Şimdi Ara

Windows 8 ile Windows 7 arasındaki farklar... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
25.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşım windows 8 şu anda tam bir hüsran diyebilirim 2 gündür kullanıyorum programlarla uyumluluk sorunları var. donanımlarıda tam desteklemiyor mesela. açılış hızıda sadece 10 sn daha hızlı kapanış hızına 4 sn dah ahızlı bu kadar fark var.
  • win95 daha iyidir win8 den
  • arkadaşlar windows 8 berbat hiç kullanīşlı değil ilk yüklediğimde bilgisayarı kapatmak için 15-20 dk dolaştım konu başında windows 7 den daha kullanışlı olacak denmiş ama alakası yok. bi arkadaşta söylemiş zaten win95 win8 den daha güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 8 windows 7 ye yüklendiğinden dolayı bazı dosyalar kısıtlanıyor uygulama kalitesini düşürüyor çünkü daha windows 8 tam olarak istenildiği noktaya gelemedi ve türkçe seçeneği de yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frukofurkan0699

    windows 8 windows 7 ye yüklendiğinden dolayı bazı dosyalar kısıtlanıyor uygulama kalitesini düşürüyor çünkü daha windows 8 tam olarak istenildiği noktaya gelemedi ve türkçe seçeneği de yok

    katılıyorum
  • yeni bir vista olayı mı diyorsunuz yani?
  • Yeni bir ürün çıktığında maalesef hep böyle değişime direnen insanlar oluyor. ileri sürülen bahanelerin çoğu kullanım alışkanlığına bağlı özellikler. Elbette bazı kullanım alışkanlıklarımız değişecek. bu illaki kötü olacak anlamına gelmez. istemeyen kullanmasın (şimdilik). Windows 8 in görünüş olarak windows 7 den fazla farkı yok. Değişen en önemli şey başlat menüsü (Metro). O da kullanımına alıştıktan sonra diğerlerinden daha kolay. En fazla 1-2 tıklamayla neredeyse istediğiniz her programa simgeye ulaşabiliyorsunuz menüler arasında kaybolmuyorsunuz. Simgeleri istediğiniz gibi guruplandırabiliyorsunuz, öne dizebiliyorsunuz. win7 de masaüstü simgelerle doluydu, win8 de metro sayesinde hepsine daha rahat ulaşabiliyorum. Masaüstü tertemiz.

    ilk çıktığından beri kullanıyorum. Bazı donanım sürücüleri eksik olduğu için şimdilik bazı problemler olabiliyor. piyasaya sürüldüğünde bu eksiklik de kapanacaktır.
    - Denediğim pek çok oyundan Win7 de çalışıp, Win8 de çalışmayan hiç olmadı.
    - Açılması ve kapanması Win7 den belirgin şekilde daha hızlı.
    - Ayrıca, pencere menüleri, dosya kopyalama pencereleri, Sanal DVD sürücü (daemon tools'a artık gerek yok) gibi özellikleri gayet güzel.




  • bence win7 yii hala gelistiremediler. vista tambi rezalettii. su 32 bit inde ram destegini buyutse.. 64 bitle ugrasamiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 9 esas işletim sistemi olacak bu Windows 8' in akıbeti aynen Windows ME ve Vista gibi olacaktır... Bir arkadaş windows 95 bile bundan iyidir demiş ben de katılıyorum...
  • Windows 8 i kurdum bazı oyunlar kasar oldu, şu derecelendirmeyi yaptım puan olarak grafik kalitesi 0.2 azalmış, ekran kartının güncel olmadığını düşünüyorum ismi değişti çünkü onu yüklüyorum güncel diyor anlamadım bazı programlar çalışmıyor tekrar windows 7 ye dönsem mi acaba ?
  • ya konu baya eski ama kücük bi arastırma yaparken denk geldi okudum ve gerçekten millet olarak ne kadar aciz olduğumuzu gördüm. adamın kıyaslamasına bakar mısınız xp de DNS değiştirmek gibi bi özelliğe ulaşabilirlik daha kolay olması nedeniyle XP yi 7 den üstün görüyor. gerçekten bi elektronikçi ve yazılımcı olarak üzülüyorum..bi kere win 7 ve xp nin işlem hızına hızına bakarsan aradaki farkı kısaca görebilirsin. şimdi dersin ki gözümle goremeyecegim kadar bi fark var. sana söyle diyeyim matlab gibi agır bir programlama dili kullanmıs olsan arasındaki farklı gercekten görebilirsin... ikinci olarak xp den vistaya dönen oldugunu dusunmuyorum ( vista tamamen bi hayal kırıklıgıydı ki bununda bi nedeni var) bu yuzden de win 7 arayüzü bazı arakadaslara agır gelmiş olabilir. (sunuda söyleyeyim win 7 kullanmıyorum tercihim mac osdur)fakat win 8 elime gerekse kesinlikle kuracagım..

