Şimdi Ara

WİNDOWS 7 usb sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
109.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Konuyu Hortlatmak istemem ama Sonuçta herkes çözüm için birşeyler denemişler. Ayni Problem ile bende karşılaştım.iyi bir araştırmam sonucu Win 7 System Update'lerine Pekte Güvenilmeyeceği Kanatina Vardım. Kimi Arkadaş aksam calisiyordu sabah calismiyor usbler gibisinden yazmiş. o arada windows update yaptığı için driverlar değişmiş.sözde güncellemiş.

    1-Solutions
    Sistem Geri Yüklemek. (Çalıştığı Zamana) Daha sonra Updateleri Kapatmak
    2-Solutions
    Yeniden Kurmak ( Updateleri Kapatmak )
    3-Solutions
    Driver Bulma Programlari ile tüm driver güncellemelerini yapmak.

    Geçmiş Olsun
  • senin ben diline kurban.Okadar forum gezdim.Tek cmleyle bu işi çözmeme yardımcı oldun ya allah sevdigine kavuştursun..
  • KESİN ÇÖZÜM.Telefonununuzu kapatın, download moduna alın (kamera+ ses arttırma+power tuşu)ve bilgisayara bağlayın.
    Sürücüler hatasız yüklenecektir.
    Daha sonra Windows Phone için geliştirilmiş olan Zune driver programını yükleyip istediğiniz işlemi yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanasrav

    quote:

    Orijinalden alıntı: mali_karabulut

    Arkadaşlar bu sorunla karşılaşan ve çözen kimse yok mu? 2 gündür deli oldum resmen, ne yapsam olmuyor. Forrmat bile attım makineye ama hiçbir faydası olmadı.

    Ben bu sorunla Casper CNQ.2630-8M37P model Windows 7 işletim sistemli 1 aylık laptopda karşılaştım. Alet 1 ay sorunsuz çalıştı. Bir gün makineyi uyku modunda bıraktım ve ertesi sabah baktığımda USB mouse ve aynı zamanda hiçbi USB aygıtı çalışmaz oldu. Mouse'a ışık geliyor ama imleç hareket etmiyor. TÜm bunlar dediğim gibi durduk yere oldu yani hiçbir müdahale ya da donanıma zarar verecek en ufak bişey olmaksızın.

    Ekteki resimlerde görülceği üzere aygıt yöneticisinde USB kısmında "Unknown Device" olarak gözüküyor. Kaldırıp tekrar eklemesini istedğimde "Başarısız" uyarısı dönüyor. Sürücüyü güncelle dediğimde zaten en güncel yazılım yüklü diyor. Tüm bunları bir kenara bırakalım tüm diski silip tekrar format atmak bile çare olmadı. Hani windows kurulumu sırasında bile USB mouse çalışır normalde next next dersiniz o da yok yani çalışmıyor, sanki sistem USB yi donanımdan kapatmış gibi ama değil ışık geliyor sözde. Ayrıca Biostan kontrol ettim USB ile ilgili herşy enabled. Disabled'a çekip tekrar enabled'a getirmeyi felan denedim faydası yok. Formlarda araştırdım, birrçok yabancı sitede "Aleti kapatın, tüm elektriği bataryayı çekin alet birr 20 dakka dinlensin, hardware reset'i oluyormuş, düzelir" tarzındaki tavsiyelerin de hiç yararı olmadı. Off offf yardım edin ey dostlar!..sıyırmak üzereyim bugün pazar olmasa teknik servisin yolunu çoktan tutmuştum donanımsal bir arıza mı var acaba diye ama bahsettiğim gibi çok saçma durduk yere olan birşey bu, donanımın üzerinden rüzgar bile esmedi yani o derece:P



     WİNDOWS 7 usb sorunu


     WİNDOWS 7 usb sorunu


    merhaba,

    sorunu çözebildiniz mi? birebir aynı sorun bende de var. çözüm bulamıyorum

    aynı sorun bende de var çözüm bulamıyorum.klavye ve mouse çalşmıyor. biosta ise çalşıor




  • bendede benzer bi sıkıntı var usb mouse ve klavye çalışıyo tel sarj dahi olmuyo hiç bir usb donanım cvp vermiyo acaba power gücü yetersiz kalıp önce usb den kesebilirmi elektriği eğer böyleyse anakartıda yakında elimize alırız demek
  • arkadaşlar şimdi burayı dikkatlice okuyun sırf bunları yazabilmek için yeni şifre şu bu çok uğraştım. pc ye sanal pc programı vmwareworkstationu kurdum usb portlar sanal pc de çalışmıyodu ara dım falan derken bi video izlediö çok çok korkum olmadığı için denilenleri yaptım altta verdiğim linkte videoda bişiiler anlatıyo onları yapmıştım... ama windows system32 driver klasöründen bi dosya sil die anlatıyo videoda .. ben silmeyip masaüstüne kes yapıştır yapmıştım.
    regeditten silinecek şeyleride al ver yöntemi ile masa üstüne 1 ve 2 diye çıkartmıştım. pc yi kullanırken tak biş ii oldu usb ler yok . kalvyeyle uğraş uğraş burayı buldum denilenleri yaptım olmadı ama sonra aklıma bu video geldi silmemiştim ve her şeyi geri aldım usbfilter mi ne var systm32 de driver de onu yükledim geriye reg kayıtlarınıda yaptım sonra AYGIR yöneticisinden yüklenemeyen usbleri kaldırdım . sonra tekrar tarattım ve tak ok .. zahmet edip okuyanlara teşekkürler..




