Bildirim
Windows 7 ram kullanımı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
-
Peki, bilgisayarınızda herhangi bir yavaşlama söz konusu mu? -
128Gb ramin mi var
Sanal bellek dahilse o sistemde belleği 4 gb den yüksekler için çok fark etmez sanal bellek(bellek ağırlıklı uygulaman yoksa) ve windows programlar hızlı açılsın diye ram e atar eğer bellek çoksa hızlandırır ama sanal bellek açarsan ram yerine diske atıp gereksiz yerini çalar ve hızlandırmaz..
eğer sanal bellek toptan kapalıysa
43 işlemin içinde hiç o kadar ram kullanan varmı? eğer yoksa hizmetlerini kullanıyordur düzenle onları bellek leakı olan bir şey olabilir windowsun işe yaramayan hizmetlerini kapatman lazım biliyosan regedit girdilerine bak bilmiyosanda windows hizmetlerine girip işe yaramayanları kapat..... -
quote:
Orijinalden alıntı: berk70
128Gb ramin mi var
Sanal bellek dahilse o sistemde belleği 4 gb den yüksekler için çok fark etmez sanal bellek(bellek ağırlıklı uygulaman yoksa) ve windows programlar hızlı açılsın diye ram e atar eğer bellek çoksa hızlandırır ama sanal bellek açarsan ram yerine diske atıp gereksiz yerini çalar ve hızlandırmaz..
eğer sanal bellek toptan kapalıysa
43 işlemin içinde hiç o kadar ram kullanan varmı? eğer yoksa hizmetlerini kullanıyordur düzenle onları bellek leakı olan bir şey olabilir windowsun işe yaramayan hizmetlerini kapatman lazım biliyosan regedit girdilerine bak bilmiyosanda windows hizmetlerine girip işe yaramayanları kapat.....
@oğuz*han
Hayır herhangi bir yavaşlama söz konusu değil.
@berk70
Evet ram miktarı 128 gb, sanal bellek dahil değil ve ssd kullandığım için sanal belleği kapadım. Yeni format atıldı o yüzden herhangi bir virüs olması söz konusu değil. İşlemlerden rami kullanan herhangi bir uygulama yok, hizmetlerde default olarak ayarlı dediğim gibi yeni format atıldı bu yüzden 6 gb kullanması garip geldi.
-
Mobildeyim bu windows 7yse program ekle kaldir da windowsozelliklerini ac veya kapat var ordan gereksiz seyleri kapatabilirsin... diger isletin sistemlerinde nail oluyor bilmiyorum o ram kullanimini azaltir...
Birde prefetch veya superfetch ram kullanir o ozelliklerese bakabilirsin netten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: berk70
Mobildeyim bu windows 7yse program ekle kaldir da windowsozelliklerini ac veya kapat var ordan gereksiz seyleri kapatabilirsin... diger isletin sistemlerinde nail oluyor bilmiyorum o ram kullanimini azaltir...
Birde prefetch veya superfetch ram kullanir o ozelliklerese bakabilirsin netten
Hocam anlatamıyorum galiba yeni format attım ve pcde herhangi bir sorun yok, normalde bu pcnin 1gb falan ram harcaması lazım ancak şuan 6 gb ram harcıyor.128 gb rami kullanacak değilim sadece neden bukadar çok kullanıyor merak ediyorum onun haricinde 6 gb ram kullanması benim için sorun değil. -
Ha bende yer açmak amaçlı dediniz sandım o konuda pek bir bilgim yok hocam hangi hizmet nekadar niye kullanır...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X