Şimdi Ara

Windows 7 RC kullanıma sunuldu (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.645
Cevap
1
Favori
122.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: buraoca2

@FRED BAKER;

Öyle bir ifade etmişsiniz ki sanki herkez aynı durumda. Küfür edicem banlattıracam kendimi senin yüzünden!!! 4 GB ram var hala sorunlu bu Vista diyorum(32 Bit kesinlikle sorunlu); 6 ayda 3 kere format attım diyorum; daha ne diyim ben sana? İşlemcimi yavaş dersen Q6600 2400@3600 Mhz'de çalışan bir işlemci kullanıyorum. 4 Çekirdekli 3.6 ghz'de çalışan bir işlemci de doyuramıyorsa bu Vista'yı Pes doğrusu... Herkezin illa Core i7 ve 6 GB+ ram'e mi sahip olması gerekiyor(Ki Zaten Vista 32 Bit 3.33 gb ramden fazlasını göremiyor; o zaman bende Vista'yı en yüksek donanım parçalarıyla(İşlemci hariç; ki Core i7 olsa da pek birşey değişeceğini zannetmiyorum) kullanıyorum; fakat Hala Vista'da Problem oluyor!!!!!!!!!!!

6 ayda 3 kere format attıysaan
    1-vistayı 3 yıl hiç sorunsuz kullanan insanlar tanıyorum 1 gb ram ile ve xp den hızlı
    2-senin sisteminde bir uyumsuzluk olmalı

@FRED BAKER;

Öyle bir ifade etmişsiniz ki sanki herkez aynı durumda. Küfür edicem banlattıracam kendimi senin yüzünden!!! 4 GB ram var hala sorunlu bu Vista diyorum(32 Bit kesinlikle sorunlu); 6 ayda 3 kere format attım diyorum; daha ne diyim ben sana? İşlemcimi yavaş dersen Q6600 2400@3600 Mhz'de çalışan bir işlemci kullanıyorum. 4 Çekirdekli 3.6 ghz'de çalışan bir işlemci de doyuramıyorsa bu Vista'yı Pes doğrusu... Herkezin illa Core i7 ve 6 GB+ ram'e mi sahip olması gerekiyor(Ki Zaten Vista 32 Bit 3.33 gb ramden fazlasını göremiyor; o zaman bende Vista'yı en yüksek donanım parçalarıyla(İşlemci hariç; ki Core i7 olsa da pek birşey değişeceğini zannetmiyorum) kullanıyorum; fakat Hala Vista'da Problem oluyor!!!!!!!!!!!

Sana sonuna kadar katılıyorum.Vista kesinlikle hızlı bir işletim sistemi değil.2GB ramle kullanıldığı zaman felç ediyor bilgisayarı bütün rami dolduruyor 1 oyun açıyosun ardından herhangi birşeyde alt tab yaptığın zaman masaüstüne dönmesi 1-2dk alıyor.Aynı zamanda bir de oyuna dönüş süresi var ki bu daha uzun sürüyor.En sonunda XP yükledim rahata kavuştum.Vistada ki bütün sorunlar kalktı bilgisayar artık rahat 2 tane oyun bile açıyor.

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

Orjinalden alıntı: Tulû

quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

allah ıcın gorev cubuğunda hareket cokta bı suru gereksız hareket var sankı quıck launch ıle taskbar kavga edermıs gıbı herseyı corba etmısler

1 tane explorer penceresı acınca 2. cı yı acmak ıcın e ısaretıne sağ tus yapıp gelen pencereden ınternet explorer a tıklamak gıbı sacma bı hareket yapıyoruz

bır kac tane acık olan explorer penceresını tek tek ındırmek ıcın yukarıdakı - tusuna basmak gerekıyor

explorer penceresı kapatmak ıcın sağ tus yaptığında gelen menu fazla ustte hemen ımlecın hızasında cıkmalıydı bence

masa ustunu goster sımgesı tarıh olmus onun yerıne taa en sağa sağatın oraya bı duğme atmıslar

eskısı gıbı bı quıck launc olmadığı ıcın programların sımgelerını masaustunde tutmak gerekıyor program acmak eskı sekılde daha kolaydı quıcklauncdan hemen acıverıyoduk

felan fisman ısde ben yenı taskbar ı pek sevmedım hatta ... gıbı olmus yenı bısey yapıcaz dıye batırmıslar ortalığı

he bıde vıstada pencerelerı masaustunde arka arkaya sıralayan bı anımasyon vardı oda gıtmıs

Tespitlerimiz birebir aynı gerçekten .

