Şimdi Ara

Windows Ağında IP Havuzu Ayarlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows internet bağlantı paylaşımı üzerinden IP dağıtımı yaptığım bir yer var. Sistemde 50 adet AP çalışıyor. Bu AP lerin kontrolü için mecburen aynı ip aralığında olmaları lazım. Ama DHCP 'nin 1-200 arası IP dağıtmasını istiyorum. 200-254 arası olan aralığı cihazlara vereceğim. Windows'un ( XP PRO SP3 ) İnternet bağlantı paylaşımında bunu ayarlamanın bir yolu varmıdır ?

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

• Burada anlattığına göre registry değişikliği ile IP Range'i değiştirebiliyorsun ama 98 ve millenium'da destekliyormuş. XP'de de çalışabilir belki denemek lazım.
    O kadar cihazın olduğu yerde ICS neden kullanıyorsun onu anlamadım yanlız, bi tane ucuz router işi görür.
  • Dhcp 'de dağıtılan ip scope'nin özelliklerine girerseniz o bölümde dağıtılan ip aralığını belirleyebilirsiniz.
  • Ortamda ICS kullanman bukadar cihaz varken mantıksız bence.. Xp üzerine virtual pc kur ve server sistem kurup bir dhcp server kurulumu yap. Oradan Dhcp scope özelliklerinden ip aralığını 2-200 ver .. AP ler üzerinden dhcp servisi varsa kapalı tut.. Ap lerin ip adreslerinide zaten elle ayarlıyorsun.. 50 tane AP varsa kaçtane Client vardır :)

İlerde sistemin genişleme ihtimalini düşün bence ve Subnetting uygula.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScanServ
    Dhcp 'de dağıtılan ip scope'nin özelliklerine girerseniz o bölümde dağıtılan ip aralığını belirleyebilirsiniz.

XP'de DHCP scope ayarlarnin nerede oldugunu soyler misin acaba?
    Herhangi bir harici yazilim yuklenmesi disinda boyle bir opsiyon yok diye biliyorum.

Kumandan kullandigin programin DHCP ayari varsa oradan bu istedigin adresleri exclude edebilirsin ki
    programda bu ayarin olup olmadigini bildigine eminim. Bunun disinda istedigin ip'leri cihazlara manuel olarak
    verdigin takdirde sunucunun kullanimda olan IPleri atamamasi gerekli.

Bunun da disinda tek IP blogunda 50 adresi APler icin kullandiginda yuksek kullanici sayisina sorun cikacagininda
    farkinda oldugunu dusunerek 2,3 hatta 4 IP blogunu birlestirdigini dusunuyorum. Bundan mutevellit XP den
    vazgecmen, router, layer2 switch ya da bir DHCP yazilimi ile bu sorunu cozmen gerektigi kanaatindeyim.

• Birçok yöntem uygulanabilir ama kurulu sistem üzerinde fazladan zaman kaybet istemedim ki vakit-nakit durumu sözkonusu olunca bu çözümün dışına çıkmak istemedim. Sorunu hallettim, yinede paylaşım için teşekürler.

http://corporate.weird-solutions.com/products/dhcp-turbo.html

Windows Ağında IP Havuzu Ayarlama ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 12 Aralık 2009; 16:59:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.