Şimdi Ara

Windows 7'ye Geçmeyi Düşünüyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemler hakkında pek bir bilgim yok. Windows 7'ye geçmeyi düşünüyordum ama önce birkaç şey sormak istedim.

Xp'den sıkıldım artık. Windows 7'yi denemek istiyorum. PC sistemi aşağıda. Hangi Windows 7'yi yüklememi tavsiye edersiniz? Bir de 32bit mi yoksa 64bit mi yüklemeliyim? Programlarla uyumsuzluk sorunu yaşanır mı? Ayrıca, bu sistemde donma, takılma türevi sorunlar yaşanır mı?

Ram aslında 4 GB. Bilgisayarı ilk kurarken 0,75 GB ram'i sistem için ayırmıştık galiba.

Ekran Kartı: NVidia GeForce 9600 GT

Win7 Yükseltme Danışmanı'nı kurup baktım. Ekran kartına ilk önceleri Aero desteği yok diyordu. Format atıldıktan sonra tekrar baktım, hiçbir sorun çıkmıyor.

Netten indirip DVD'ye atarak kurmayı düşünüyorum. Tam olarak kaç GB tutuyor? Ayrıca, DVD'ye direk olarak atsam(sağ tık-gönder-dvd) olur mu yoksa başka bir yoldan mı atılması gerekir?
    C'deki bilgiler silinir 7 kurunca. D'ye birşey olmaz demi?

Son olarak, çoğu kullanıcı gibi orjinal alamadığım için mecburen korsan olarak kullanmak zorundayım. Kurduktan sonra key sorunu çıkar mı? Xp'de orjinal değil uyarısı çıkınca programlar yoluyla keyi değiştiriyordum. 7'de de böyle bir imkan var mı?

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 14 Şubat 2010; 14:00:38 >

• Sisteminiz çok rahatlıkla Win 7 yi kaldıracak kapasitededir.
    Sorularınıza gelince 4 Gb raminiz olduğunu söylüyorsunuz. 32 bit işletim sistemleri en fazla 3 Gb rami destekler, o yüzden tavsiyem 64 bit işletim süstemi yüklemeniz. Bu sayede raminiz sorun çıkarmaz. İnternetten indireceğiniz "iso" dosyasını herhangi bi "DVD Burning Software" programı kullanarak rahatlıkla DVD ye yakabilirsiniz. 64 bit Win 7 Ultimate internette 3.2 gb civarında. Key sorununa gelince internettende rahatlıkla bulabileceğiniz gibi birçok başarılı "Loader" programları var. Onlar işinizi rahatlıkla görebilir. Kolay gelsin...
  • Sempron 1.8 İşlemcim var 1 gb ddr400 ram var Grafik tasarım ve web dizaynı ile uğraşıyorum profesyonel olarak ama tedirginlik ile windows 7 kurdum windows xp den daha iyi çalıştığını gördüm. Program uyumsuzluğu yaşamadım. her program sorunsuz çalışıyor.

sizin sistem yetiyor xp'den daha fazla performans alacağınıza adım gibi eminim... kurduktan sonra 1 2 gün sisteme alışmanız gerekir ondan sonra kesinlikle xp'ye dönmeyeceksiniz...
  • Link bulduğum an indirmeye başlayacağım google'da araştırıyorum

Xp'ye Win7 görüntüsü verdim.(küçük bir program sayesinde) Çok hoşuma gitti. Bakalım Windows 7 yüklenince nasıl olacak.
  • Sakın geçme
    Forumun "Microsoft İşletim Sistemleri" sayfası hep Windows 7 sorunları ile dolu, bi incele. Kuranlar hep sorunlardan, uyumsuzluklardan bahsetmiş. Yani erken
  • sistemim eski benim ama uyumsuzluk problemi çekmedim, mavi ekran görmedim, abuk subuk işler yapıp sistemi bozmam, herşeyi bilip yaparım, bilmediğim şeyi kesinlikle araştırırım,

windows 7 sorun bulanların %90'ı sorun kullanıcı kaynaklıdır. Kalan yüzde 10 luk dilim ise gerçekten driver vb. gibi sorunlardır. Windows7' e güvenle geçebilirsiniz. Sisteminizin driverdan yana sıkıntısı olmayacak kadar yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

sistemim eski benim ama uyumsuzluk problemi çekmedim, mavi ekran görmedim, abuk subuk işler yapıp sistemi bozmam, herşeyi bilip yaparım, bilmediğim şeyi kesinlikle araştırırım,

windows 7 sorun bulanların %90'ı sorun kullanıcı kaynaklıdır. Kalan yüzde 10 luk dilim ise gerçekten driver vb. gibi sorunlardır. Windows7' e güvenle geçebilirsiniz. Sisteminizin driverdan yana sıkıntısı olmayacak kadar yüksek.

Demekki bu %90 lık oran bilgisayar kullanmasını hiç bilmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xp'de eskidi artık. Format atmam şart oldu, habire ordan burdan hata çıkarıp duruyor.

Format atmak yerine Windows 7 kurarım. Baktım, beğenmedim Xp'yi yeniden kurarım.
  • sistemin destekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue mc

quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

sistemim eski benim ama uyumsuzluk problemi çekmedim, mavi ekran görmedim, abuk subuk işler yapıp sistemi bozmam, herşeyi bilip yaparım, bilmediğim şeyi kesinlikle araştırırım,

Demekki bu %90 lık oran bilgisayar kullanmasını hiç bilmiyor

bilmiyor demek doğru olmazda araştırmadan hareket ediyorlar... onun dışında windows sütten çıkmış ak kaşık değil oda biraz etkili tabi.

• http://forum.donanimhaber.com/m_35916384/tm.htm

bir okursanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

ayrıca erken diyen arkadaş acaba neden erken açıklayabilir mi?

ve ayrıca ilk çıktığından beri kullandığım windowsta tek karşılaştığım sorun eski bir ati ekran kartının ve creative ses kartının driver sorunu idi bunlarda eski ve zaten yeni driverları çıkmayan ürünler idi yani normal ama aşıldı.

şuanda sayamayacağım birton program ve oyun kurdum oyun olarak en basit örnek need for speed 3 hot pursuit uyumluluk modunda sorunsuz çalıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue mc

Sakın geçme
    Forumun "Microsoft İşletim Sistemleri" sayfası hep Windows 7 sorunları ile dolu, bi incele. Kuranlar hep sorunlardan, uyumsuzluklardan bahsetmiş. Yani erken

Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım Win 7 yi ilk çıktığı günden beri kullanmaktayım. Bana kalırsa geç bile kaldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

http://forum.donanimhaber.com/m_35916384/tm.htm

bir okursanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

ayrıca erken diyen arkadaş acaba neden erken açıklayabilir mi?

ve ayrıca ilk çıktığından beri kullandığım windowsta tek karşılaştığım sorun eski bir ati ekran kartının ve creative ses kartının driver sorunu idi bunlarda eski ve zaten yeni driverları çıkmayan ürünler idi yani normal ama aşıldı.

şuanda sayamayacağım birton program ve oyun kurdum oyun olarak en basit örnek need for speed 3 hot pursuit uyumluluk modunda sorunsuz çalıştı.

Link için teşekkürler.

İndiriyorum şu anda 7'yi. Windows.7.Orjinal.Turkce.64.Bit :P

Link aldığım sitede şöyle bir bilgi verilmiş.
    quote:

Program Bilgisi

Yapı : 6.1
    Sürüm: 7600.16385 (FINAL)
    Dil : Türkçe
    Boyut : 2.89 GB
    MD5 : 5E0836A2B670FA5F9DA4726BD0795B45
    SHA1 : 1B9DD4D398549B430D8B757B2EC2586E6A18E290
    CRC : BBD213AA

Bir sorun var mı bunda? Doğru sürümü felan değilse boş yere indirmiş olmayım?

Ayrıca; anakart, ekran kartı vb. sürücüleri ben direk CD'den yüklüyorum. CD'deki sürücü 64bit'i destekler mi? Windows 7 yüklenince sürücüleri de kendi sitelerinden mi indirmem lazım 64bit için?

• Konuyu açan arkadaş pm bakar heralde =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.