Şimdi Ara

Windows 7 Ortak Ağ sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 starter yüklü laptopum var orjinal üzerinde geldi.
    Benim sorunum laptopumun ortak ağlara bağlanamaması. Okulda wireless modemden bağlanmaya çalıştığımda laptop bağlanıyor ancak -internet erişimi yok- diyor ve bu sorun sadece bende yok, diğer arkadaşlarımada baktım xp yüklü olanlar çok rahat interneti kullanabiliyor ama ben ve diğer windows 7 ultimate, prof kullanan arkadaşlarım dahil bu ortak ağa bağlanamadık. Yani windows 7 tüm sürümlerini denedik. Benim wireless kartım Atheros, diğer arkadaşlarımın Atheros olanda vardı intel olanda.
    Bu sorunu nasıl çözeriz yardımcı olur musunuz?
    Benim laptopun özellikleri:
    ACER
    t4500 cpu
    2 gb ram
    intel gma 4500m ekran k.
    Atheros wireless kartı. ...... vs.

not: dns değişimi vs herşeyi denedik ama olmadı, eğer xp yükleyince sorun düzelir derseniz xp yapacağım, şu an xp deneme şasım yok laptopun içinde tonla ders dökümüm var ve onları yedekleme vs ile riske atamam. neyse konumuz bu değil

önerileriniz?

• işletim sistemi 32 bit mi?
    Atheros kartının sürücüsünü güncellediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

işletim sistemi 32 bit mi?
    Atheros kartının sürücüsünü güncellediniz mi?

evet güncel sürücüler, 32 bit win 7 starter yüklü.
  • XP
  • quote:

Arkadaşlar sorunu çözdüm ben... Bende bir problem kalmadı. Gene gerekli bilgileri donanım haberden topladım. Olay şu: Eyer otomatik olarak yaptıgınız update varsa, benim gibi sürücüyü güncelleştirmelerden yüklediyseniz bu sorun kaçınılmaz olarak karşınıza gelcek. Sürücüyü CD'den yükleyemiorsanız uyumluluğunu vista olarak seçerseniz mutlaka yüklicektir. Kurulumdan sonra bağlantınız birkezdaha geliyor ve gidiyor. Sonrasında bilgisayarınızdaki herhangi bir programın dışarıyla kuracağı bağlntıda veri alışverişi sağlandığı an önünüze uyarı geliyor. Sadece izin verin gitsin. Bağlantınız kesilmiyor. Bakın WoW Patch yapabilmek için canım çıkmıştı ama yapamamıştım. Şuan kendi cD'sindeki driveri vista uyumlu seçtim ve update programını çalıştırdığım anda wow'izin verilsinmi diye bir seçenek çıktı ve evet dedim artık update yapabiliyorum. Facebook ve msn olayını henüz denemedim ama sanırım onlardada bu sorun kalmicak. Yani aslında tamamen güvenlik duvarıyla alakalı. Yanlız şunu boşuna denemeyin: Güvenlik duvarını kapatmak... Çünkü onu denemiştim bir işe yaramıyodu :)

quote:

bende de sürekli oluyordu 2 hafta öncesine kadar. devre dışı bırakıp etkinleştirince düzeliyordu. artık hiç olmuyor ama ne değişti bilmiyorum. win7 ile uyumsuz viürüs programı firewall vesaire olabilir. nod32 kurmuştum. sonra kaldırdım. belki de ondandı.

quote:

Ben de ona benzer bir sorun yaşıyorum. İnternet bağlantım koptuğunda modem tekrar internete bağlanıyor fakat windows 7 ağa bile bağlanmıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmadıkça ağa dolayısıyla internete bağlanmıyor. Ağ bağlantılarını kapatıp açmam ya da modemi tekrar baştan başlatmam bilgisayarı yeniden başlatmadıkça hiç bir şey ifade etmiyor.

Bu sorunu çözemiyorum bir türlü.

+ uTorrent programı yüklü onun sebep olduğunu düşünüyorum. Ama kablosuz bağlanan arkadaş hiçbir sorun yaşamıyor.

quote:

arkadaşlar çok basitmiş windows güvenlik duvarını etkisizleştirdim düzeldi :D

quote:

şu linkteki dosyay tıuklayın direkt alın bunu

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/lan/RTL8112/RTL8112L_LAN_V735222009_Windows7.zip

sonra hiç bir iş yapmadan direkt olarak setupdan kurulumu gerçekleştirin sonra pc yi açıp kapatın hemde isterseniz 150 defa restart yapın yinede netiniz kopmuycak merak etmeyin yani butun bu yaşadıgımız ortak sıkıntılarımız realtek firmasının ayıbı win7nin iil onuda belirteyim win7 mukemmel sırf bunun için xp ye donulmez ayrıca istediginiz ağ programınıda kurabilirsiniz sıkıntı yok merak etmeyin butun bunları yaptım ama hala olmuyor diyenler varsa yazın tekrar goruselim sonuçlarınızı merakla ve hayretle bewkliyorum mutlaka paylaşın benimle ne oldu ne oluyor

• cevaplarınız için teşekkürler, şu an üni. kapalı olduğu için deneme fırsatımyok, yakınlarda da ortak ağ olmadığı için deneyemiyorum.
    sadece ortak ağlarda sorun var normal diğer wireless modemlere bağlanıyor hatta ttnet in erişim noktalarıda sorunsuz ama sadece okuldakinde yapıyor tüm win7 sürümlerinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.