Şimdi Ara

Windows 8, windowx 8.1 den windows 7 ye balıklama atlamak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Windows 8, windowx 8.1 den windows 7 ye balıklama atlamak!


    Windows 8, Windows 8.1 den Windows 7 sistemine geri kaçmak..



    Huzurlu mutlu ve de bir o kadar da neşeli şekilde Windows 7 kullanıyordum. Reklamlar da Windows 8 gördüm. Seri çalıştığı her video da kendisini gösteriyorduki bende bir heves başladı. Dedim şu windows 8 deniyim sanal makinede. Daha sonra performansa ve sanalda da olmasına rağmen zınk diye açılıp zınk diye kapanması vs.. programların kullanışı mağaza programları çok güzel çalışıyordu. Dedim ki içimden gerçek sisteme kurayım. Kurdum da.
    -Asus P5Q Anakart,
    -İntel E8400 CPU (2 çekirdek 3GHz)
    -4 GB kingistone rem
    -Asus GT9800 Ekran kartı (http://youtu.be/9BjNESTTZjk yumurta kayganası yapıyorlar)
    -Samsung 500 GB HDD
    -OCS Vertex 3 60 GB SSD
    -Skystar PCI 2 Uydi karti
    650 Watt Güç Kaynağı
    vs..


    Çok güzel şekilde kuruldu Windows 8 ssd olunca her şey 6 dakikaya sığdı. Açıldı sistem baktım aygıt yöneticisine bir skystar uydu kartını yüklememiş. Güzelce herşeyini yükledim. Tıkır tıkır yüklendi ve tıkır tıkır çalışmaya devam etti. Bu arada rutin programlarımı kurdum ve kullanmaya devam ettim.
    Bilgisayar çok seri şekidle açılıp kapanıyor performans güzel derken bitmek bilmeyen mağaza sorunları ki bu arada windowsu kkorsan yöntemle etkinleştirmedim. Ben kullanmaya devam ettikçe güncelleme geldi durdu. 60 GB SSD de 15 GB yer kaldı. Kaldı ki benim hemen hemen tüm programları portable olarak plakalı sabit diskte duruyor. Güncelledi durdu. Metro için yeniden formatladım. Tekrar aynı sorun. MSDN kopyasıyla denemeye devam ettim etmesine ama yok. Sorunlara devam. İki sanal makina açtığımda 3 cü makinada w7 den sorunsuz kullanırken w8 de yavaşlama oldu bariz şekilde.
    Devam ettim kullanmaya erindim tekrar tekrar kurmaya ki bu arada windows 8 sürkli olmasada Etkinleştirin dedi durdu. Sabrettim derken Windows 8.1 güncellemesi çıktı ben bekliyorum ki XP, Vista ve Windows 7 de ki gibi paket halinde indirip kurucam zannederken birde öğrendimki normal distro şeklinde aynı Apple gibi. Arkadaş sen microsoft şirketisin dosya yapın veya hiyerarşin tek dosya temelli değil ki. dll dosyaları içine dll dosyası atan yapın var. Apple sistemi ise tek dosya hiyerarşisinde. Senin gibi bir dll kütüphanesine ellibin türden dosya sığdırmıyor. Sende bir framework yapısı varki elere şenlik vs... Neyse bismillah dedim yükledim Windows 8.1 güncellemesini ki
    ohooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.... Yani bir şey derdim de bu kadar da olmaz dedirtti neyse...Microsoft

    Neyse bir zahmet kurdum dedim ki içimden windows 8 değilde windows 8.1 sürümünü windows 8 diye çıkartmaları gerekirdi. Anlayacağınız arkadaşlar Microsoft şirketine Apple işletim sistemi hiyerarşisi hiç yakışmadı. Yap boyutu ne olursa olsun SP1 paketi **** paşa paşa yükleyelim sisteme. Ama yok Microsoft en iyi yaptığı şeyleri tekrardan mahvetme kahretme0 üstüne basma, canını çıkarma, hadi ordan bea dedirtecek yeniliklere hız katmadan devam ediyor. Bu işi işletim sistemi yapısal olarak baştan aynı Apple gibi dizeny edilseydi bu gün rahat rahat uygulama başlatılamadı hatalarına boyutu işletim sisteminden büyük güncelemelere gerek kalmazdı. Her adımda internet olmasıda cabası. Microsoft şirketinin bu Framework ile alıp veremediği nedir bilmiyorum. Windows 8 kuruyorsunuz. Sürücü yükleyeceğim mesela dur diyor framework 3.5 lazım. framework 4.5 indirtiyor diyor ki bu paket 3.5 de içerir vs... İnternetim olmasahttp://youtu.be/Ss7CCQa9dGE ....

    Zaman geçti ben bilgisayarı kullanmaya devam ettim. Bu arada Windows 8 de ve Windows 8.1 de bilgisayarı başlatırken skstar pci 2 kartım sürücüsü nedeni ile hatalı başlattı :( ikonlu ekran geldi onu söylemeyi unutuyordum az kalsın. Sizin anlayacağınız:
     Windows 8, windowx 8.1 den windows 7 ye balıklama atlamak!


    Sonra en son windows 8.1 deki bu fare takılması olayı şapka çıkarma, havlu atma ne bileyim kalkıp bir kahve yapıp içmeye sevketti.


    Tam takım rutin kullanımda Wİndows 8 ve Windows 8.1 879 MB rem kullanıyordu bilgisayarı rahat bıraktığımda.
    Fakat Windows 7 de bu kullanım 1.300 MB civarında.

    Bu arada sadece ses kartı , ekran kartı ve skystar pci kart kurdum sisteme. NIS 2013 de var. Oldum olası sisteme özen gösteririm.

    Ve konumu bilgisayar duası ile bitiriyorum. Bilgisayar Duası



    Şu an Windows 7 kullanıyorum. Rahat rahat huzurlu şekilde..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turhill -- 18 Kasım 2013; 4:17:06 >







  • Hocam valla hiç okumadım bu ne yaw..
  • Windows 8.1 den 7 ye veri kaybı yaşamadan nasıl döndün ? D diskini falan koruyabildin mi hocam
  • Sanal makinede hazırladığım install.wim imajıyla ssd de 5 dakika sürmedi masaüstünü görmem. DVD den değilde usb ve sabit disk kullanmak çok daha fazla sürat katıyor. Size tavsiyem bu yönde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.