Şimdi Ara

Windows 7 ve Xp Boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Win7 yüklüydü(C:) ama sonra bi sebepten dolayı C: ye xp kurmam gerekti xp de işimi hallettim ama Pc açılırken sormuyo Xp ilemi açıyım Win7 ilemi açıyım diye sormuyo.

Bilgisayarım > Özellikler > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma (Ayarlar) > Sistem Başlangıcında tek işletim sistemi gözüküyo.

Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Not: Win Xp gözüken işletim sistemi Win7 gözükmüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odesca -- 18 Ocak 2010; 20:47:04 >

• Aynı sorunu yaşamaktayım ve win7 format dvd'si ile başlangıç onarma işe yaramadı yardımlarınızı bekliyorum.
  • XP bootloaderini Windows 7 üzerine yazmistir , bunun düzeltilmesi gerek bu is icin EasyBCD programi isinize yarayacaktir :
    http://www.softpedia.com/progDownload/EasyBCD-Download-45820.html

asagidaki sekli uygulayin bakalim sonuc ne olacak :

EasyBCD nin sol tarafinda yeralan , Add New Entry buttonuna tiklayalim. (asagidaki resim)

A) en üette yeralan Operating Systems tabi altindaki Windows tabina tiklayalim

B) buradaki asagi acilir menüden Windows NT/2k/XP/2k3 yi secelim (Asagidaki resim)
    DIKKAT: Automatically detect correct drive kutusunun isaretli olmasi gerekir

C) Boot menüde Windows XP yi öylece birakabilecegimiz gibi baska bir isimde yazabiliriz

D) Add Entry buttonuna tiklayalim.

10. EasyBCD nin sol tarafindaki, Bootloader Setup button una tiklaylaim , select (dot) the Install the Windows Vista/7 bootloader to the MBR option, and click on the Write MBR button. (See screenshot below)

11.EasyBCD. yi kapatalim

12. Pc yi yeniden baslatalim , dual boot görünmüs olmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtarkan -- 5 Ekim 2011; 17:07:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.