash dostum çalışmalrın ve yardımların için teşekkürler. Ancak bizim gibi PC den az anlayan ve mavi ekranla sürekli karşılaşan üyeler için bir yardım yapacakmısınız.

Elbette hocam bildigimiz bir konu olursa ve zamanımız olursa elimizden geldiğince yardımcı olacağız.

quote:

Mesela ben nete bağlanmak için masaüstündeki ADSL (Alcatel)iconuna tıkaldığımda 3 bağlanmanın 1-2 sinde mavi ekranla karşılaşıyorum. "BUGCODE_USB_DRIVER" hata mesajı ile karşılaşıyorum.

Öncelikle Microsoft bu tür problemlerde en güncel Service Pack'leri yüklememizi tavsiye ediyor.

REFERANS

Arkadaşım ayrıca 1.mesajımı baştan sona okursan ve bana sistemindeki dump dosyalarını yollarsan analizi yapıp sana sonucu bildirebilirim.

Ancak öncelikle Servis Paketlerini güncellemeni tavsiye ediyorum.Ayrıca sistemindeki USB aygıtlarını buraya tek tek yazarmısın?

• yürü be green kim tutar seni..
    seni microsoftuntürkiye temsilciliğine aldırcaz

bende bi linux takımımı kursam acep
  • quote:

green dostum benim sorunum web cam de msn e giriyorum benim kamerayı tıkladığımda makine reset atıyor tabii atmadan mavi ekran
    driverları yeniden kurdum ne gerekiyorsa yaptım ama olmadı bu dmp dosyalarını sana nasıl gönderebilirim

C:\Windows\Minidump klasörüne gidip oradaki dosyaları bir zip dosyasına ekleyip foruma ya da Rapidshare'e aktardığın takdirde sana yardımcı olacağız.Ayrıca MSN sürümün ve kamera markanı da yazarsan diğer kullanıcılar için de referans olacaktır.
  • dostum topiği gördüm ve iştahım kabardı.. modlardan bunu üst konu yapmalarını rica ediyorum..Eğer işe yararsa bence bu forumda yapılmış en faydalı çalışmalardan biri olacaktır. Eve gidince söylediğin dosyaları sana iletmeye çalışıcasm.. 1,5 senedir mavi ekran sahibi biri olarak neler hissettiğimi anlıyosunuzdur heralde..

Umarım çözümünü buluruz..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.