Şimdi Ara

Windows 7 Tema Yükleme (Yeni Başlayanlar İçin Video Anlatım) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
12
Favori
105.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiği şu... TİCARET Nasıl nokia tüm mal varlığını symbiana yatırıpta apple iphone 'u çıkarıp piyasayı dokunmatik telefonlarla ele geçirdi.... Sonra nokia 'da ister seve seve ister SS durumunda kaldığı için dokunmatik olayına geçiş yapmaya kalktı,ama unuttukları bişi vardı,capacitive touch screen olayı symbianda tam bir rezalete dönüşmekteydi ve durumu kurtarmak için symbian' ı modlayıp daha üst sürüme yükseldiler. Tabi adını gene symbian koydular. Çünkü patenti için zamanında samsung'a çok sağlam bir bedel ödemişlerdi... (bunu pek az kişi bilir) İşin ilginç yanı ilk symbian cep telefonu işletim sistemini samsung kullanmıştı (bunuda birçok kişi bilmez), ama nokia daha da geliştirerek pazar payından nasibini aldı... Ancak apple ile boy ölçüşemedi ve tüm kozlarını piyasaya sürdü... Microsoft'ta baktı PC pazarında geride kalıyor,apple telefon yönünden tutarsa PC pazarınında büyük bölümünü ele geçirecek diye düşünüp düşmanımın düşmanı dostumdur diye düşünerek nokia'nın cep tellerinde kullandığı symbian gibi windows'un mobile sürümünü çıkardı ve tuttu... Hani bu amerikan kültürünün önemli olarak gördüğü bir olay vardır ya! Dilek kuyusuna bir para atıp dilek tutarlar,sonra da gerçekleşirse bunu kuyuya bağlarlar. İşte böylelikle dokunmatik ekran mobile sürümünden sonra neden bunuda PC'ye koymayalım dediler. Tabi o sırada ipad, rakiplerine fark atmak için gün sayıyordu,ancak piyasada bulunan netbook'lar veya tablet PC'ler dokunmatik olayında çok geride kalmışlardı. Bu yüzden ipad çıkış tarihi ha bire ertelenirken birden microsoft ve nokia'nın mantığıyla düşükten yükseğe doğru çıkarıp, kullanıcılarımızı enayi yerine koyup, parayı cebe atalım dediler... Hem de multi-touch capacitive olayını bir tablet PC'de kullanacakları için bu numaranın tutacağını düşündüler... Çıkışı ertelemektense,öne aldılar,ve geliştirmeyi bırakıp aleti piyasaya tanıttılar. Bu yüzden ilk ipad çıktığında Steve Jobs'ın şu sözü çok şeyi değiştirdi. "Diğerleri tablet PC olayını batırdılar,biz ise ipad ile yeni bir nesile adım atacağız" ve dediklerini yaptılar. Aslında benzeri bir lafı iphone 2G çıkarken de söylemişlerdi. Hatta ipod touch 1G çıkarkende kullanmışlardı. Onlar için slogan haline geldi...

Şimdi gelelim Windows olayına , hani dedim yukarıda TİCARET diye ... Adam önce windows 7 home çıkarıyor,sonra "ulan bunu daha iyi geliştirmeliyiz ki çıktığında sükse yaratmalı" diyor, ve windows 7 starter edition olarak bir çeşit (aslında bir çeşit değil,tam anlamıyla) windows 7 tanıtma versiyonu çıkarıyorlar... Pazar'dan payını almak isteyen diğer üreticiler (yani sony,samsung,packard bell vs.. ) windows ile anlaşıp starter edition'ı tüm cihazlarına dayayıp döşediler. Baktılar dokunmatik tabletleride destekliyor. O zaman daha da hoşlarına gitti. Tabi apple boş dururmu, o da dokunmatik monitörlerle işi ilerletti ve ipad ile günü kurtardı. Sonrada G-Sensor ve accelerometer olayını daha da geliştirdi. Bu arada accelerometer olayı tamamen nokia tarafından bulunup geliiştirilmeye çalışılmış,ancak z.çmış bir hal aldı... Sonra windows 7 tamamlandı,artık tamamen hazırdı. Ama Apple'ın yeni sistemi snow leopard kadar değildi ve IOS gibide değildi. Ama zaman daralmıştı. Sonuç olarak apple haricinde diğer tüm firmaların beğenisini kazanmıştı. Ve PC'lerine sistemler oturtulup versiyon versiyon belirli ücret miktarına göre pazarlanmaya başlamıştı. İnsanlar ilk kez windows 7 ile karşılaştığında "wow" durumunda kaldılar. Ancak starter olduğundan "bu ne lan" moduna geçtiler.... Sonrada home, premium ve en üst düzey son seri ultimate geldi ve windows 8 için temel de atılmış oldu. * Bunların hepsini neden yazdım bilmiyorum,ama daha önce nette okuduğum bir blog yazısında windows 7'nin olağanüstü bir işletim sistemi olduğu yazılmıştı,ama değil XP'nin makyajlı hali, hala ".bat" uzantılı trojan'leri çalıştırıyor, hala truva atını içine alıyor, hala command üzerinden del "." komutuyla tüm noktalı uzantısı olan belgeleri bir anda silebiliyor... Yani gelişen bişi yok,sadece pazar da geri kalmamak ve karını yükseltmek için sadece PC'yi nete girmek üzere kullanan personal users grubunun gözünü boyamak ve malını yeniymiş gibi gösterip faiş fiyatlara pazarlama durumu oluşuyor... Ama genede windows 7'yi görsellik ve daha kolay kulanılırlık durumundan dolayı XP 'ye göre tercih ederim. Tabi bu tutum anadan doğma olarak windows ile başlayan PC yolculuğumuzdan kaynaklanıyor. Yani babam zamanında bana apple PC alsa, illaki MACOS derdim ancak Cem Yılmaz'ında dediği gibi "hastasıyız doktorların", biz hastaysak, tedavimizde windows'tur. ister seve , ister SS...

Bu arada bayağı bir yazmışım , bunları kişisel düşüncelerim olarak yayınlamak adına bir blog açsam herhalde 2. gününde microsoft bana dava açar,apple'da bana donate yapar...

İşin garip kısmı apple; "win 7 ultimate" çıkınca sanki aralarında ki rekabeti azaltmak veya windows 7'yi yüceltmek adına (2. söylediğim biraz saçma geldi bana ) kendi PC'lerine windows 7'nin de kurulabileceği yönünde reklam bile yapmıştı. hatta sitelerinde bir ara yaklaşık 1 ay kadar reklamlar döndü... Bir an dedim apple herhalde microsoft ile ortaklığa falan gider,birlikte ortaya melez bir sistem çıkarırlar diyordum ama, sonrada herşeyin malını pazarlamak için 2 tarafında reklam anlayışı olduğunu anlamak uzun sürmedi... Amaç MAC'leri satıp, windows ile bile kullanabilirsiniz demekmiş. Tabi bu durumda windows'ta açık kalmış bir pencereden başka bişi olmadı... Ama windows 7 'de gözüme çarpan tek değişiklik ve akıllıca olay (ki ultimate sürüm kullanıyorum,oturupta diğer sürümleri sanal da bile olsa denemedim ) tüm eski,yeni,uyduruk sürücüleri bile tanıyor olması, yani mimari yapısında belki çok büyük gelişme yok ama,sanki DOS 'tan farklı bir sürüm üzerine kurulmuşta, fark anlaşılmasın diye hala DOS üzerinde çalışıyorlarmış gibi göstermeye çalışıyorlar gibime geliyor.
    Benim sisteme;
    XP'yi kurmak tüm sürücüler dahil 60 dk. ,
    Vistayı kurmak 35 dk. ,
    Windows 7 'yi kurmak 11 dk 'mı alıyor.
    Yani windows 7'de daha sürücü arayışına girmedim,meret herşeyi cart diye tanıyor... Tabi bir de SSD'ler yaygınlaşsada artık, SSD'ye geçiş yapıp, solid'de çalışsak daha güzel olcak... (Hani yaygınlaşsada demek istediğim, 64gb'lık SSD'ye 200TL bayılmayalım)

Sonuç olarak Microsoft'un bildiği (diğerlerininde bildiği üzere) TİCARET!!!