Şu herkesin söylediği "vista'ya göre çok hızlı , uçuyoruz ..."diyenlere şaşırdım gerçkten ; bu mu uçmak ?
    Gerçekten (yemin etmeye sevmiyorum,tam yeri aslında yemin etmek için) Vista x64 Win7 x64'ten daha hızlı-seri ; en önemlisi vistanın laf edilen başlma süresi win7'ye göre çok kısa.

dimi

ucuyoruz olayını bende anlayabılmıs değilim ortada ucan kacan bısey yok vıstadan bı farkı yok w7 nın acılıs suresı vıstadan (ben genelde vısta 32 bıt kullanırım w7 yı 64 bit kurdum) daha uzun cok barız bı sekılde bellı uzun olduğu

ayrıca genel anlamda hız olrakda vıstadan bı farkı yok saten testlerde asağı yukarı yakın sonuclar cıkmıs

oncekı sayfalarda bı arkadas bı tablo yapmıs , xp ve vıstanın sıstem gereksınımlerı felan yazıyo adamlar mınımum 1 gb ram demıs bızım ınsanımız 512 ramlı pc ye vısta yada w7 kuracam dıye uğrasıyo ondan gelıyo burda yok vısta yavas yok w7 yavas yok xp cok hızlı bılmemne ne dıyo

bazı arkadaslar xp nın ılk cıktığı yıllarda ne kadar rezalet bı ısletım sıstemı olduğunu hatırlamıyor galıba , ekran kartı değiştirsin sistem coker , ram takarsın sıstem coker gıbı seylerı yasayan yokmu aramızda xp nın kendını toparlaması 2 3 yıl surdu bunları unuttunuz heralde !!!

benım pcde 1 gb ram varkende vısta kullandım hakkatten 1 gb ramde vısta ağır kalıyo ama suan 2 gb ram var gayet yeterlı gelıyo vıstada crysıs actığımda sıstem toplamda 1.6 gb ram kullanıyo bence vısta ıcın en az 2 gb ram kullanılmalı

vıstada yavastık w7 de ucuyoz dıyen arkadaslar bı sıstemlerını yazsalarda bızde gorsek sanırsam benım pc cok yeni kaldı ben duruma gore downgrade yapıyımda bende ucayım

Bu "Win7 uçuyor" olayı için şöyle bir tespitte bulunulmuştu nette : "Win7 aslında Vista'nın aynısı ;ama sadece ismi Win7."

@buraoca2,
    zaten kendi sıkıntınızın cevabını kendiniz vermişiniz ?
    Sıkıntı Vista'da değil sizde bence ?
    Ne işiniz var 4GB RAM ile 32bit sistemde ?

Ferrari ile toprak yola girip sürekli fren yapmaya benzer sanırım ; ya da aracın altının sürekli yere vurması gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 13 Mayıs 2009; 11:28:34 >

@FRED BAKER;

Hocam Vista Cd'in orjinal mi ? bende kullandim uzunca bir süre hem vista x86 hemde x64 inan hirbir sorun yaşamadim. hatta benım 2 Gb ram var sadece x64'te biraz ram problemi yaşadim (boşta 1 gb yiyordu) ama onun dısında hicbir sorun yoktu istedigim her oyunu açtim oynadim vs vs. ki 32 bitte daha hızlıydım 64e göre.
    ama Win7 şuanda hem vistadan hemde xp'den kat kat daha hızlı.

dedigim gibi sisteminizde performans bakımından sorun yoksa eger , ki birde işletim sistemini netten çektiyseynız belki hatali bi sürümü denk gelebilir.
    Son olarak ben Win7'ye hızlı derken de hızlıyız uçuyoruz fişek gibiyiz bi anlamda degil sadece donma takılma klasorler arasi geçiş nebilim bi film açarken hızlı açilmasi. programlari çalıştırırken sorun olmamasi . donmamasi hızlı işlem yapmasindan bahsediyorum.

page file i

computer sag tikla
    prosperitires
    ordan advanced

ordan settings

orda gene advanced da var
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler forumdestek@donanimhaber.com tarafından onay almıştır!
  • Vista çok ağır bir işletim sistemi aynı sistemde xp kuruluyken alt tab yapıldığında şak diye aşağı iniyor.Vistada felç oluyor 20-30 saniye kendisine gelemiyor.Birde arkadaşlar hangi versiyonunu indireyim windows 7 nin enson versiyonu

Şumu?

Microsoft Windows 7 RC1 build 7100 x86

Buysa hemen indirmeye başlayacam.

Orjinalden alıntı: tiCCky

quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

@QbLaY!!!

kardeş peki C de vista var dedim ya, onun üzerine direk kurarmıs sistemi sence?
    yani bi sıkıntı olmaz dersen vistanın üzerine kurucam W7 yi
    teşekkurler...