  • arkadaşlar benim laptop um dell marka ve şöyle bir sorun yaşıyorum. 2 adet usb 3.0 1 adet 2.0 noktası var. usb 3.0'lere mouse u taktığımda çalışmıyor. Ancak bilgisayarı usb 3.0lere takılı halde açtığımda çalışmaya başlıyor bilgisayar tam açıldığında bağlantı tekrar gidiyor. Güncelleştirmeleri vs yaptım ancak bu sorun gitmiyor. Böyle bir sorun yaşayan ve çözüm bulan varsa yardımcı olusa sevinirim
  • Cozum belli slim driver yukleyip usb 3.0 driverini kurun yeniden baslatin usblerin hepsi calisiyor . Rica ederimm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehaba arkadaşlar benim sorunum hp pro 3500 series mt bilgisayarımın arkadaki usb girişlerinde canon yazıcıyı çalıştıramıyorum sadece önde bulunan iki usb den çalışıyor ve arkadakilerde klavye maus çalışıyor ... birak olduğu gibi kullan dersiniz belki ama kafama takıldı.. şimdiden çok teşekkür ederim
  • Merhabalar bende de benzer bir sorun var 8gb'lik flash bellegime (sandisk) mafia 2 nin dosyalarını yukledim eve getirip taktığımda ise windowsun aygıt algılama sesi geldi şu dıdıt diyen bilgisayarım'a giriyorum çıkarılabilir disk f olarak gözukuyor oysa benimkinin adi yusuf usta cikarilabilir disk f yazana bastigimda ise windows gezgini durdu diyor kafayi yicem lutfen kesinlikle calisan bir cozum yolu verin verenden simdiden Allah razı olsun Teşekkurler :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu yaşıyorum.cozum yolu var mı ? freedos laptop alıp 7 kurdumkurmazolaydım
  • USB aygıtları Tak ve Kullan aygıtlardır; bu nedenle, onları denetlemek veya yapılandırmak için yapabileceğiniz çok fazla şey yoktur. Windows, aygıtları genellikle takıldıkları zaman algılar ve gerekirse sürücü yükler.

    USB'niz takıldıktan sonra çalışmıyorsa, aşağıdaki olası nedenlerden kaynaklanabilir:

    USB aygıtı için Windows sürücü bulamıyor. Bilgisayara takılı bir donanım düzgün çalışmadığında, bu durum genellikle sürücü sorunundan kaynaklanır. USB aygıtınızı taktığınızda, Windows otomatik olarak aygıtı tanımlar ve sürücü aratır.

    Çoğu durumda, Windows'da gerekli sürücü daha önceden yüklenmiştir veya Windows Update'ten otomatik olarak yükleyebilir. Windows aygıt sürücüsünü otomatik olarak yüklerse, aygıtın kullanıma hazır olduğunu gösteren bir bildirim görürsünüz.

    Windows gerekli sürücüyü bulamazsa, aygıtınızla birlikte gelen, sürücüyü içeren diski takmanız istenir.

    Bazen sürücüyü içeren bir diskle gelmeyen ve Windows'un sürücüsünü bulamadığı bir USB aygıtınız olabilir. Bu durumda aygıt üreticisinin web sitesinde sürücüyü arayabilirsiniz. Çoğu kez, bu sitelerin destek bölümünden sürücüleri yükleyebilirsiniz. Sürücüyü web sitesinde de bulamadığınızda üreticiyle iletişime geçmeyi deneyin.

    Üretici ile nasıl iletişime geçeceğinizden emin değilseniz, çoğu donanım tedarikçisinin iletişim bilgilerinin listesi için Microsoft Yardım ve Destek web sayfasına bakın.

    Not

    Tüm sürücülerinizin bu Windows sürümü ile uyumlu olması gerekir. Farklı bir sürümle uyumlu olarak listelenen sürücüleri yüklemeyin.

    Aygıtla ilgili bir sorun var. Düzgün çalışan başka bir bilgisayarınız varsa, aynı sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağınızı görmek için aygıtı o bilgisayara takın. Aynı sorunla karşılaşırsanız aygıtta bir sorun olabilir.

    Aygıtınızın hatalı olduğunu düşünüyorsanız, üretici ile iletişime geçin.

    Windows'da aygıtınızın durumunu da denetleyebilirsiniz.

    Aygıtın durumunu denetlemek için

    Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.

    Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

    Uygun aygıt kategorisini çift tıklatın ve ardından sorun yaşadığınız aygıt için bir giriş arayın.

    USB aygıtınızın girişini sağ tıklatın ve ardından Özellikler’i tıklatın.

    Genel sekmesini tıklatın ve ardından aygıtla ilgili, —özellikle de sürücüyle ilgili sorunlardan söz edilip edilmediğini görmek için Aygıt durumu kutusuna bakın.

