1 hafta önce win vista home premium işletim sisteminden win7 ultimate işletim sistemine terfi ettim.. Ancak daha da hızlanacak diye düşündüğüm sistem çok ağır açılmaya başladı.. sistemin açılması ve kendine gelmesi için 2.5 dk beklemem gerekiyor..vista da bu problem yoktu en geç 1 dk içinde sistem toparlanıyordu.. üstelik açılışta zorlayacak bir program da yok.. ram yetmiyor desem vista da yetiyor da win7 de nasıl yetmiyor.. Bu konuda Sizlerin görüşlerini almak istedim içinden çıkamıyorum ya ram takviyesi yapıcam ya da vista ya dönücem.. görüşlerinizi bekliyorum..
Sistemim; Asus m2n-x plus anakart amd athlon x2 4600+ 2,6ghz CPU 2*1gb 667mhz bellek 160gb seagate barracuda hdd hd5450 512mb GPU...
Öncelikle güvenli modda tam tarama yaptırın, sonrasında hd tune adlı programı bilgisayarınıza indirip sectör taraması yaptırın. Sonuçları buraya koyarsan daha detaylı bilgi verebilirim.
Tabi, internet de dolanan bazı windows 7 loaderleride yavaşlamaya neden olabiliyor..
Selam Normal ve bilinçli kurulum şartlarında, Win7 her zaman Vista'dan hızlıdır. Kurarken yükseltme falan yaptıysanız, bilgisayar yükleme anında bocalayacaktır. Çünkü içinde Vista driver kalıntıları vardır.
Sıfırdan temiz bir kurulum yaparsanız(C: bölümünü önce silerek ve sonrasında biçimlendirerek demek istedim), bilgisayarınızın geç açılma sorunu ortadan kalkacaktır kardeş. Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
Selam Normal ve bilinçli kurulum şartlarında, Win7 her zaman Vista'dan hızlıdır. Kurarken yükseltme falan yaptıysanız, bilgisayar yükleme anında bocalayacaktır. Çünkü içinde Vista driver kalıntıları vardır.
Sıfırdan temiz bir kurulum yaparsanız(C: bölümünü önce silerek ve sonrasında biçimlendirerek demek istedim), bilgisayarınızın geç açılma sorunu ortadan kalkacaktır kardeş. Kolay gelsin.
başta belirtmemişim ama komple format attım... hatta hiçbirşeyi yedeklemeden 2 diske de format attım kardeşim.. yorum için teşekkürler..
ayrıca birazdan hd tune sector taraması sonucunu atacağım..
carckli mi orjinal mi
crackli ise crackinde sorun vardır
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
Öncelikle güvenli modda tam tarama yaptırın, sonrasında hd tune adlı programı bilgisayarınıza indirip sectör taraması yaptırın. Sonuçları buraya koyarsan daha detaylı bilgi verebilirim.
Tabi, internet de dolanan bazı windows 7 loaderleride yavaşlamaya neden olabiliyor..
hocam sector taraması yemyeşil .. hiçbir sorun vermedi..
Mevcut doanımınza bakıldığında 2.5 dk çok ama çok fazla. Bence kurulum ile alaklı bir sıkıntı var. Kurulumu tamaladıktan hemen sonra aktivasyon (size göre crack) yapmayıp, sistemi kapatıp açın ve açılış hızını kontrol edin. Eğer daha iyi bir hızda ise sorun kullanıdğınız loader'dan kaynaklanıyor demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: arescom
Mevcut doanımınza bakıldığında 2.5 dk çok ama çok fazla. Bence kurulum ile alaklı bir sıkıntı var. Kurulumu tamaladıktan hemen sonra aktivasyon (size göre crack) yapmayıp, sistemi kapatıp açın ve açılış hızını kontrol edin. Eğer daha iyi bir hızda ise sorun kullanıdğınız loader'dan kaynaklanıyor demektir.
büyük ihtimalle loader da sıkıntı var dediğiniz gibi .. loader ı değiştirdim ve şu an süre 1,2dk ya kadar indi... aslında elimde orj. vista var .. perf arttırmak için win7 ye geçtim.. sizce işletim sistemini tekrar vistaya çevirmeli miyim?
Vistayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sistem kaynaklarını çok fazla kullanıyor vi sistem yavaş çalışıyor. Şu an bana göre Microsoftun en iyi ve stabil işletim sistemleri Xp Pro Sp3 ve Windows 7 Sp1' dir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme