Şimdi Ara

windows 8.1'de çözümsüz Wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
25.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Win 8.1 yüklü Asus K56CB kullanıyorum. Win 8 ve win 8.1 preview kullanırken wifi'de hiçbir problem yoktu. Geçen hafta 8.1'in final sürümüne geçtim ki wifi her 10 dakikada bir kendiliğinden kopmaya başladı. Hiç müdahale etmezsem 1-2 dk sonra yine kendiliğinden bağlanıyor. Wifi koptuğu an kablosuz ağa vakit kaybetmeden bağlan dediğimde hemen bağlanıyor. Sınırlı erişim vs. gibi hatalar almıyorum. Wifi aygıtı "Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter" sürücüler güncel. 8.1'in tüm güncellemelerini aldım ancak sorun hala devam etmekte. Format dışında (win dahil birçok lisanslı yazılım kullanıyorum) internetten bulduğum çözümlerin hiçbiri işe yaramadı (Uçak modunu kapatma, güç yönetimi ayalarları vs).







  • Modem firmware guncelmi
    Kanal degistirin
    Sifreleme turunude degistirmek fayda edebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: connaught

    Modem firmware guncelmi
    Kanal degistirin
    Sifreleme turunude degistirmek fayda edebilir

    Şifreleme Tipi'ni sadece WPA yaptım. İşe yaramış gibi görünüyor.

    Ayrıca modemdeki DNS Ayarı bilgim dışında değiştirilmiş onu da temizledim.

    Sorun Wifi aygıtı kaynaklı değil sanırım. Win 8.1, WPA+WPA2 şifreleme türünü henüz desteklemiyor sanırım.

    Eğer tekrar sorun çıkarsa firmware güncellemesi yapacağım.




  • Teşekkürler hocam
  • Kullandığım modem Airties air 5343 (TTNET'in hediyesi değil). Modem firmware'de otomatik güncelleme özelliği var ve en güncel sürüm zaten yüklü imiş. Güncellemeleri tekrar kontrol ettikten sonra modemi fabrika ayarları geri yükle dedim ve yeniden kurulum yaptım. Kablosuz ağ şifrelemeyi de eski haline getirdim (WPA/WPA2 olarak). Win 8.1'in yeni bir wifi yapılandırmasına ihtiyaç duyduğunu da burada keşfettim (ilginç). Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar modemi fabrika ayarları geri yükledikten sonra wifi'ye yeni bir Kablosuz Ağ Adı (SSID) atamaları gerekiyor (Eski Kablosuz Ağ Adı'nı kullanmak istediğimde modemle bağlantı dahi kuramadım). Ayrıca, modemdeki DNS Ayarı'na da göz atmak gerekiyor. Kullandığım cihaz otomatik olarak bir DNS Ayarı yapıyor (Ben tercih etmiyorum).

    Öte yandan, WPA/WPA2 şifrelemeyi sadece WPA olarak değiştirdiğimde telefonlardan wifi'ye bağlanamadık. Sadece sınırlı bağlantı diyor ve internete girmiyor.


    Kafa karıştıran iki durum var.

    1- Modem otomatik firmware güncellemesi yaptıktan sonra Win 8.1, wifi ile sağlıklı iletişim kuramamış olabilir.

    2- Win 8.1 final sürümüne geçiş yaptığımda 8.1'in wifi ağına bağlanma protokolü kökten değiştirilmiş olabilir.


    Evde benim cihaz dışında Win 7'li iki laptop ayrıca iki de tel var. Hiçbiride sorun yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanner48

    Kullandığım modem Airties air 5343 (TTNET'in hediyesi değil). Modem firmware'de otomatik güncelleme özelliği var ve en güncel sürüm zaten yüklü imiş. Güncellemeleri tekrar kontrol ettikten sonra modemi fabrika ayarları geri yükle dedim ve yeniden kurulum yaptım. Kablosuz ağ şifrelemeyi de eski haline getirdim (WPA/WPA2 olarak). Win 8.1'in yeni bir wifi yapılandırmasına ihtiyaç duyduğunu da burada keşfettim (ilginç). Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar modemi fabrika ayarları geri yükledikten sonra wifi'ye yeni bir Kablosuz Ağ Adı (SSID) atamaları gerekiyor (Eski Kablosuz Ağ Adı'nı kullanmak istediğimde modemle bağlantı dahi kuramadım). Ayrıca, modemdeki DNS Ayarı'na da göz atmak gerekiyor. Kullandığım cihaz otomatik olarak bir DNS Ayarı yapıyor (Ben tercih etmiyorum).