    Üreticiden aldığınız sürücünün hatalı olduğunu düşünüyorsanız, üretici ile iletişime geçin.

    Aygıt sürücüsü hatalı. Bazen bir üretici aygıtlarından biri için hatalı bir sürücü çıkarmış olabilir.

    Aygıtınız düzgün çalışmıyorsa, sorunun aygıtın kendisinde mi, yoksa sürücüde mi olduğunu söylemek zor olabilir.

    Aygıt düzgün çalışırken sürücüsünü güncelleştirdikten sonra arızalandıysa, sorun yeni sürücüdedir. Önceki yüklenen sürücüye döndürün. Yönergeler için bkz. Sürücüyü önceki sürümüne geri yükleme.

    Aygıtı ilk defa yüklüyorsanız, önceden yüklü sürücü olmadığı için sürücüsünü geri yükleyemezsiniz. Ancak sürücünün hatalı olup olmadığını belirlemeye çalışabilirsiniz.

    Sürücünün hatalı olup olmadığına bakmak için

    Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.

    Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

    Uygun aygıt kategorisini çift tıklatın ve ardından sorun yaşadığınız aygıt için bir giriş arayın.

    USB aygıtınızın girişini sağ tıklatın ve ardından Özellikler’i tıklatın.

    Genel sekmesini tıklatın ve ardından aygıtla ilgili, —özellikle de sürücüyle ilgili sorunlardan söz edilip edilmediğini görmek için Aygıt durumu kutusuna bakın.

    Üreticiden aldığınız sürücünün hatalı olduğunu düşünüyorsanız, üretici ile iletişime geçin.

    USB bağlantı noktası arızalı. USB aygıtını arızalı bir bağlantı noktasına bağladıysanız, aygıt çalışmaz. Aygıtı farklı bir bağlantı noktasına takın. Bütün USB bağlantı noktaları kullanılıyorsa, diğer aygıtlardan birini çıkarın ve sorunlu aygıtı bu bağlantı noktasına takın.

    Aygıt bilgisayarınızdaki USB bağlantı noktası yerine ikincil USB hub'ına takılıysa, aygıtı hub'dan çıkarın ve doğrudan bilgisayardaki bağlantı noktasına takın.

    Aygıt yeterli güç alamıyor. USB hub'ları bazı aygıtlar için her zaman yeterli güç sağlamaz. Kullanmaya çalıştığınız aygıtın, bilgisayarınızın sağlayabildiği bütün elektriği veya bant genişliğini kullanması gerekebilir. Aygıt USB hub'ına takılıysa ve doğrudan bilgisayardaki USB bağlantı noktasına takılı değilse, aygıtı doğrudan bilgisayardaki USB bağlantı noktasına takın.

    Aygıtı UB hub'ına takılı bırakabilirsiniz ve diğer aygıtları hub'dan çıkararak aygıtınızın çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz. Bu işlem sorunu çözerse, takılan bütün aygıtlara yetecek kadar elektrik sağlaması için kendi elektrik kaynağı olan bir USB hub edinebilirsiniz.




  • arkadaşlar bendede aynı sorun vardı.Hp laptopuma format atıp win 7 yi yükledim ve usb ler, ethernet kartı ve birçok driverlar çalışmaz oldu.ne 2.0 nede 3.0 usb ler çalışmayınca ve elimde cihaza ait hiç bir cd olmayınca ne yaparım diye düşündüm ve en sonunda sorunun kaynağının windows 7 service pack 1 den kaynaklandığını anladım.çözüm amacı ile windows 8 i "D" sürücüsüne yükledim ve tüm aygıtları buldu.Burdan freedos olan pc me ait tüm donanımların driverlarını indirdim.sonra win7 den pc yi açtım.sonrada win 8 "D" sürücüsünde olduğu için driverları c ye attım.sonrada bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet kısmından disk sürücüleri bölümüne girip "d" sürücüsünü biçimlendirdim.sonra "c" sürücüsündeki tüm driverları boş olan "d" sürücüsüne aktardım.sonra tekrar pc yi formatlayarak win 7 yi yükledim tüm driverlar "d" sürücüsünde olduğu için hepsini tek tek kurdum.sorun büyük ihtimal windows 7 service pack den kaynaklanıyor.sıfır bir pc de kesinlikle elektriksel bir hata donanımsal bir hata olduğunu düşünmüyorum .




  • PC nin Bios ayarlarından system configuration bölümünde “USB 3.0 configuration in Pre-OS”
     WİNDOWS 7 usb sorunudiye bir yer var, bunun değerini AUTO yapın ve F10 kayıt. Bu şekilde Pc açıldıktan sonra usb ler aktif olarak çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de böyle sorun vardı üstadım sürücü driverlarını güncelliyim falan dedim hiç görmüyodu ben de arştırdım yabancı kaynaklardan direkt intelin sitesinden elle indirme falan yazıyodu ama intel desteğini kesmiş sanırım dış kaynaklardan buldum. Yüklemek isterseniz arkadaşlar için link vereyim:

    LINK
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.