Bişey Olmaz .. eski dosyaları windows.old adı altında bi kasörde topluyor .. temiz bi w7 sistemi kurmuş oluyorsun.. ve sürücüleride kuruyor..

bende öyle yaptım wista ultimate in üstüne kurdum...

yalnız kurarken yükselt demeyeceksin..norml kuracaksın..

teşekkurler kardeş, yukselt demiyeceksin derken yönergenin tam adı nedir? ing. pek iyi degildir yükseltme dedigin upgrade oluyor sanırım, ben hangi kurulumu secmeliyim?

benim ekran kartım ASus 7600 gs ile XP de iken sorunsuz TVout ile tv den görüntü alabiliyorum fakat VİSTA ya geçtiğimde son nvidia driveri kurmama rağmen tv out kısmında tv görünmesine rağmen TV de görüntü yok bunu nasıl düzeltebilirim Teşekkürler yardım lütfen w7 vistadan farklı ise(xp tabanlı diye okumuştum) son nvidia driverleri ile w7 tv out verebilirmi
    birde
    @xweser arkadaş yukarda 64 bit w7 kullanmak için 4gb ram mi olmalı benimki 2 gb kngstn hyperx ,p d 950 ,asus p5nd2 anakart acaba 64 bit için uyumlu olurmu
    Intel i7 9700K 3.6GHz // Gigabyte Z390 AORUS MASTER 4266MHz // Corsair 16GB (2x8)Vengeance Pro White RGB 3000MHz // MSI Gaming Z 2060 RTX // 3TB Seagate Backup Plus HDD // 3TB WD My Book HDD // Sandisk 120GB SSD Ext. // XigmaTek Tauro 600W //x MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS // MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS Logitech G910 Keyboard // Logitech G933 Headset White // Logitech G9x MW3 Edition Mouse // Logitech C920 Webcam // Corsair MM300 Mouse Pad // Windows 7 Ultimate // Pioneer Ev sinema sistemi 5+1 VSX-D511 // Apple Iphone 13 pro max // Ps5 Slim
  • @PHI

Orjinalden alıntı: CeFurkan

vista kullananlarin derhal win 7 ye gecmesini tavsiye ederim

page file i

computer sag tikla
    prosperitires
    ordan advanced

ordan settings

orda gene advanced da var

eee ordan neyi seciyoruz ?

Orjinalden alıntı: McCarty

@PHI

Kur diyosun yani 7'yi?

Peki MSN, smiller gülücükler?
    Onu da yapabilir miyiz acaba?
    Ben MSN 8,5 kullanıyorum. 7'de MSN 9 kurmak gibi bir zorunluluk falan yoktur değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 13 Mayıs 2009; 13:10:23 >

msn'de zorunluluk yok. istersen 7.5 kur

Orjinalden alıntı: McCarty

smiley olayina garanti veremiyorum. 2 kez ugrastim olmadi bilmiyorum bu vistanın ve win 7'de farkli bi yolda saklaniyor smileyler ben arastirdim ama bulamadim.

msn'de zorunluluk yok. istersen 7.5 kur

Ben bi koşu kurayım geleyim o zaman şunu
    Deneyelim bakalım. Denemeden bulamayız çözümü.

Bu arada eger Vista kullanmişsan hic zorluk yaşamassin çünkü Vistanın aynısı denilebilir. sadece görsellik , hız ve driver sorunlari çözüldü bunda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: QbLaY!!!

Bu Cod4 MP ye girme sorununu hala çözebilmiş değilim pb hatası falan değil ana menüye bile giremiyorum???

Uyumluluk ayarlarından vista veya xp yaparak dene belki olur.

Orjinalden alıntı: eDDiè

quote:

Orjinalden alıntı: QbLaY!!!

Bu Cod4 MP ye girme sorununu hala çözebilmiş değilim pb hatası falan değil ana menüye bile giremiyorum???

Uyumluluk ayarlarından vista veya xp yaparak dene belki olur.

Hocam denemez olurmuyum,maalesef!
  • Kurdum şimdi. Yıllardır XP'ye alışmanın verdiği bir zorluk var ama. Alışmak lazım buna da. Ses driverını tanımadı bi. Onu indiriyorum şimdi. Kalan bütün driverları tanıdı sanırım. Aygıt yöneticisinde sorun görünmüyor.

benim ekran kartım ASus 7600 gs ile XP de iken sorunsuz TVout ile tv den görüntü alabiliyorum fakat VİSTA ya geçtiğimde son nvidia driveri kurmama rağmen tv out kısmında tv görünmesine rağmen TV de görüntü yok bunu nasıl düzeltebilirim Teşekkürler yardım lütfen w7 vistadan farklı ise(xp tabanlı diye okumuştum) son nvidia driverleri ile w7 tv out verebilirmi
    birde
    @xweser arkadaş yukarda 64 bit w7 kullanmak için 4gb ram mi olmalı benimki 2 gb kngstn hyperx ,p d 950 ,asus p5nd2 anakart acaba 64 bit için uyumlu olurmu
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.