Şimdi Ara

Windows açılırken 'ACPI.sys' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır windows 7 kullanıyordum -sorunsuzca- ancak dün bir problem oldu ve windows açılmadı. Açıkçası hata koduyla bile ilgilenmeden bilgisayarı güvenli modda başlattım ve "diskte hata denetle" seçeneğine tıklayarak sıradaki restart'ta normal yoldan windows'a ulaştım. Durumun ciddiyeti olduğunu düşünmediğimden hiçbir dosya yedeklemedim. Kullandım ve işim bitince kapattım. Ancak bir daha bilgisayarı açtığımda bir hata aldım. "winload.exe" hatası, güvenli mod deyince hata "ACPI.sys" hatasına dönüştü. Yine girmedi. Sonra windows cd'si ile repair denedim ama olmadı.

Şuan bilgisayarda iki HDD var. Birisi sata2 ile bağlı olan (windows burada kurulu) asıl harddiskim, diğeri de ide kablosu ile bağlı olan ikinci harddisk. Sonra asıl harddiskimdeki bazı dosyaları kurtarabilirim düşüncesiyle ikinci harddiske de yeni bir windows kurdum. Ancak windows açıldığında, ilk hdd'yi görmüyor. Boot'dan kontrol ediyorum ve durum şöyle: İlk hdd gözükmüyorsa, yeni windows açılıyor. Eğer ilk hdd gözüküyorsa, yeni kurduğum windows dahi açılış ekranında kilitleniyor.

Eskiden kurulu olana da hala girilmiyor ve "winload.exe" "ACPI.sys" hataları devam ediyor.

En azından bazı hayati dosyalarımı kurtarabilecek kadar yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yoksa harddiski şimdiye çöpe atardım ama çok önemli dosyalarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdnctr -- 24 Şubat 2013; 18:42:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.