|
Windows 8.1'de "Kurtarma Ortamı Bulunamadı" Hatası
Windows 8.1 işletim sistemini kullanan kullanıcılar, "Kurtarma Ortamı Bulunamadı" hata mesajıyla karşılaşabilirler. Bu hata, işletim sistemini kurtarmak veya sıfırlamak için gereken kurtarma ortamı dosyalarının bulunmadığını gösterir.
Hataya Neden Olan Etkenler
- Kurtarma ortamı dosyalarının silinmesi veya bozulması
- Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında Güvenli Önyükleme'nin etkinleştirilmemesi
- İşletim sisteminin bozuk olması
Hatayı Giderme Yolları
- Güvenli Önyükleme'yi Etkinleştir: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin ve Güvenli Önyükleme seçeneğini etkinleştirin. Bu, sisteminizin güvenli bir şekilde önyüklenmesine yardımcı olacaktır.
- Kurtarma Ortamını Yeniden Oluştur: Microsoft'un resmi web sitesinden Windows 8.1 Kurtarma Ortamı Oluşturma aracını indirin. Aracı çalıştırın ve kurtarma ortamını bir USB sürücüye veya DVD'ye oluşturun.
- Sistem Onarımı Gerçekleştirin: Kurtarma ortamını kullanarak bilgisayarınızı önyükleyin. "Sorun Gider" seçeneğini seçin ve ardından "Gelişmiş Seçenekler"e gidin. "Sistem Onarımı" seçeneğini belirleyerek işletim sisteminizin onarılmasını deneyin.
Önemli Notlar
- Kurtarma ortamı dosyalarını silmediğinizden emin olun.
- Kurtarma ortamını yeniden oluşturmadan önce tüm önemli verilerinizi yedekleyin.
- Sistem onarımı başarılı olmazsa, işletim sisteminizi yeniden yüklemeniz gerekebilir.
Bu adımları izleyerek "Kurtarma Ortamı Bulunamadı" hatasını gidermeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, teknik desteğe başvurmanız önerilir.