• Güzel tespitler, güzel yakalamışsın. Keşke o kadar para verip aldığımız cihazların içinde deneme sürümleri değilde asıl sistemler olsa da biz de böyle sonradan packle, programla uğraşmak zorunda kalmasak
  • Harbiden hepsini okuyupta mı cevap verdin yoksa baştaki TİCARET kelimesini görünce gerisinin fasa fiso olduğunu anladın mı? Yahu kardeşim insan biraz daha uzun bir cevap yazar. Bir blogluk yazı yazdık oraya,2 cümleyle cevap vermişin. Şaka tabikide... Amacım bu tür pazarlama tekniklerine kanan insanlarımız oldukça, bu adamların çıkardıkları işletim sistemlerinide modifiyeliyecek veya ek ayarları açmak için gerekli yazılımları yazacak adamlar da mutlaka olacaktır, demek istedim.

• Sen emek verip yazmışsın ben okumaya mı erinecem, okudum tabikide hepsini. Zaten apaçık ortada olan şeyler bunlar, hatırlatmışsın bilmeyenler de öğrenmiş olur en azından ilk video eyvallahda ikincide birsürü bişey yapıyor arkadaş, o yapılan değişiklikler olduğu gibi kalıyor mu yoksa sonradan eski haline getirme gibi bişeyler yapıyor muyuz? ben hiç anlamıyorum bu işlerden anca böyle forumdan tarif edildiği kadarıyla eski xpmi de modifiye etmiştim vistaya benzetmek için.. Şimdi bu 7 de çok sade gelmeye başladı en azından temalarıyla oynayabilsem o bile bi değişiklik olacak benim için
    Bide bu birinci video da verilen pack ile senin link verdiğin birbirinden farklı sanırım. Seninkinde UxStyle_Core_Jul13_x64 adlı bi .exe çıktı ben tereddüt ettim kurmakta. Ha bi de x86 mı yoksa x64 olanı mı kurcam eğer kurmam gerekiyorsa. Çünkü kafam karıştı 64bit işletim sistemi diyo pc de, C'nin nin içinde program dosyalarının sonunda (x86) yazıyor Hiç bişey anlamadım bu işten İkinci linkten inen dosyada çalışmadı Kotalı netimle 70 küsür mb boşamı indirdim yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PASHAAA -- 30 Mart 2011; 1:34:10 >

• amma muhabet dönmüş yaf bu arada KeShhh® o program gözüme takılmıştı ama sonra kaybettim bu aralar boş vaktin varsa acaba Personalization Panel 1.1.0.1 programına özel bir konu açabilir misin burada mesajlar arasında kaybolmasın...

PASHAAA senin işletim sistemi türü 64 bit bu yüzden 64 bit için olan yamayı yani patchi kullancaksın ancak benim bir keresin şöyle bir olay başıma geldi 64 bitlik bir sistemde videoda bahsi geçen programla 64bitlik yamayı yaptıktan sonra tema kurulmadı birde üzerine x86 yani 32 bitlik yamayı yaptım ondan sonra oldu, windows bu ara sıra gariplikleri tutuyor ama sen ilk olarak 64 bit için yama yap eğer tema yüklenmezse 32 bitlik yamayıda yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: PASHAAA

Sen emek verip yazmışsın ben okumaya mı erinecem, okudum tabikide hepsini. Zaten apaçık ortada olan şeyler bunlar, hatırlatmışsın bilmeyenler de öğrenmiş olur en azından ilk video eyvallahda ikincide birsürü bişey yapıyor arkadaş, o yapılan değişiklikler olduğu gibi kalıyor mu yoksa sonradan eski haline getirme gibi bişeyler yapıyor muyuz? ben hiç anlamıyorum bu işlerden anca böyle forumdan tarif edildiği kadarıyla eski xpmi de modifiye etmiştim vistaya benzetmek için.. Şimdi bu 7 de çok sade gelmeye başladı en azından temalarıyla oynayabilsem o bile bi değişiklik olacak benim için
    Bide bu birinci video da verilen pack ile senin link verdiğin birbirinden farklı sanırım. Seninkinde UxStyle_Core_Jul13_x64 adlı bi .exe çıktı ben tereddüt ettim kurmakta. Ha bi de x86 mı yoksa x64 olanı mı kurcam eğer kurmam gerekiyorsa. Çünkü kafam karıştı 64bit işletim sistemi diyo pc de, C'nin nin içinde program dosyalarının sonunda (x86) yazıyor Hiç bişey anlamadım bu işten İkinci linkten inen dosyada çalışmadı Kotalı netimle 70 küsür mb boşamı indirdim yoksa

Bekle aga hiç bişi yapma, soul'unda dediği gibi bir tane başlık açaıp neyin nerden nasıl olduğuna dair tüm cevaplarıyla hemen yazayım.... Sonra aklında hiçbir soru kalmayacak.. Öncelikle sanala 64bit 7 veya vista kurup denemem gerekebilir... Gerçi aynı patchi bende kullanıyorum,ama benim 7 32bitlik... 64bit likler ne yazıkki sonradan patch vs. cart curt çıkarıldığından ve öncelik 32bitlik sistemlere verildiğinden 64 bit liklerden uzak duruyorum...

• KeShhh® sanala 64 bit kuramazsın ama söyleyeyim önceden PASHAAA birde bu Personalization Panel 1.1.0.1 programıyla uğraşcağına ilaçlayarak yükseltiver sürümü önce be kardeşim home premium falan yap ardından yap yamayı ooohhh misler gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

KeShhh® sanala 64 bit kuramazsın ama söyleyeyim önceden PASHAAA birde bu Personalization Panel 1.1.0.1 programıyla uğraşcağına ilaçlayarak yükseltiver sürümü önce be kardeşim home premium falan yap ardından yap yamayı ooohhh misler gibi

Bu işlerden anlamadığımı önce ki mesajlarda söylemiştim, keşke sizin gibi anlayabilsem de bişey dendiğinde şıp diye kapıp uygulayabilsem ama yok işte bizimkisi direksiyon şoförlüğü bu konuda tabir-i caizse Bu ilaçla sürüm yükseltme işi bile sanırım başlı başına bi iş, böyle bilgi sahibi olmadığın konularda bişeyler yapmak zorunda olunca bir kes daha kulaklarını çınlatıyorum microsoft babanın

KeShhh® Dün biraz uğraştım ama senin verdiğin ilk linkteki şeyi indirdim kurdum, ne işlemlerde nede pcnin herhangi bir yerinde bulamadım mereti Sanki başka pcye kurduk varlığından eser yok. Ardından ikinci linkteki Personalization Panel'i indirdim onu ise hiç kuramadım hata verdi ama şimdi tam hatırlamıyorum ne dediğini Kısacası başarısız bi deneme oldu. Bakalım yeni açacağın başlıktan faydalanabilecekmiyim(z). Buradan linkle yönlendireceksindir, bekliyorum(z).

• @soulcubee;
    Adamım uyarı için tşkler... Genede ben home yada premium için 64bitlik sürümü sanala kurmayı denicem, kurulmaz diyenlere inanmıyorum,belki vardır çaresi ama,sistem yeterli olmuyor olabilir. Veya benzeri durumlar istiyordur. Sonuç olarak leopard 10.5.7 'yi bile sanala kurulmaz dedikleri halde kurduysam bunuda şimdi sen söyleyince iyice bende takıntı oldu, gece gündüz uğraşır kurarım (eğer kurulmuyorsa) Gerçi sen söylediğinde inanmamak gibi bir düşünceye kapılmıyorum ama genede PC başında işten ayrıldıktan sonra şimdilik yapcak bişi yok,bana da uğraş çıkar...

@PASHAAA;
    Adamım şimdi kontrol ettim linkleri atıyorum yarın öğleye doğru inmiş olucaklar diye tahmin ederekten başlıyorum. Zaten starter edition ve home sürümünü indiricektim,senin olayda bahane oldu... Torrentlerde ne yazıkki 32bit starter 2gb ve yukarısı, şans eseri bir tane forumda All in One windows 7 serisinin buldum. Onu indiricem. Tek DVD yazmışlar. Bakalım sonuç birkaç gün sonra belli olucak ama beklemeye değecektir. Eğer sisteminde sorun yoksa veya işlem yaparken sistemde karışıklık yaratmadıysan gerçek işletim sistemiyle, sanala kurulmuş olan da hiç birşey fark etmiyor. Deneyelim görelim yahu... Bu arada linkler de hala çalışıyor. İsteyen olursa eposta yollasın pm'den yollarım link...

Bu arada bazı pc'lerde dikkat ediyorum 64bit starter oluyor,peki bu 64bitlik sürümü gerçekten 64bitlik mi,yoksa 64bit görünümlü gibi bişi olupta 32bit sistem mi? Çünkü 32bit var,ama 64bit için starter da link yok, öle bir sürüm var olmamış bile. Ama nasıl oluyorda 64bitlik sürümleri 1.66ghz lik işlemcisi olan netbooklara kuruluyor anlayamadım. Var mı bu işin bir p..tluğu... Bilen var mı?

@PASHAAA;
    Benim imzamdaki Vista da Tema Uygulama Anlatımı linkine gidip,2smoke'un verdiği linkten patchi indir, onunla patchle. Ama eğer patch kurulduysa önceden onu kaldırman gerek. Patchleme işlemini yapınca diğer programı kur. Yukarıda tam anlamıyla programı açıklamadım. Önce bir programı kurcalayım. Tam anlamıyla nasıl yapılıyor bakayım,açık seçik yazarım herşeyiyle... Yarın akşama doğru burdan yazarım... Belki de yönetici olarak çalıştırarak kurman gerekiyordur. Gerçi verdiğim linkte öle bişi varsa belirtilmiştir... Hadi kolay gelsin...

• KeShhh®, soulcubee'nin sürümü yükselt tavsiyesi kafama takıldı onu biraz araştırdım ve basic'i premium'a yükselttim. Benim olmasını istediğim kadar oldu şimdilik pc, en azından yüklü temaları değiştirip renk düzeninde falan oynama yapıp sıkıcı görüntüsünden kurtulabildim Dediğim gibi bu ince ayrıntılı pack, program işlerinden pek anlamadığım için geri dönüşü olmayan zararlarda vermemek adına pcye konuyu bundan sonra sadece ziyaretçi olrak takip edicem Ha olur da ilerde bu da tatmin etmezse belki paylaşımlarınızdan faydalanıp bişeyler kurup packleme falan yaparım bende. Gösterdiğin emek için tşk ederim

• Rica ederim, her zaman... Ama ben genede basic 64bit sürümü indirip sanal da denicem... Çünkü kafama takıldı... soul senden nefret ediyorum..

• KeShhh® adamın istediği belliymiş zaten ben lafı dolandırmadan istediğini sattım adama ama bilmeden oldu sanal sistemlerde çift çekirdekli işlemci yapamadığın için 64 bit işletim sistemi yapamıyorsun diye biliyorum

PASHAAA sende adamı boşu boşuna yordun valla ama standart temalarla kalma bak çok güzel temalar var tema konusu altında artı duvar kağıtları bölümünde çok güzel duvar kağıtları var artı belkide işine çok çok yarıyacak görsel eklentiler var bölümdeki konuları aşağıdaki uyarıyı dikkate alarak hepsini bir gez bence artı ve daha fazlası paylaşım yapan site v.b. yerlerin bağlantıları bulunan bir konu var üst konu olarak oraya gir ve diğer siteleri gez yani KeShhh® boşuna uğraşmış olmasın

Uyarı : forumun özelliklerinden dolayı bütün açılmış konuları ufak bir menü seçeneğini değiştirmeden gözükmüyor bu menüde sayfada yukarda haber 365 barının altında Bu tarihten itibaren: ayırt et: seçeneğini tüm mesajları göster olarak değiştirmelisiniz böylelikle bütün konular gözükür

• soulcubee, gezip inceleme konusunda üstüme yoktur ama iş uygulamaya gelince işte orda sıkıntılar doğuyor bende Senin tavsiyen işimi gördü tşk ederim ayrıca sana. Ben böyle bişeyin olacağını hiç düşünmemiştim, olsa bile legal olacağını sanmıyordum ama biraz forumlara baktım araştırdım herhangi bir sakıncasıda yokmuş Bi süre böyle takılır değişiklik ramaya başlayınca yeni arayışlara girerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulcubee

KeShhh® sanala 64 bit kuramazsın ama söyleyeyim önceden

Yapamazsin dediler, YAPTIM....

quote:

soulcubee

sanal sistemlerde çift çekirdekli işlemci yapamadığın için 64 bit işletim sistemi yapamıyorsun diye biliyorum

ramp ramp ramp ramp ,,, rımp rımp rımp rımp.. ramp ramp rımp rıııımmmpppp rrııımmmmppp rımp rımp... Bu kısımda bir tane şerkı koyacaktım ama ne yazıkki ismi aklıma gelmedi, bende tınısını koyuyorum... melodiye uydurarak okursanız ismini bulan yazsın...

Sonra kıvırdılar YAPAMAZSIN lafı "diye biliyorum" oldu, ama bana kimse engel olamadı...

Buyrun bunlarda ekran görüntüleri... Derecelendirmeye dikkat... Orjinal boyutta görüntülemek isteyenler,resimlerin altındaki linke tıklasın bir zahmet..

http://img847.imageshack.us/f/adszgi.jpg/

http://img813.imageshack.us/f/virtual7homebasic.png/

Şimdi sıra geldi bahsi geçen programa... Onu da kurup inceleyip, işlemleri yapma sırasına göre bir de video attık mı!!! olay tamamdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeShhh® -- 1 Nisan 2011; 20:46:15 >

• KeShhh® demekki ben yaşlanmışım ve takip etmemenin sonucunu yaşadım benim zamanımda olmuyordu nerden biliyorsun diye sorarsan windows xp 64biti bir ara bir forumda türkçeleştirelimmi konusunda denemeler yapıyorduk ama sanala kuramadığım için olaya katılamamıştım neyse vatana millete hayırlı olsun
  • Yok o senin yaşlılığından kaynaklanmıyor. Programın p.ştluğundan kaynaklanıyor... WmVare son sürüm de 4 çekirdek işlemciye kadar destek verip 4gb ram 'e kadar RAM ekleyebiliyorsun sisteme,hatta şu ready boost ile çalışıpta harici ram görevi gören usb leri bile kullanabiliyorsun RAM olarak... Yoksa nerden kuracam sanala win 7 'yi ... Bu arada herşeyi yaptım video çekip personalization olayını da hallettim yarına yükler, konuyuda iyice anlatırım. PASHAAA hani ben beceremiyorum bu olayları demişti ya... Ondan kaynaklanmıyormuş, çünkü uxstyle patch 64 bit sistemleri patchlemiyor... Sadece 32bit lerde yiyor. Farklı bir patch kullandım. Ama video çekerken ekran kaydetme değil, analog kaydetme takılmak zorunda kaldım. Çünkü sanal olupta 4gb ram'in 2.5 'unu atsamda sisteme bu sefer de kendi win 7 'mde kasılmalar oluyordu, video kaydı yapamıyordum... Genede video yu daraltırken tabiki de çözünürlük vs. berbat ama anlaşılıyor herşey... Yarın yeni konuda anlatırım,anlarsınız, daha doğrusu anlarlar yapamayanlar...

• uxstyle patch yerinehttp://forum.donanimhaber.com/m_36728174/tm.htm burada bahsettiğimi bir dene yama olarak
  • Zaten onu kullandım bende... Başka türlü 64bit leri oatch leyemiyorsun. Hatta diğer tüm 32bitlerim içinde bunu kullanırım artık...
  • Anlatım için teşekkürler...
  • emek veren arkadaşa teşekkürler.
    özellikle koyu renk temaların bulunduğu kaynakları da paylaşırsanız tadından yenmez.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.