    Öte yandan, WPA/WPA2 şifrelemeyi sadece WPA olarak değiştirdiğimde telefonlardan wifi'ye bağlanamadık. Sadece sınırlı bağlantı diyor ve internete girmiyor.


    Kafa karıştıran iki durum var.

    1- Modem otomatik firmware güncellemesi yaptıktan sonra Win 8.1, wifi ile sağlıklı iletişim kuramamış olabilir.

    2- Win 8.1 final sürümüne geçiş yaptığımda 8.1'in wifi ağına bağlanma protokolü kökten değiştirilmiş olabilir.


    Evde benim cihaz dışında Win 7'li iki laptop ayrıca iki de tel var. Hiçbiride sorun yok.

    64 veya 128 bitlik wep sifre verip deneyin isterseniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Modem wi-fi ayarında WPA-WPA2 seçtiğinizde şifre yenileme aralığı olması gerekiyor. Eski Airties modemlerde seçenek iptal edilebiliyordu mevcutsa sizde iptal edin. Edilemiyorsa bunu mümkün olduğunca yükseltin. Belirttiğiniz durum gene olacaktır fakat süresi artacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.4 wifi sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    win 7 de internet kesilme sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/55896/72573A87DD864862A172691D6B53388D.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 10 Mayıs 2014; 13:13:09 >
  • Win 8.1 az önce 8'in üzerinde güncelleme aldı ve sorunlar düzelmiş gibi duruyor.
  • Bende masaustu pc var tplink tp 722n usb alici ile wifi baglaniyorum. Geçen gun 8.1 kurdum.hic bir program kurmadan direk usb alicinin driver ini kurdum pc bidaha acilmadi. Acaba sorun baskadir diye windowsu 3 defa daha kurdum her seferinde pc bi daha acilmiyor. Bir dosyanin silindigini yaziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mücahit_0

    Bende masaustu pc var tplink tp 722n usb alici ile wifi baglaniyorum. Geçen gun 8.1 kurdum.hic bir program kurmadan direk usb alicinin driver ini kurdum pc bidaha acilmadi. Acaba sorun baskadir diye windowsu 3 defa daha kurdum her seferinde pc bi daha acilmiyor. Bir dosyanin silindigini yaziyor.

    Yukarıda wifi sorununun güncellemeden sonra giderildğini yazmıştım ancak durum şu anda daha kötü. Güncellemeden önce 30 dk bir kopan bağlantı şimdi 10 dk bir kopuyor. Microsoft Türkiye'ye detaylı bir mail attım bakalım ne cevap verecekler. Öte yandan, win 8.1 resmi destek sayfalarına göz atarsanız win 8.1'in herhangi bir sorun yaratmadığı sorunun wifi aygıtından ya da modemden kaynaklanabileceği yazıyor. Ev de win 7 ultimate ve basic yüklü olmak üzere iki laptop ve iki tel var hiçbirinde en ufak bir problem yok. Üzerinde win 8 yüklü olarak satın aldığım Asus K56CB kullanıyorum. PC'de lisansız hiçbir yazılım da yüklü değil.

    Microsoft'un en güncel işletim sistemi olan Windows 8.1'in s... bir wi-fi ağına stabil olarak bağlanamaması gerçekten çok komik. İnternet bu sorunu yaşayanlar ile çalkalanıyor. Güncelleme ile sorunun giderildiğini söylüyorlar ancak o haberden sonra 142 mb civarında sadece kodlardan oluşan 8 adet daha güncelleme geldi. Sonuç tam bir fiyasko!

    Format atmayı ben de düşündün ancak pc neredeyse ilk günkü gibi. İşim gereği sadece 4 adet yazılım yükledim ve güvenliği tehlikeye atacak bir hareket yapmaktan özellikle kaçınıyorum.

    Üniversite yıllarında birçok arkadaşım artık şunu kaldır; pc'de işim bittiğinde açılış seremonisi yeni tamamlıyor dedikleri halde direnerek kullandığım ayrıca üç dört sürücünün uyumsuz hatta wifi ve lan aygıtlarının sürücülerini de xp'den yüklediğim Win Vista'da bile böyle sinir bozucu bir deneyim yaşamadım.




  • benzer sorunu bende intel marka kablosuz aygıtında yaşamıştım, kanal genişliğinin 20 mhz yada 40 mhz olmasıyla alakalı olabilir, bunları bir deneyin
  • Arkadaşlar..
    Aynı Sorun bende var.
    Ama benim ki biraz farklı
    1.Bilgisayar kardeşimin oynadığı online oyundan geldi. Bilgisayarda sadece ben oturursam Virus Falan gelmiyorda :D o zaman firewall yüklememiştim :D en yeni bir virus geldi. Revizyon yapmış. o zaman tarattığımda 3 tanesi anca bulabilmişt. Ve kesinlikle trojan!!! (trojan hala bende var arşive aldım)

    hatta rootkit bile var :) normal modda siyah ekran geldiği için giriş yapmamıyorum Safe modda giriyorum :)

    2.En büyük etkisi sistem hataları Dosya izinleri, İnt. bağlanmak için gerekli dosyalarda bir problem olabilir.

    3.Complete internet Repair Programı'nı indirin. Bu genel sorunların çözümü için tasarlanmış bir prıogramdır. çoğunlukla işe yarar. Winsock resetlemeyi kesinlikle yapın!
    http://www.softpedia.com/get/Internet/Other-Internet-Related/Complete-Internet-Repair.shtml

    4.windowsta bir sorun olduğunu anlamanın en etkili yolu WinPE yani live Windows kullanmak.. internette bununla ilgili siteler mevcut
    1. reboot.pro
    2. theoven.org

    5.Sınırlı Bağlantı Olduğu zaman ben NetSetMan programı kullanıyorum. onun wifi bağlanma yönetici ile internete girebiliyor..




  • Değerli forum üyeleri benimde güncelleme sonrası başıma gelen bu talihsiz durumdan dolayı mağduriyetim mevcuttu fakat ben wifi aygıtının sürücüsünü web sitesinden son sürüm olacak şekilde indirip güncelleme yaptıktan sonra problem ortadan kalkmış bulundu.

    Aynı işlemi sorun yaşayan kişilerde uygularsa mevcut durumları düzelebilir.
  • aynı dertten muzdaribim. win 7 varken herhangi bir sorunum yoktu. win 8.1 yükledim wifi sorunu ortaya çıktı. ne duyduysam, ne okuduysam denedim. çözüm olmadı. evde win 7 yüklü bilgisayarda sorun yok, iki tane telefonda sıkıntı yok ama win 8.1 yüklü bilgisayar wifi görmüyor. access pointe 1 metre yaklaşınca bağlanıyor ama on dakikada bir sınırlı bağlantıya düşüyor. bilgisayarda win 7 yüklüyken evin her yerinden çekiyordu hiçbir sorun yoktu ama şimdi ne olduysa oldu. qualcomm atheros ar9002wb-1n için sürücü güncelledim olmadı, sürücüyükaldırıp windows update ile arattım bulduğu sürücüyü kurdum yine olmadı. qualcomm sitesinden 8.1 güncelleştirmelerini indirip kurdum yine olmadı. çöümü bilen bulan olursa lütfen yardım edin. 1990 yılından beri bilgisayarla içiçeyim böyle sıkıcı böyle içinden çıkılmaz bir sorunla karşılaşmadım...




