Şimdi Ara

Windows 8.1 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , işletim sistemini Windows 8 iken Windows 8.1'e güncelledim. Ama hiç memnun kalmadım. Metro arayüzünde arama yaparken işlemci zorlanıyor, touchpad driverı doğru düzgün çalışmıyor falan. bu yüzden ben bilgisayarı yenilemek veya fabrika ayarına döndürmek istiyordum ancak "kurtarma ortamı bulunamadı, windows yükleme veya kurtarma medyasını takın ve bilgisayarınızı bu medyayla yeniden başlatın" diyor. disk yönetiminiden baktım kurtarma bölümü duruyor sizce sorun neyden kaynaklanıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 8.1'de "Kurtarma Ortamı Bulunamadı" Hatası

Windows 8.1 işletim sistemini kullanan kullanıcılar, "Kurtarma Ortamı Bulunamadı" hata mesajıyla karşılaşabilirler. Bu hata, işletim sistemini kurtarmak veya sıfırlamak için gereken kurtarma ortamı dosyalarının bulunmadığını gösterir.

Hataya Neden Olan Etkenler

• Kurtarma ortamı dosyalarının silinmesi veya bozulması
    • Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında Güvenli Önyükleme'nin etkinleştirilmemesi
    • İşletim sisteminin bozuk olması

Hatayı Giderme Yolları

• Güvenli Önyükleme'yi Etkinleştir: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin ve Güvenli Önyükleme seçeneğini etkinleştirin. Bu, sisteminizin güvenli bir şekilde önyüklenmesine yardımcı olacaktır.
    • Kurtarma Ortamını Yeniden Oluştur: Microsoft'un resmi web sitesinden Windows 8.1 Kurtarma Ortamı Oluşturma aracını indirin. Aracı çalıştırın ve kurtarma ortamını bir USB sürücüye veya DVD'ye oluşturun.
    • Sistem Onarımı Gerçekleştirin: Kurtarma ortamını kullanarak bilgisayarınızı önyükleyin. "Sorun Gider" seçeneğini seçin ve ardından "Gelişmiş Seçenekler"e gidin. "Sistem Onarımı" seçeneğini belirleyerek işletim sisteminizin onarılmasını deneyin.

Önemli Notlar

• Kurtarma ortamı dosyalarını silmediğinizden emin olun.
    • Kurtarma ortamını yeniden oluşturmadan önce tüm önemli verilerinizi yedekleyin.
    • Sistem onarımı başarılı olmazsa, işletim sisteminizi yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Bu adımları izleyerek "Kurtarma Ortamı Bulunamadı" hatasını gidermeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, teknik desteğe başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam bendede aynı sorun var çözüm bulabildiniz mi.
  • Servise gönderdim, tekrar medya dosyası atmışlar, düzelmiş olarak geri geldi ancak 100 lira para aldılar.

Bu uyumsuzluktan kaynaklanıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxaaxx -- 13 Nisan 2014; 23:05:20 >
  • 8.1 güncellemesi pek sağlıklı olmuyor. güncelleme esnasında kurtarma bölüntüsü hasar görmüş. bu noktada servis dışında bir çözüm kalmıyor. öncelikle servise muhatap kalmamak için recovery i yedeklemek gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufydc

8.1 güncellemesi pek sağlıklı olmuyor. güncelleme esnasında kurtarma bölüntüsü hasar görmüş. bu noktada servis dışında bir çözüm kalmıyor. öncelikle servise muhatap kalmamak için recovery i yedeklemek gerekli.

Ben onu yedeklemeyi de beceremedim.. En iyisi Windows 7 idi, yanında format cdsi falan vardı, ne diye biosa gömmüşler ki sanki recovery'i.. Laptop almayı düşünmüyorum bir daha.. Zaten sattım bilgisayarı çok şükür..
  • freedos alabilirsin

ayrıca recovery biosa gömülü değil hdd de.. biosa gömülü alan lisans anahtarı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 14 Nisan 2014; 17:36:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufydc

freedos alabilirsin

ayrıca recovery biosa gömülü değil hdd de.. biosa gömülü alan lisans anahtarı...

Sonuçta kastettiğimi anladın.

Freedos alınca da driverlar yüklü olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Win 7 ses sistemi problemi(7.1)
    16 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabiki karar senin benimki sadece fikir kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.