    2. olaya geleyim Xp den sonra vista hayal kırıklıgı oldu diyen arakdaslar evet öyleydiş buna itiraz eden olamaz olmaz. kafat burda unuttugunuz bişey var vista ilk cok cekirdekli işlemcilere ait işletim sistemidir ve eksiklerinin olmasının en büyük nedeni budur. nasıl yani xp cift cekirdekde calısmıyormu diyeceksinizdir. çalışıyor fakat bagımsız olarak calısamaz buda işlem hızından feragatiniz demektir.. win 7 ile cok cekirdekli işlemci sorunu tamamen ortadan kalkmıstır. win 7 ile bu sorunu kaldıran bir şirketin win 7 ile kusurlarla getirilen dokunmatik yüzey duyarlıgını win 8 de cok üste tasıdıgının farkındayım.


    verdigim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim




  • aktif windows 8 kullanıcısıyım bence ne belirgin fark hız farkı olmuş.Ana Ekran ve başlat olmaması zaten başlı başına tablet için yapılmış. Hız gerçekten iyi ama bilgisayar açılma ve kapanma hızları çok iyi daha birçok uygulama gerçekten hızlı.
  • win 8 fazlalik metro arayuzu ve hizli kapanma aslnda hizli kapanma degil uyku modu anakartimda gomulu THX ses sistemi guncelleme yaptigim halde calismadi win 7 birakip gecmeye gerek yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forever Win7

    8 çok saçma geliyo bna..


  • win 7 geri dondum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar win7 kullanıyorum win 8 e geçmelimiyim , oyunlarda falan performans artarmı ?
  • 12. ISO dosyalarını bağlayın

    Windows 7, ISO dosyalarını diske yazabiliyor ancak Windows 8, ISO'ların içeriğini de görüntüleyebiliyor. Bir imaj dosyasına sağ tıklayıp "Mount"u seçmeniz yeterli. Yeni sanal bir disk, Windows Gezgininde görünür hale gelecektir. Artık onu normal bir disk gibi kullanabilirsiniz.

    13. Dosya kopyalamayı duraklatın



    Windows'da bir kopyalama işlemini başlattığınızda onu bitene kadar beklemek zorundasınızdır. Ancak Windows 8'de bu değişiyor. Yeni dosya kopyalama iletişim kutusu, sahip olduğu küçük duraklatma düğmesi sayesinde bir süreliğine işiniz çıktığında kopyalamayı bekletmenize izin veriyor.


    bunların haricinde birde hızlı açılmak var ama başkada ilgimi çeken birşey yok.

    Tablet kullananlara hayırlı olsun.Masaüstü için konu gereksiz.
    Bu arada xp'ciler için konuşuyorum,ne çabuk unuttunuz virüslerle kanlı bıçaklı olduğunuzu! ne çabuk unuttunuz formatın büyük bir kurtarıcı olduğunu xp zamanında.!
    kısa bir süre vista kullandım,resmen bilgisayarları son damlasına kadar sömürüyordu,sanki bu bilgisayarda yanlızca ben çalışırım demek ister gibiydi :)
    uzunca bir süredir w7 kullanıyorum,tek formatım x64'e geçiş için olmuştur,hatta öyleki gereksiz bulduğum için geri yükleme dosyalarını bile tutmuyorum,geçen gün arkadaşın pc'sine format atarken hatırladım bu işlevi,hey gidi günler hey.
    ve w7 ye geçtiğikden 2 ay sonrasında antivirüs vs programların hepsini sildim,senelerdir bu şekilde kullanıyorum.
    bide şu bex ve appcrash lar olmasa dört dörtlük bir sistem.dns ayarı değiştirmek gibi şeyler ise beni bağlamaz,ben bulur değiştiririm.
    yazının başında söylediğim gibi,TABLETİ OLANLARA HAYIRLI OLSUN.




  • Win8 de artı olarak gözterilen pek çok özellik MAc sistemlerde zaten halihazırda var. Adam olsunlar önce
    1) Registry sorununu
    2) Aynı anda açılan uygulamaların birbirini kilitleme sorununu
    3) mac sistemlerdeki gibi program silmeleri 'çöpe at' komutuyla halletsinler.

    yok bunları halen yapamıyorlarsa şirketi ya apple'a satsınlar ya da orjinal yazılım alın ama yine de sürünün demesinler
  • win 8.1 mi yoksa win 7 mi üzerinde çok fazla kaldım b türlüde doğru düzgün kafamda hangisini kurayum net bişey otutturamadım win 8.1'de oyunlarda nasıl bilen var mı ? program çalışmalarnda falan nasıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnverPasha

    win 8.1 mi yoksa win 7 mi üzerinde çok fazla kaldım b türlüde doğru düzgün kafamda hangisini kurayum net bişey otutturamadım win 8.1'de oyunlarda nasıl bilen var mı ? program çalışmalarnda falan nasıl

    Windows 7 64bitlik ultimate isletim sistemini tavsiye ederim hem oyun acisindan hem performans ayrica 8e gore daha pratik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.