  • arkadaşlar wifi'nizi 5 dk bilemedin 10 dk şifresiz yapın bu şekilde bağlanıp gözlemlediniz mi ?
  • İlk mesajımda belirttiğim Win 8.1 yüklü Asus K56CB'deki wifi kopma sorununun donanımsal olduğunu düşünmeye başladım. Neden? Kısa süre önce Asus K56CB'mi ÇALDILAR Yerine Lenovo Y50-70 aldım. Win 8.1 yüklü olarak gelen Y50 kutusundan çıktığı andan itibaren wifi bağlantı konusunda en ufak bir sorun çıkarmadı. Y50'de "intel dual band wireless-ac 7260" bulunuyor. Asus K56CB'de ise "Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter" var.

    Edit: Asus'ta şifreli şifresiz her yol denendi kalıcı çözüm yoktu. Eğer yeni sürücüler yayınlanmış ise sorun giderilmiş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 26 Aralık 2014; 14:51:09 >




  • Asus Eee PC Seashell Netbook Win8.1 + TP-Link ile arasıra kopmalar yaşıyordum. Samsung Note2 wireless'a bağlanıyor ama Google sayfalarını açmıyordu (diğer sayfaları açıyordu)
    Modemi sıfırladım düzeldi.
    Ancak Packard Bell Notebook Win8.1 + TP-Link yaptığımda Packard Bell'de kopmalar 10 dk.da bire çıktı. TP-Link sıfırladım düzelmedi. TP-Link eskiydi.
    Aitries 5352 aldım; hiç sorun yok.
  • bende aynı sıkıntıdan muzdaribim.

    asus n550jv cn240h bilgisayarım var.

    windows 8.1 işletim sistemi yüklü.

    atheros ar9485wb-eg wireless adaptör mevcut.

    tp link td854w modem kullanıyorum.



    yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. internette gezerken idare edilebilir şekilde kesilmeler mevcuttu. fakat online oyun oynamaya çalıştığımda sürekli oyundan atmalar başladı. çok can sıkıcı bir hal aldı.

    ilk başta atheros wifi adaptorlerinin böyle sorunları olduğu şeklinde bir bilgi edindim. bunuda atheros un kendi web sitesindeki yazılımını update ederek aşabileceğim söylendi. denedim olmadı.

    modem firmware güncellmesi yaptım. olmadı.

    bios güncellemesi yaptım. olmadı.

    şifrelemeyi wap olarak değiştirdim. olmadı.

    wifi adaptor güç ayarları ıvır zıvırları hepsini değiştirdim. olmadı.

    antivirüs firewall devre dışı bıraktım. olmadı.


    sorun cidden sinir bozucu bir hal aldı. şimdi birde w7 yükleyip denemeye çalışacam. sorun yüksek ihtimal w 8.1 de görünüyor.

    sorunla ilgili bir bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rahvan03

    bende aynı sıkıntıdan muzdaribim.

    asus n550jv cn240h bilgisayarım var.

    windows 8.1 işletim sistemi yüklü.

    atheros ar9485wb-eg wireless adaptör mevcut.

    tp link td854w modem kullanıyorum.



    yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. internette gezerken idare edilebilir şekilde kesilmeler mevcuttu. fakat online oyun oynamaya çalıştığımda sürekli oyundan atmalar başladı. çok can sıkıcı bir hal aldı.

    ilk başta atheros wifi adaptorlerinin böyle sorunları olduğu şeklinde bir bilgi edindim. bunuda atheros un kendi web sitesindeki yazılımını update ederek aşabileceğim söylendi. denedim olmadı.

    modem firmware güncellmesi yaptım. olmadı.

    bios güncellemesi yaptım. olmadı.

    şifrelemeyi wap olarak değiştirdim. olmadı.

    wifi adaptor güç ayarları ıvır zıvırları hepsini değiştirdim. olmadı.

    antivirüs firewall devre dışı bıraktım. olmadı.


    sorun cidden sinir bozucu bir hal aldı. şimdi birde w7 yükleyip denemeye çalışacam. sorun yüksek ihtimal w 8.1 de görünüyor.

    sorunla ilgili bir bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.

    Kablolu bağlantı denedinizmi? Aynı sorunlar devam ediyormu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.